Siirry pääsisältöön

Työhuoneen moodboard ja yrityssuunnitelmiaViime aikoina olen enenevissä määrin käyttänyt aikaa ja energiaa oman työhuoneen suunnitteluun. Olen jo pidemmän aikaa kaivannut omaa työpistettä, mihin voin huoletta jättää blogikirjoitukset, yrityssuunnitelmat, kalenterit ja kouluhommat odottamaan taas hetkeä, jolloin niiden pariin pääsee takaisin jatkamaan.

Vauhtia työhuoneen suunnitteluun ja toteutukseen sain, kun oivalsin miten suuri merkitys työn teon aloittamisen ja jatkuvuuden kannalta on, että minulta löytyy kiinteä paikka, mistä löydän kaikki muistikirjani, idealippuset ja -lappuset, läppärin, piirustus- ja koulutarvikkeet. Tarvitsen yhtenäisen tilan, mihin säilöä tärkeät paperit ja kansiot, ammattikirjallisuuden ja -tarvikkeet. Omaa, luovuutta edistävää tilaa.

Meillä on talossamme yksi "ylimääräinen" huone, joka on ristitty minun huoneeksi alun alkaen, mutta on ollut lähes aina vailla loppuun asti mietittyä käyttöfunktiota. Ja siitä syystä huone on aina näyttänyt enemmän ja vähemmän varastolta. Nyt kun suunnitelmat omasta kotitoimistosta on lyöty lukkoon, on visio huoneen ulkonäön ja sisustuksen suhteen ollut suht selkeä. Sisustus tulee sulautumaan tietysti muun kotimme sisustukseen ja näin ollen värimaailma liikkuu mustan, vihreän ja ruosteenpunaisen maastossa. Budjetin ollessa rajallinen ja tilan ollessa haastava, luovuutta saa käyttää.
Sisustan aina käytännöllisyys edellä ja kun on kyse työhuoneesta, ergonomia tulee mukaan entistä enemmän. Tykkään tehdä suurimman osan, ilman kannettavaa tehtävistä, töistä seisten, joten korkea työpöytä on ihan must. Siihen kaveriksi tietysti hyvä, oikean korkuinen tuoli istualtaan tehtäviä töitä varten. Kaappi- ja hyllytilaa tarvitaan ja jotain pehmeää istumatilaa luovaa rentoutumista varten ;)

Yrityssuunnitelmat on edenneet siihen pisteeseen, että olen päättänyt alkaa pikku hiljaa markkinoimaan sisustus- ja sisustussuunnittelupalveluitani, kasaan portfoliota tukemaan työnsaantia, suunnittelen ja teen nettisivuja omalle yritykselle. Jälkimmäiseen liittyen olisi tarkoitus jossain kohtaa siirtää blogialustaa Wordpressin puolelle ja hankkia oman domain, minkä alle tulee yrityksen kotisivut ja tämä blogi.

Sormet jo syyhyää päästä toteuttamaan suunnitelmaa työhuoneen suhteen. Seuraavaksi täytyy lyödä lukkoon tilattavat tuotteet ja karsia työhuoneesta loput, sinne ohimennen varastoidut tavarat. Käytännössä siis kaikki muu paitsi ompelukone, joka ottaakin oman tilan sen ollessa iso teollisuuskone. En malta odottaa, että pääsen laittamaan itselleni omaa työhuonetta! Vihreä, marmorinen kynäteline on jo hommattu 😂

Eevi

Seuraa blogia:

Kommentit

  1. Kuulostaa jännittävältä ja näyttää kivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Essi ja kiitos kommentista :) Tää aika todella onkin jännittävää ja vatsan pohjassa ihan kutkuttaa! Mutta samaan aikaan myös omalla tavalla pelottavaa, kun sitä laittaa itsensä kokonaan likoon oman yrityksen eteen. Jännää! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…