Siirry pääsisältöön

Ehkä olenkin jouluihminen?
Monessa blogissa kalenterin vaihduttua joulukuun puolelle joulutouhut ovat alkaneet, joulukalenterit startanneet ja suurimmat joulufanit ovat kuusenkin jo koristelleet. Inspiraatiota joulukoristeisiin, tunnelman luontiin ja joulupöydän resepteihin on nyt tarjolla joka puolella.

Olen hieman yllättynyt, että joulufiilis on tarttunut myös minuun ja suunnittelen jopa jouluisen havupallon askartelua. Itse havupallon teko ei yllätä, olenhan lapsena innokkaana käsityöläisenä kiertänyt pikkukylämme kaikki mahdolliset käsityö- ja askartelupiirit, mutta joulun odotus ja tunnelman luominen tunnetasolla yllättää.

Lapsuudessa joulut vietimme osittain perinteisesti mummolassa vieraillen ja osittain äidin yrityksen joulutunnelmissa. Nuo joulut muistankin mukavina ja pidin yhdessä olosta. Myöhemmin vanhempiemme eron jälkeen joulujenkin sisältö muuttui ja uusia perinteitä oli odotettavissa. Myöhemmin teini-iässä ja aikuisuuden kynnyksellä kuitenkin koin joulut enemmän ja vähemmän ahdistavina ja monien asioiden summana en aina oikein tiennyt missä olisin jouluni viettänyt. Sisimmässäni tiesin, että halusin tykätä joulusta, mutta olin jotenkin vihainen, sillä koin itseni ulkopuoliseksi, missä ikinä olinkin.

Ristin itseni antijoulutyyppiksi, vaikka joka joulu tunsinkin tietynlaista haikeutta asiaa kohtaan. Kaipasin perinteitä jouluun sekä yhdessäoloa perheen ja läheisten kanssa. Perheen kokoonpanossa oli kuitenkin tapahtunut muutoksia ja luulen, etten ollut ainut joka kipuili asian kanssa. Mutta ei joulut pelkkää haikeutta ollut, oli meillä hauskaakin! Eräskin joulu vietettiin orpojen joulua, minkä nimitys syntyi sen pohjalta, että kaikkien vanhemmat oli eronneet eikä kukaan seurustellut tuolloin. Varsin hauska joulu! Terveisiä vaan Saulille ja Ernolle.

Nyt kun on oma perhe, on jouluihminen minussa heräillyt joka vuosi enemmän ja enemmän. Vuosi sitten laitoin joulua jo aika paljonkin, olihan meillä kuusi ja kaikki. Tänä vuonna huomaan kuitenkin, että joulun odotus tuntuu hyvältä, paremmalta kuin koskaan aiemmin. Ehkä siitä joulussa onkin kyse, että tuntuu hyvältä.

Ihanaa joulun odotusta kaikille ❥

Eevi


Seuraa blogia:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…