Siirry pääsisältöön

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.

Sammuneet sävyt

Tikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.
Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING

Keramiikka

Keramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 

Kuvat: Tine K Home

Taide

Viime vuosina paljon pinnalla olleet printit tekee tilaa persoonalliselle taiteelle. Veistokset tekee tuloaan myös sisustukseen.Kuva: fermLIVING

Tumma puu

Pitkän vaalean kauden jälkeen tumma puu on nostanut osakkeitaan ja alkaa tehdä paluuta trendin aallon harjalle. Muistan, kun noin 10 vuotta sitten sisustaessani omaa silloista kotiani, tykkäsin todella paljon tummasta, hieman harmaaseen taittuvasta puupinnasta ja sitä sitten olikin. Opiskelin tuolloin kalustealaa käsi- ja taideteollisessa ja useimmat valmistamani huonekalut ja muut tuotteet sai päälleen tumman ruskean petsilakan. Saas nähdä kasvaako tumman puun suosio niin isoksi, että sitä alkaa näkymään myös lattioissa vai jääkö trendi enemmän huonekalujen tasolle. Myös eri väristen puupintojen yhdistely sisustuksessa yleistyy. 
Kuvat: H&M Home / Tine K Home

Kromi

Metalleista kupari ja messinki tekee tilaa kromille, mitä ennustetaan näkyväksi sisustuksen mausteena tänä vuonna mm. kynttilänjaloissa, valaisimissa ja peileissä. Hyvä esimerkki tästä on blogeissakin jo jonkun aikaa näkynyt Iittalan Nappula kromin sävyssä. Uskon myös kullan pysyttelevän pinnalla varsinkin valaisimissa ja miksauksia näkyy varmasti eri metallien yhdistelyn suhteen.


Kuvat: Frandsen / Iittala

Sametti

Sametti jatkaa edelleen pinnalla oloaan eikä liene kauppaa, joka ei samettisohvaa möisi. Upeimmissa samettisohvissa näkyy kauden trendivärit. Samettia löytyy paljon myös verhoissa, tyynyistä sekä raheissa.Kuvat: fermLIVING / Tine K Home

Pyöreät muodot

Pyöreä muotona on ottanut jo jonkin aikaa sijaa suoraviivaisemmalta sisustusilmeeltä. Pyöreyttä nähdään paljon sisustustavaroissa, mutta myös huonekaluissa. Itse olen tykästynyt pyöreisiin ruukkuihin ja valaisimiin. 


Kuvat: fermLIVING / Hakola / H&M Home

-

Trendien muutoksia on mielenkiintoista seurata, niin lyhyellä kuin pitkälläkin aikajänteellä. Toiset trendit tulee ja menee nopeammin, mutta sitten on myös vuosia, jopa vuosikymmenen kestäviä trendejä, joiden vaikutuksen sisustuksessa voi huomata laajemminkin. Uskon, että viimeisen noin kymmenen vuoden ajan pinnalla ollut mustavalkoinen sisustaminen pikku hiljaa väistyy ja värit tulevat pysymään vuorostaan pinnalla pidempään. Myös yleisesti luonnonmateriaalien suosion luulen jatkuvan vielä pitkään, niinkuin myös viherkasveilla sisustamisen.

EeviSeuraa blogia:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …