Siirry pääsisältöön

Se oikea - Työtuolin metsästys

Viimeisen parin kuukauden aikana kotitoimistoni kalustus ja sisustaminen on ollut kodin sisustus-akselilla päällimmäisenä. Työhuone onkin ollut jo tovin hyvällä mallilla, ainoastaan työpöytä ja -tuoli uupuu. Viime viikolla sain odottamani viestin paikalliselta takojalta, jolle annoin toimeksiannon sen jälkeen, kun totesin etten tule työpöytää niillä mitoilla löytämään, mikä on tarve. Tilaukseni on valmiina ja haettavissa pajalta. Olen niin innoissani!

Kerron pöydästä kuitenkin enemmän sitten, kun saan asennettua sen huoneeseen. Sen verran mainitsen kuitenkin, että tilasin takojalta pöydänjalat omilla mitoilla ja teen pöytälevyn itse. Pöytälevy on tallissa odottamassa, täytyy vain sahata levy mittaan ja porata reiät kiinnitystä varten. Ajatuksena on tehdä pöytätasosta kaksipuolinen, jotta ilmettä voi halutessaan helposti vaihtaa.

Niin kuin alussa mainitsin, pöydän lisäksi työhuoneesta uupuu työtuoli. Työpöytä tulee olemaan seisomapöytä, joten tuolillakin täytyy olla korkeutta. Tykkään tehdä paljon töitä seisten, mutta kirjoitus- ja 3D-mallinnustyöt teen osittain istuen. Tuolin täytyy siis olla malliltaan sellainen, jossa jaksaa istua myös useamman tunnin, ilman selän kipeytymistä. Minulla on yliliikkuva yläranka, jonka vuoksi yläselkäni menee todella jumiin liian pitkästä istumisesta ja huonosta asennosta. Yliliikkuvuus ylärangassa on ominaisuus, jota en pysty esimerkiksi jumpalla parantamaan, mutta hyvä ergonomia ja liikkuminen ennaltaehkäisee selän jumiin menoa. Tuolin täytyy siis olla erityisen hyvä ja omalla kohdallani erityisen hyvä tuoli on ennen kaikkea oikean korkuinen.

Olen selannut paljon toria ja huutonettiä tuolilöydön perässä, sillä haluaisin löytää tuolin käytettynä. Ajatus käytetystä tuolista kiehtoo ihan puhtaasti kierrätysaspektista, mutta myös erityisen tunnelman vuoksi, joka käytetyistä ja vanhoista tavaroista usein huokuu. Lisäksi vanha tuoli toisi työhuoneen sisustukseen mukavaa kerroksellisuutta. Yhden ihanan tuolin luulin löytäneenikin. Harmikseni tuoli oli Kotkassa asti, eikä myyjä ollut valmis lähettämään tuolia Matkahuollon kautta. Harmitti vietävästi, olisi ollut ihan bueno ja hintakin oli erittäin edullinen. 
Koska juuri tietynlaisen tuotteen löytäminen käytettynä on varsin tuuripeliä ja työtuoli olisi hyvä löytää pikimmiten, olen joutunut hieman taipumaan ajatuksesta löytää tuoli käytettynä. Niinkuin elämä, myös sisustaminen on usein kompromissien tekoa, sillä aina kaikki ajatukset eivät toteudukaan juuri sellaisina, miten ne meille omassa mielessämme näyttäytyy. 

Tärkeimmät ominaisuudet työtuolin suhteen ovat oikea korkeus, siro ja ajaton ulkonäkö sekä kestävä materiaali. Minulla ei juuri ollut mitään tiettyä tuolia mielessäni, vaikka pari tuolisuosikkia onkin. 

TON no14 baarituolina oli yksi listani kärkeä pitävistä tuoleista. Tuoli on klassikko ja kestäisi aikaa niin ulkonäön kuin kestävyyden puolesta. Tuolin siro ilme ja selkänojan pyöreä muotokieli miellyttää silmää. Tuolin olisin valinnut mustana, mutta koska tässäkin istuinkorkeus jää harmillisesti liian matalaksi, joudun unohtamaan tämän vaihtoehdon. Kuva


Ikean sivut kolusin läpi myös ajatuksena tehdä edukas tuolilöytö. BERNHARD-baarituoli olisi kaunis ja ehkäpä myös hyvä istua pehmustetun istuimen vuoksi. Lisäksi tuolissa on nahkaverhoilu, joten tuolin istuin ja selkänoja olisi helposti putsattavissa. Mutta niin myös tässä istumakorkeus jää liian matalaksi. 

Kuva


Menun Afteroom olisi haaveiden täyttymys, mutta on sen verran tyyris, ettei tähän kaunokaiseen ole tällä haavaa varaa. Tykkään tuolin ulkonäöstä ihan hulluna ja tässä istuinkorkeus olisi juuri oikea. Ihana funkkismeininki ja siro ulkonäkö. I-ha-na! Ehkäpä joskus.. Kuva

Elloksen sivuilta bongasin yhden tuolin, missä korkeus osuisi kohdilleen. Kiva industrial meininki tässä ja istuisi kyllä myös tyylillisesti työhuoneeseen. Säädettävän korkeuden vuoksi olisi myös mukautuvainen muuallekin. Pisteet tästä myös, minua kun miellyttää tuotteet, jotka ovat monikäyttöisiä. Tällä hetkellä tämä tuoli on istuinkorkeutensa, monikäyttöisyytensä, ulkonäön ja edullisen hintansa puolesta tuoli, mitä todella harkitsen tilaavani.Kuva
Terkuin,

Seuraa blogia:

Edellinen postaus: Kolme hyvää asiaa

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…