Siirry pääsisältöön

Työhuoneen moodboard ja yrityssuunnitelmiaViime aikoina olen enenevissä määrin käyttänyt aikaa ja energiaa oman työhuoneen suunnitteluun. Olen jo pidemmän aikaa kaivannut omaa työpistettä, mihin voin huoletta jättää blogikirjoitukset, yrityssuunnitelmat, kalenterit ja kouluhommat odottamaan taas hetkeä, jolloin niiden pariin pääsee takaisin jatkamaan.

Vauhtia työhuoneen suunnitteluun ja toteutukseen sain, kun oivalsin miten suuri merkitys työn teon aloittamisen ja jatkuvuuden kannalta on, että minulta löytyy kiinteä paikka, mistä löydän kaikki muistikirjani, idealippuset ja -lappuset, läppärin, piirustus- ja koulutarvikkeet. Tarvitsen yhtenäisen tilan, mihin säilöä tärkeät paperit ja kansiot, ammattikirjallisuuden ja -tarvikkeet. Omaa, luovuutta edistävää tilaa.

Meillä on talossamme yksi "ylimääräinen" huone, joka on ristitty minun huoneeksi alun alkaen, mutta on ollut lähes aina vailla loppuun asti mietittyä käyttöfunktiota. Ja siitä syystä huone on aina näyttänyt enemmän ja vähemmän varastolta. Nyt kun suunnitelmat omasta kotitoimistosta on lyöty lukkoon, on visio huoneen ulkonäön ja sisustuksen suhteen ollut suht selkeä. Sisustus tulee sulautumaan tietysti muun kotimme sisustukseen ja näin ollen värimaailma liikkuu mustan, vihreän ja ruosteenpunaisen maastossa. Budjetin ollessa rajallinen ja tilan ollessa haastava, luovuutta saa käyttää.
Sisustan aina käytännöllisyys edellä ja kun on kyse työhuoneesta, ergonomia tulee mukaan entistä enemmän. Tykkään tehdä suurimman osan, ilman kannettavaa tehtävistä, töistä seisten, joten korkea työpöytä on ihan must. Siihen kaveriksi tietysti hyvä, oikean korkuinen tuoli istualtaan tehtäviä töitä varten. Kaappi- ja hyllytilaa tarvitaan ja jotain pehmeää istumatilaa luovaa rentoutumista varten ;)

Yrityssuunnitelmat on edenneet siihen pisteeseen, että olen päättänyt alkaa pikku hiljaa markkinoimaan sisustus- ja sisustussuunnittelupalveluitani, kasaan portfoliota tukemaan työnsaantia, suunnittelen ja teen nettisivuja omalle yritykselle. Jälkimmäiseen liittyen olisi tarkoitus jossain kohtaa siirtää blogialustaa Wordpressin puolelle ja hankkia oman domain, minkä alle tulee yrityksen kotisivut ja tämä blogi.

Sormet jo syyhyää päästä toteuttamaan suunnitelmaa työhuoneen suhteen. Seuraavaksi täytyy lyödä lukkoon tilattavat tuotteet ja karsia työhuoneesta loput, sinne ohimennen varastoidut tavarat. Käytännössä siis kaikki muu paitsi ompelukone, joka ottaakin oman tilan sen ollessa iso teollisuuskone. En malta odottaa, että pääsen laittamaan itselleni omaa työhuonetta! Vihreä, marmorinen kynäteline on jo hommattu 😂

Eevi

Seuraa blogia:

Kommentit

  1. Kuulostaa jännittävältä ja näyttää kivalta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Essi ja kiitos kommentista :) Tää aika todella onkin jännittävää ja vatsan pohjassa ihan kutkuttaa! Mutta samaan aikaan myös omalla tavalla pelottavaa, kun sitä laittaa itsensä kokonaan likoon oman yrityksen eteen. Jännää! :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …