Siirry pääsisältöön

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voivat toki asiaa pahentaa.

Tästä johtuen olenkin siis viime aikoina miettinyt eri vaihtoehtoja sängynpäädylle, mutten ole oikein löytänyt vielä ideaa, joka sykkisi niin paljon, että tietäisin sen olevan oikea ratkaisu. Monia kivoja diy-ideoita on kyllä mielessä, joista monet olisi helposti ja nopeastikin toteutettavissa, mutta koska ajatus ei ole täysin kristallisoitunut, on sängynpäädyn toteutus pitkittynyt. Sen verran olen rajannut projektia, että teen päädyn itse. Verhoilijana saan helposti toteutettua myös erilaiset verhoillut päädyt, mikäli sellainen ajatus vie voiton.

Tällä viikolla sain (omasta mielestäni) loisto idean seinän suhteen. Mieheni ei kovin helposti lämpene minun isommille sisustusideoille, varsinkaan jos ne vaativat hieman suurempaa suunnittelua saati työpanostusta häneltä. Enkä sitä toki häneltä vaadikaan, oma harrastuksenihan tämä sisustelu on ja hyvä vain, ettei talossa asu kahta intohimoista sisustajaa. Jääpähän enemmän pelikenttää itselleni rellestää sisustusviidakossa.

Edellä mainitsemasta asiasta huolimatta rohkenin heittää idean ilmaan ja pienen pohjustuksen jälkeen ilmoitin, että mielestäni makuuhuoneen seinä pitäisi kaivaa tiilelle. Tiedän seinän olevan tiiliseinä, ainakin piirustusten mukaan se on, näin muistelen. Oma mielikuvani seinästä oli upea; hieman raffi, punatiilinen seinä. Kyllä te tiedätte!
Ennen kun enempää suunnittelin tiiliseinän esiin kaivamista ja miehen lämmittelyä mukaan projektiin, lähdin varmistamaan seinän rakennetta appiukolta, joka on itse talon aikoinaan suunnitellut ja rakentanut. Kävikin ilmi ettei siellä alla suinkaan ole kuvittelemani kaunis punatiili, vaan kalkkihiekkatiili. No, se siitä ideasta sitten. Ehdin kyllä jo hetkeksi todella innostua rouheasta punatiilisestä makkarin seinästä, mutta todellisuuden astuttua mukaan kuvioihin joudun palaamaan lähtöruutuun ja kehittelemään muuta.

Lopputulemana sängynpäädyn suhteen en ole siis päässyt ideointiastetta pidemmälle. Täytynee jättää asia vielä hautumaan (ja nukkua maalipölyn keskellä), sillä hätiköityjä ratkaisuja ei kannata tehdä enkä kannata väliaikaisratkaisuja, mikäli ne vaatii jonkun asteen investointeja. Täytynee myös jättää musta lakana petaamatta, niin totuus ei iske liian kovaa.

Pienen ideakollaasin kuitenkin tein ajatuksia selventämään sängynpäädyn suhteen. Mikä on sinun suosikki näistä päädyistä?Kuvat 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6


Eevi

Seuraa blogia:
Seuraa blogia: IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …