Siirry pääsisältöön

IKEA-kalusteet ja yhdessä tekemisen riemu.Energistä viikon alkua kaikille! Täytyy ihan alkuun todeta, että tämän postauksen kaikki kuvat on joko puhelimella nopeasti näpättyjä tilannekuvia tai kameralla aikalailla pimeässä kuvattuja, joten laatu ei ole huima, mutta tunnelma välittynee. Viikonloppu hurahti mukavasti perheen kesken kotosalla puuhastellessa, merirosvoleikkejä leikkiessä ja kipeää nukkea (jo viikon ajan, pitääkö huolestua, kun ei tunnu tervehtyvän?) hoitaen. Siinä nukkevauvan kuumeen mittauksen ja uneen tuudittelun lomassa kalustettiin yhdessä myös minun työhuonetta. Minä ja kolme vuotias tyttäreni yhdessä.

Sain perjantaina iloiseksi yllätykseksi viestin, että työhuoneeseen tilaamani tuotteet oli tullut IKEAn lähipisteeseen ja olivat sieltä noudettavissa. Perjantaina kaupungilla tapahtuneen joululahjarallin jälkeen kurvasin IKEAn kautta ja hain tavarat kyytiin. Illalla pääsisin yksin rentoutumaan ohjekirjasten pariin ja kasaamaan kalusteita omien ajatusteni kanssa. Kuulostaa meditatiiviselta omalta-ajalta, mutta todellisuus olikin jotain aivan muuta. 

Sain pinnisteltyä intoni kanssa kuuteen saakka, jolloin luovutin ja totesin, etten malta odottaa illan viimeisiin hetkiin, jolloin pääsisin yksinäisyydessä kokoamaan kalusteita. Päätin ottaa tietoisen riskin ja avasin laatikot heti päivällisen jälkeen. Ja niinhän siinä kävi, kutsumaton apulainen oli ilmoittautunut palvelukseen, ennen kuin ohjekirjan olin auki saanut.
Yhdessä mentiin vaihe vaiheelta eteenpäin, välillä etsittiin mystisesti hävinneitä ruuveja ja mietittiin porukalla, miksi kaapin seinää ei voi asentaa miten päin huvittaa. Tyttö on erittäin innokas tekemään kaikkea, niin kuin varmasti joka toinen, jos ei kaikki, tuon ikäiset pikkuiset ihmiset. Viime aikoina on kuitenkin tullut paljon malttia tekemiseen mukaan, mikä on varmasti ihan hyvä piirre IKEA-kalusteiden kasaamisessa, olipa ikää 3 tai 30.

Vaikka kerran jouduttiinkin purkamaan kaappi lähes kokonaan alku metreillä väärään paikkaan hävinneen ruuvin vuoksi, oltiin erittäin tyytyväisiä yhteistyömme tulokseen. Voi sitä kolme vuotiaan ylpeyttä, kun sai kaapin jalan menemään oikein päin sille tarkoitettuun koloseen ja oven pidikkeet omille paikoilleen. Intoa riitti ja taidot karttui. Toinen samanlainen kaappi valmistui edeltävää nopeammin ja työssä oli nähtävissä jo kokemuksen otteet. Työn valmistuessa heitettiin ylä vitoset ja kutsuttiin iskä ihastelemaan lopputulosta.

Seuraavana päivänä ajattelin nopeasti tytön päiväunien aikana maalata vanhaan hyllyyn uuden ilmeen. Hylly on muotoilultaan ehkä aika outo ja ruma, mutta se on ensimmäinen kaluste, minkä olen aikoinaan käsi- ja taideteollisuuden opinnoissani kalustealalla tehnyt, joten en ole valmis siitä luopumaan. Ja onhan se massiivikoivua ja teknisesti hyvin valmistettu, joten käytännössä ihan soiva peli.

En päässyt maalausurakassani puoltaväliä pidemmälle, kun talon toisesta päästä alkoi kuulua pienten jalkojen sipsutusta ja unesta vielä hieman käheän äänen kysymys, missä äiti on? Ei liene yllätys, että seuraavan kahden minuutin kuluttua mustaa maalia oli yhden pensselin sijaan kaksi sutimassa.

Vaikka olinkin alunperin ajatellut tekeväni työhuoneen kalustamista yksin, olin iloinen saadessani pienen apulaisen mukaan projekteihin. Tyttö on niin innokas tekemään ja näen hänessä paljon itseäni, joten toki haluan opettaa ja jakaa näitä käsillä tekemisen taitoja ja hetkiä hänen kanssaan. Miten mukava onkaan yhdessä myöhemmin muistella, että yhdessä kasattiin ja yhdessä maalattiin äitin työhuoneen kalusteet. Asioista voi tulla monin  verroin merkityksellisempiä, kun ne on yhdessä tehty. Myös IKEA-kalusteiden kasaamisesta.

Eevi


Seuraa blogia:

Edellinen postaus: Puhdas koti on puoli joulua?

Kommentit

 1. Aivan ihana kirjoitus. Ihailen tuota, että annoit lapsesi osallistua askareisiin. Monesti vanhemmat ajattelevat lapsen olevan vain tiellä, vaikka oikeasti asia ei niin olisikaan. Jäi jotenkin hyvä mieli tuosta. Pitää muistaa tuo asenne joskus kun meidän prinsessa on sen ikäinen, että olisi halukas osallistumaan vastaaviin puuhiin. Ihanaa joulunaikaa perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Susanna! Se lämmitti mieltä :)
   Kyllähän sitä itsekin tulee toisinaan ajateltua, että helpommalla pääsisi jos yksin saisi tehdä. Mutta toisaalta, tahdon itsekin osallistua mukaan juttuihin mitkä kiinnostaa ja vaikkei taidot täysin riitäkään, on mukavaa jos joku neuvoo. Joskus innokkuus menee taidon edelle, eikä ikinä opi mitään, jos ei harjoittele.
   Ihanaa joulun odotusta myös sinulle ja perheellesi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …