Siirry pääsisältöön

Oman ajan tärkeydestä ja kirppislöydöistä.

Nautin yhdessä olosta ja perhe-elämästä. Rakastan perhettäni ja äitinä oloa yli kaiken, enkä vaihtaisi mitään pois. Ja vaikka välillä ollaankin väsymyksestä vittuuntuneita ja leikitään miehen kanssa mykkäkoulua, on meillä silti asiat tosi hyvin. On onni, että on sellainen ihminen vierellä, kenelle voi turvallisesti kiukutella menemään, jos ja kun toisinaan kiukuttaa. Se on tärkeää.

Yhdessä olo perheen kanssa on ihanaa ja nykyään kun tyttö on jo sen ikäinen, että yhdessä tekeminen ja vuorovaikutus on helppoa, yhdessä touhuaminen on tosi antoisaa. Mutta sitten on niitä päiviä, kun haluaisi ihan vaan omaa aikaa, olla yksin ja tehdä just sitä, mikä just sillä hetkellä hyvältä tuntuu tai olla tekemättä mitään. Kaikillahan näitä on, elipä pikkulapsiarjen keskellä tai ei.
Viikonloppuna pääsin rauhassa irtaantumaan kotiympyröistä ja kävin heittämässä pienen kirppisreissun. Pitkästä aikaa kirpparille ja ihan ajan kanssa. Olin innoissani ja toivon kipinä rinnassa mahdollisista pienistä sisustus löydöistä. Ideana oli katsella sisustustavaraa työhuoneeseen ja halusin löytää keraamisia maljakoita ja ruukkuja. En ole mikään sisustusesine-tyyppi, mutta tykkään ruukuista ja maljakoista tosi paljon. Niillä on selkeä käyttöfunktio ja näyttävät kauniilta tyhjinäkin.

Haahuilin kertaakaan kelloon katsomatta kaksi kirpparia läpi. Tutkin vanhojen Arabia mukien ja Riihimäen lasi tuotteiden hintoja ja vertailin hintapyyntöjä tuotteiden kuntoon, vaikkei minulla ollut niitä aikomusta ostaakaan. Ihastelin vanhaa kirjahyllyä ja mietin kuinka kunnostaisin sen, huolimatta siitä, ettei meillä sellaiselle ole käyttöä saatika tilaa. Kuuntelin samalla e-kirjaa nappikuulokkeista, joka varmisti tukevasti omassa kuplassa pysymisen. Tein myös niitä toivomiani sisustuslöytöjä.

Löysin ruukkuja, maljakoita ja pari mustan harmaata marmorista tuikkukuppia. Toinen ruukku pääsi rahapuun kaveriksi ja toisesta tuli työhuoneen kynäkippo. Ruukku on niin outo ja ruma, että se on jo tosi hieno. Lisäksi mukaan lähti iso koriruukku, mikä toimii tarvittaessa myös roskakorina. Olin löytöihin tosi tyytyväinen, sain juuri sitä mitä lähdin hakemaankin. Keraamisissa maljakossa ja ruukuissa on jännä nostalginen fiilis. Saman tyylisiä ja varmaan juuri sen ikäisiä ovatkin, mitä muistan lapsuudessa äidilläni ja mummolassa olleen. Tykkään niiden tunnelmasta; samaan aikaan rosoisia ja seesteisiä.

Viime kirppisreissusta oli aikaa ja milloin olen ollut noin tyytyväinen löytöihini, on siitä vielä enemmän aikaa. Täytyykin ottaakin taas tavaksi käydä säännöllisemmin kirppareilla, ihan ajan kanssa ja kuulokkeet korvilla. Hyvää ja inspiroivaa akkujen latausta ja mahdollisuus tehdä persoonallisia löytöjä. Kerran pari kuussa, sen ajan nipistää varmasti arjen pyörityksen keskeltä!

Kirppisterkuin,Seuraa blogia:


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …