Siirry pääsisältöön

Ehkä olenkin jouluihminen?
Monessa blogissa kalenterin vaihduttua joulukuun puolelle joulutouhut ovat alkaneet, joulukalenterit startanneet ja suurimmat joulufanit ovat kuusenkin jo koristelleet. Inspiraatiota joulukoristeisiin, tunnelman luontiin ja joulupöydän resepteihin on nyt tarjolla joka puolella.

Olen hieman yllättynyt, että joulufiilis on tarttunut myös minuun ja suunnittelen jopa jouluisen havupallon askartelua. Itse havupallon teko ei yllätä, olenhan lapsena innokkaana käsityöläisenä kiertänyt pikkukylämme kaikki mahdolliset käsityö- ja askartelupiirit, mutta joulun odotus ja tunnelman luominen tunnetasolla yllättää.

Lapsuudessa joulut vietimme osittain perinteisesti mummolassa vieraillen ja osittain äidin yrityksen joulutunnelmissa. Nuo joulut muistankin mukavina ja pidin yhdessä olosta. Myöhemmin vanhempiemme eron jälkeen joulujenkin sisältö muuttui ja uusia perinteitä oli odotettavissa. Myöhemmin teini-iässä ja aikuisuuden kynnyksellä kuitenkin koin joulut enemmän ja vähemmän ahdistavina ja monien asioiden summana en aina oikein tiennyt missä olisin jouluni viettänyt. Sisimmässäni tiesin, että halusin tykätä joulusta, mutta olin jotenkin vihainen, sillä koin itseni ulkopuoliseksi, missä ikinä olinkin.

Ristin itseni antijoulutyyppiksi, vaikka joka joulu tunsinkin tietynlaista haikeutta asiaa kohtaan. Kaipasin perinteitä jouluun sekä yhdessäoloa perheen ja läheisten kanssa. Perheen kokoonpanossa oli kuitenkin tapahtunut muutoksia ja luulen, etten ollut ainut joka kipuili asian kanssa. Mutta ei joulut pelkkää haikeutta ollut, oli meillä hauskaakin! Eräskin joulu vietettiin orpojen joulua, minkä nimitys syntyi sen pohjalta, että kaikkien vanhemmat oli eronneet eikä kukaan seurustellut tuolloin. Varsin hauska joulu! Terveisiä vaan Saulille ja Ernolle.

Nyt kun on oma perhe, on jouluihminen minussa heräillyt joka vuosi enemmän ja enemmän. Vuosi sitten laitoin joulua jo aika paljonkin, olihan meillä kuusi ja kaikki. Tänä vuonna huomaan kuitenkin, että joulun odotus tuntuu hyvältä, paremmalta kuin koskaan aiemmin. Ehkä siitä joulussa onkin kyse, että tuntuu hyvältä.

Ihanaa joulun odotusta kaikille ❥

Eevi


Seuraa blogia:

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …