Siirry pääsisältöön

Se oikea - Työtuolin metsästys

Viimeisen parin kuukauden aikana kotitoimistoni kalustus ja sisustaminen on ollut kodin sisustus-akselilla päällimmäisenä. Työhuone onkin ollut jo tovin hyvällä mallilla, ainoastaan työpöytä ja -tuoli uupuu. Viime viikolla sain odottamani viestin paikalliselta takojalta, jolle annoin toimeksiannon sen jälkeen, kun totesin etten tule työpöytää niillä mitoilla löytämään, mikä on tarve. Tilaukseni on valmiina ja haettavissa pajalta. Olen niin innoissani!

Kerron pöydästä kuitenkin enemmän sitten, kun saan asennettua sen huoneeseen. Sen verran mainitsen kuitenkin, että tilasin takojalta pöydänjalat omilla mitoilla ja teen pöytälevyn itse. Pöytälevy on tallissa odottamassa, täytyy vain sahata levy mittaan ja porata reiät kiinnitystä varten. Ajatuksena on tehdä pöytätasosta kaksipuolinen, jotta ilmettä voi halutessaan helposti vaihtaa.

Niin kuin alussa mainitsin, pöydän lisäksi työhuoneesta uupuu työtuoli. Työpöytä tulee olemaan seisomapöytä, joten tuolillakin täytyy olla korkeutta. Tykkään tehdä paljon töitä seisten, mutta kirjoitus- ja 3D-mallinnustyöt teen osittain istuen. Tuolin täytyy siis olla malliltaan sellainen, jossa jaksaa istua myös useamman tunnin, ilman selän kipeytymistä. Minulla on yliliikkuva yläranka, jonka vuoksi yläselkäni menee todella jumiin liian pitkästä istumisesta ja huonosta asennosta. Yliliikkuvuus ylärangassa on ominaisuus, jota en pysty esimerkiksi jumpalla parantamaan, mutta hyvä ergonomia ja liikkuminen ennaltaehkäisee selän jumiin menoa. Tuolin täytyy siis olla erityisen hyvä ja omalla kohdallani erityisen hyvä tuoli on ennen kaikkea oikean korkuinen.

Olen selannut paljon toria ja huutonettiä tuolilöydön perässä, sillä haluaisin löytää tuolin käytettynä. Ajatus käytetystä tuolista kiehtoo ihan puhtaasti kierrätysaspektista, mutta myös erityisen tunnelman vuoksi, joka käytetyistä ja vanhoista tavaroista usein huokuu. Lisäksi vanha tuoli toisi työhuoneen sisustukseen mukavaa kerroksellisuutta. Yhden ihanan tuolin luulin löytäneenikin. Harmikseni tuoli oli Kotkassa asti, eikä myyjä ollut valmis lähettämään tuolia Matkahuollon kautta. Harmitti vietävästi, olisi ollut ihan bueno ja hintakin oli erittäin edullinen. 
Koska juuri tietynlaisen tuotteen löytäminen käytettynä on varsin tuuripeliä ja työtuoli olisi hyvä löytää pikimmiten, olen joutunut hieman taipumaan ajatuksesta löytää tuoli käytettynä. Niinkuin elämä, myös sisustaminen on usein kompromissien tekoa, sillä aina kaikki ajatukset eivät toteudukaan juuri sellaisina, miten ne meille omassa mielessämme näyttäytyy. 

Tärkeimmät ominaisuudet työtuolin suhteen ovat oikea korkeus, siro ja ajaton ulkonäkö sekä kestävä materiaali. Minulla ei juuri ollut mitään tiettyä tuolia mielessäni, vaikka pari tuolisuosikkia onkin. 

TON no14 baarituolina oli yksi listani kärkeä pitävistä tuoleista. Tuoli on klassikko ja kestäisi aikaa niin ulkonäön kuin kestävyyden puolesta. Tuolin siro ilme ja selkänojan pyöreä muotokieli miellyttää silmää. Tuolin olisin valinnut mustana, mutta koska tässäkin istuinkorkeus jää harmillisesti liian matalaksi, joudun unohtamaan tämän vaihtoehdon. Kuva


Ikean sivut kolusin läpi myös ajatuksena tehdä edukas tuolilöytö. BERNHARD-baarituoli olisi kaunis ja ehkäpä myös hyvä istua pehmustetun istuimen vuoksi. Lisäksi tuolissa on nahkaverhoilu, joten tuolin istuin ja selkänoja olisi helposti putsattavissa. Mutta niin myös tässä istumakorkeus jää liian matalaksi. 

Kuva


Menun Afteroom olisi haaveiden täyttymys, mutta on sen verran tyyris, ettei tähän kaunokaiseen ole tällä haavaa varaa. Tykkään tuolin ulkonäöstä ihan hulluna ja tässä istuinkorkeus olisi juuri oikea. Ihana funkkismeininki ja siro ulkonäkö. I-ha-na! Ehkäpä joskus.. Kuva

Elloksen sivuilta bongasin yhden tuolin, missä korkeus osuisi kohdilleen. Kiva industrial meininki tässä ja istuisi kyllä myös tyylillisesti työhuoneeseen. Säädettävän korkeuden vuoksi olisi myös mukautuvainen muuallekin. Pisteet tästä myös, minua kun miellyttää tuotteet, jotka ovat monikäyttöisiä. Tällä hetkellä tämä tuoli on istuinkorkeutensa, monikäyttöisyytensä, ulkonäön ja edullisen hintansa puolesta tuoli, mitä todella harkitsen tilaavani.Kuva
Terkuin,

Seuraa blogia:

Edellinen postaus: Kolme hyvää asiaa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …