Siirry pääsisältöön

IKEA-kalusteet ja yhdessä tekemisen riemu.Energistä viikon alkua kaikille! Täytyy ihan alkuun todeta, että tämän postauksen kaikki kuvat on joko puhelimella nopeasti näpättyjä tilannekuvia tai kameralla aikalailla pimeässä kuvattuja, joten laatu ei ole huima, mutta tunnelma välittynee. Viikonloppu hurahti mukavasti perheen kesken kotosalla puuhastellessa, merirosvoleikkejä leikkiessä ja kipeää nukkea (jo viikon ajan, pitääkö huolestua, kun ei tunnu tervehtyvän?) hoitaen. Siinä nukkevauvan kuumeen mittauksen ja uneen tuudittelun lomassa kalustettiin yhdessä myös minun työhuonetta. Minä ja kolme vuotias tyttäreni yhdessä.

Sain perjantaina iloiseksi yllätykseksi viestin, että työhuoneeseen tilaamani tuotteet oli tullut IKEAn lähipisteeseen ja olivat sieltä noudettavissa. Perjantaina kaupungilla tapahtuneen joululahjarallin jälkeen kurvasin IKEAn kautta ja hain tavarat kyytiin. Illalla pääsisin yksin rentoutumaan ohjekirjasten pariin ja kasaamaan kalusteita omien ajatusteni kanssa. Kuulostaa meditatiiviselta omalta-ajalta, mutta todellisuus olikin jotain aivan muuta. 

Sain pinnisteltyä intoni kanssa kuuteen saakka, jolloin luovutin ja totesin, etten malta odottaa illan viimeisiin hetkiin, jolloin pääsisin yksinäisyydessä kokoamaan kalusteita. Päätin ottaa tietoisen riskin ja avasin laatikot heti päivällisen jälkeen. Ja niinhän siinä kävi, kutsumaton apulainen oli ilmoittautunut palvelukseen, ennen kuin ohjekirjan olin auki saanut.
Yhdessä mentiin vaihe vaiheelta eteenpäin, välillä etsittiin mystisesti hävinneitä ruuveja ja mietittiin porukalla, miksi kaapin seinää ei voi asentaa miten päin huvittaa. Tyttö on erittäin innokas tekemään kaikkea, niin kuin varmasti joka toinen, jos ei kaikki, tuon ikäiset pikkuiset ihmiset. Viime aikoina on kuitenkin tullut paljon malttia tekemiseen mukaan, mikä on varmasti ihan hyvä piirre IKEA-kalusteiden kasaamisessa, olipa ikää 3 tai 30.

Vaikka kerran jouduttiinkin purkamaan kaappi lähes kokonaan alku metreillä väärään paikkaan hävinneen ruuvin vuoksi, oltiin erittäin tyytyväisiä yhteistyömme tulokseen. Voi sitä kolme vuotiaan ylpeyttä, kun sai kaapin jalan menemään oikein päin sille tarkoitettuun koloseen ja oven pidikkeet omille paikoilleen. Intoa riitti ja taidot karttui. Toinen samanlainen kaappi valmistui edeltävää nopeammin ja työssä oli nähtävissä jo kokemuksen otteet. Työn valmistuessa heitettiin ylä vitoset ja kutsuttiin iskä ihastelemaan lopputulosta.

Seuraavana päivänä ajattelin nopeasti tytön päiväunien aikana maalata vanhaan hyllyyn uuden ilmeen. Hylly on muotoilultaan ehkä aika outo ja ruma, mutta se on ensimmäinen kaluste, minkä olen aikoinaan käsi- ja taideteollisuuden opinnoissani kalustealalla tehnyt, joten en ole valmis siitä luopumaan. Ja onhan se massiivikoivua ja teknisesti hyvin valmistettu, joten käytännössä ihan soiva peli.

En päässyt maalausurakassani puoltaväliä pidemmälle, kun talon toisesta päästä alkoi kuulua pienten jalkojen sipsutusta ja unesta vielä hieman käheän äänen kysymys, missä äiti on? Ei liene yllätys, että seuraavan kahden minuutin kuluttua mustaa maalia oli yhden pensselin sijaan kaksi sutimassa.

Vaikka olinkin alunperin ajatellut tekeväni työhuoneen kalustamista yksin, olin iloinen saadessani pienen apulaisen mukaan projekteihin. Tyttö on niin innokas tekemään ja näen hänessä paljon itseäni, joten toki haluan opettaa ja jakaa näitä käsillä tekemisen taitoja ja hetkiä hänen kanssaan. Miten mukava onkaan yhdessä myöhemmin muistella, että yhdessä kasattiin ja yhdessä maalattiin äitin työhuoneen kalusteet. Asioista voi tulla monin  verroin merkityksellisempiä, kun ne on yhdessä tehty. Myös IKEA-kalusteiden kasaamisesta.

Eevi


Seuraa blogia:

Edellinen postaus: Puhdas koti on puoli joulua?

Kommentit

 1. Aivan ihana kirjoitus. Ihailen tuota, että annoit lapsesi osallistua askareisiin. Monesti vanhemmat ajattelevat lapsen olevan vain tiellä, vaikka oikeasti asia ei niin olisikaan. Jäi jotenkin hyvä mieli tuosta. Pitää muistaa tuo asenne joskus kun meidän prinsessa on sen ikäinen, että olisi halukas osallistumaan vastaaviin puuhiin. Ihanaa joulunaikaa perheellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista Susanna! Se lämmitti mieltä :)
   Kyllähän sitä itsekin tulee toisinaan ajateltua, että helpommalla pääsisi jos yksin saisi tehdä. Mutta toisaalta, tahdon itsekin osallistua mukaan juttuihin mitkä kiinnostaa ja vaikkei taidot täysin riitäkään, on mukavaa jos joku neuvoo. Joskus innokkuus menee taidon edelle, eikä ikinä opi mitään, jos ei harjoittele.
   Ihanaa joulun odotusta myös sinulle ja perheellesi :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…