Siirry pääsisältöön

Kodin sisustussuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2018.Hyvää uutta vuotta kaikille!

Monet summaa näin vuoden vaihtuessa mennyttä vuotta ja asettaa uusia tavoitteita ja laatii suunnitelmia tulevalle. Oma mennyt vuoteni oli jokseenkin haastava, mutta hyvinkin opettavainen ja koen sen merkinneen tietynlaista käännekohtaa henkilökohtaisessa elämässäni. Uupumus ja työttömäksi jääminen oli rankkoja kokemuksia, mutta ainahan näissä tilanteissa piilee myös kasvamisen mahdollisuus ja voivatpa olla myös omalla tavallaan sysäyksenä uskaltaa ottaa askel uuteen suuntaan.

Omat suunnitelmat vuodelle 2018 keskittyy hyvin pitkälle yritykseni, Sisustussuunnittelu decoFeast., toiminnan käynnistämiseen ja toivon mukaan kovasti työn tekoon. Tähän liittyen myös blogi muuttaa uuteen osoitteeseen tämän kuun lopussa. Uusi osoite on decofeast.fi, mistä löytyy yrityksen sivut sekä tämä blogi. Sivut ei ole vielä valmiit, mutta laittakaa osoite jo talteen ja kyllä siellä jo jotain näkyy, joten käykää ihmeessä kurkkaamassa sivujen yleisilmettä.
Suunnitelmia ja tavoitteita on tullut laadittua firman perustamisen sekä toiminnan suhteen, mutta myös kodin sisustamisen. Edellisessä postauksessa summasinkin viime vuoden mieluisimmat sisustushankinnat ja totesin sisustuksen menneen aika paljon uusiksi. Harmooninen ja yhtenäinen ilme löytyi viime vuoden sisusteluiden tuloksena, joten nyt suunnitelmat ovatkin enemmän pintojen päivityksessä sekä toiveissa saada järkeistettyä vaatesäilytystä, niin ulko- kuin sisävaatteiden osalta.

Seinäpinnat kaipaa päivitystä ja keittiön maalaus on edelleen haaveena. Suunnitelmat keittiön maalaamisen suhteen onkin jo siinä vaiheessa, että sävyt ja maalit on tiedossa, mutta ajankohta ei. Toivon saavani tämän projektin kuitenkin tehtyä tämän vuoden aikana. Olkkarin seinien ja keittiön maalauksen suunnittelusta sivusin syksyllä Tikkurilan tämän vuoden värejä koskevassa postauksessa.

Tytön huonetta sisustin viime vuonna paljonkin, mutta miten se taaskin tuntuu siltä, ettei se vaan toimi!? Tavaroiden säilytys kaipaa edelleen hiomista ja aikani pähkäiltyä ongelman ydintä tulin tulokseen, että lelujen ja tavaran karsiminen voisi olla paikallaan. Tuota samaista tavaran karsimista kaipaa muutama muukin kodin nurkka, joten "maritus-inspistä" odotellessa. Miten sitä tavaraa aina ajan myötä kasaantuukin!

Tämän vuoden sisustussuunnitelmat kuulostavatkin pieneltä pintaremontilta sekä turhan tavaran karsimiselta ja jäljelle jäävän säilytyksen järkeistämiseltä. Pari uutta viherkasvia ruukkuineen tosin on ostoslistalla. Huonekaluhankinnoille ei ole tällä hetkellä tarvetta, mutta yksi haave kyllä on. Jää nähtäväksi, saanko toteutettua sen tänä vuonna 😊

Mitkä teidän sisustussuunnitelmat ovat vuodelle 2018?

Eevi


Seuraa blogia:Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…