Siirry pääsisältöön

Mikä voisi joulutunnelman latistaa?Enää viikko aikaa jouluun. Tasan viikko ja päästään nauttimaan jouluherkuista ja yhdessä olosta. Näin paljoa en ole tainnut joulua odottaa sitten lapsuuden. Mutta siitäkin huolimatta joulumieltä nyt vähän koetellaan.

Loppu viikolla olon parannuttua parin viikon flunssan jäljiltä luulin jo pääseväni taudista eroon. Olo alkoi viikonlopun aikana kuitenkin taas huonontumaan ja tällä hetkellä tuntuu, että flunssapöpöjen armeija asuttaa kehoani ja hakkaa kurkkuani verille. Tämä sairastelu meinaa vähän lannistaa joulumieltä, sillä olo ei oikein anna periksi puuhastella jouluhommia siinä määrin, mitä haluaisin.

Joululahjat on onneksi jo hommattu, joskin odottavat vielä paketointia. Haaveilin joulukuusen hausta tämän päivän aikana, mutta siellä se metsässä vielä odottaa hakijaansa. Yksi pellillinen pipareita leivottiin viikolla tytön kanssa, mutta toivomus oli valmistaa yhdessä vielä toinen. Torttujakin olisi mukava leipoa ja olen lupautunut tekemään kakun joulupöytään. Joulutähtikin valoineen on vielä kaapin perällä, mikä on ollut viime vuosina tapana ripustaa ikkunaan.

Nyt kun viimein olen päässyt tähän joulufiiliksen makuun ja tuntuu, että aidosti pidän joulusta, ärsyttää kun tauti ei ota parantuakseen. Mainitsin joulusiivousta käsittelevässä postauksessa etten aio stressata ikkunoiden pesusta joulun alla, enkä haluaisi stressata joulun laitosta muutenkaan. Se jos mikä olisi joulutunnelman lannistaja, flunssaakin pahempi.

Torttujen ja piparien leipominen saa jäädä, jos olo ei ala helpottumaan ja lahjojen paketointia voi harkita miehelle delegoitavaksi, vaikka se niin mukavaa puuhaa onkin. Kuusi täytyy kyllä ehdottomasti saada ja joulupäiväksi ruokapöytään arjesta poikkeavaa syötävää, mutta ehkäpä ei kannata enempää nyt joulun laittoon satsata, mikäli flunssan koura ei hellitä. Luulen, että suurin joulutunnelman latistaja olisi pettymys, kun liian paljon pöytään ladattuja odotuksia joulun suhteen jäisi toteutumatta.

Mitä sinä odotat joululta?

Eevi


Seuraa blogia:Kommentit

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…