Siirry pääsisältöön

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voivat toki asiaa pahentaa.

Tästä johtuen olenkin siis viime aikoina miettinyt eri vaihtoehtoja sängynpäädylle, mutten ole oikein löytänyt vielä ideaa, joka sykkisi niin paljon, että tietäisin sen olevan oikea ratkaisu. Monia kivoja diy-ideoita on kyllä mielessä, joista monet olisi helposti ja nopeastikin toteutettavissa, mutta koska ajatus ei ole täysin kristallisoitunut, on sängynpäädyn toteutus pitkittynyt. Sen verran olen rajannut projektia, että teen päädyn itse. Verhoilijana saan helposti toteutettua myös erilaiset verhoillut päädyt, mikäli sellainen ajatus vie voiton.

Tällä viikolla sain (omasta mielestäni) loisto idean seinän suhteen. Mieheni ei kovin helposti lämpene minun isommille sisustusideoille, varsinkaan jos ne vaativat hieman suurempaa suunnittelua saati työpanostusta häneltä. Enkä sitä toki häneltä vaadikaan, oma harrastuksenihan tämä sisustelu on ja hyvä vain, ettei talossa asu kahta intohimoista sisustajaa. Jääpähän enemmän pelikenttää itselleni rellestää sisustusviidakossa.

Edellä mainitsemasta asiasta huolimatta rohkenin heittää idean ilmaan ja pienen pohjustuksen jälkeen ilmoitin, että mielestäni makuuhuoneen seinä pitäisi kaivaa tiilelle. Tiedän seinän olevan tiiliseinä, ainakin piirustusten mukaan se on, näin muistelen. Oma mielikuvani seinästä oli upea; hieman raffi, punatiilinen seinä. Kyllä te tiedätte!
Ennen kun enempää suunnittelin tiiliseinän esiin kaivamista ja miehen lämmittelyä mukaan projektiin, lähdin varmistamaan seinän rakennetta appiukolta, joka on itse talon aikoinaan suunnitellut ja rakentanut. Kävikin ilmi ettei siellä alla suinkaan ole kuvittelemani kaunis punatiili, vaan kalkkihiekkatiili. No, se siitä ideasta sitten. Ehdin kyllä jo hetkeksi todella innostua rouheasta punatiilisestä makkarin seinästä, mutta todellisuuden astuttua mukaan kuvioihin joudun palaamaan lähtöruutuun ja kehittelemään muuta.

Lopputulemana sängynpäädyn suhteen en ole siis päässyt ideointiastetta pidemmälle. Täytynee jättää asia vielä hautumaan (ja nukkua maalipölyn keskellä), sillä hätiköityjä ratkaisuja ei kannata tehdä enkä kannata väliaikaisratkaisuja, mikäli ne vaatii jonkun asteen investointeja. Täytynee myös jättää musta lakana petaamatta, niin totuus ei iske liian kovaa.

Pienen ideakollaasin kuitenkin tein ajatuksia selventämään sängynpäädyn suhteen. Mikä on sinun suosikki näistä päädyistä?Kuvat 1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6


Eevi

Seuraa blogia:
Seuraa blogia: IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…