Siirry pääsisältöön

Pellavaverhojen metsästys.

Minulla on ollut koko syksyn ajan mielessä etsiä takkahuoneeseen pellavaverhot. Meillä on verhoton koti, paitsi juurikin takkahuoneen ja tytön huoneen osalta, joissa kummassakin huoneessa verhot on hyvin huomaamattomat. Tykkään kodistamme ilman verhoja, vaikka on meillä alkuun verhot joka huoneessa ollutkin. Koin pienimuotoista verho-stressiä lähes koko sen ajan, kun verhot ikkunoissa roikkui, kunnes tajusin ottaa ne pois. Ongelma oli sillä selätetty. Meillä on vanhat, originaalit ikkunat vuodelta -88, mitkä toimivat edelleen hyvin ja myös niiden väriin olen vuosien aikana tykästynyt. Tällä hetkellä ne onkin ihan lempparit ja koko talon sisustus on asettunut uomiinsa niiden ympärille. Onhan ne niin voimakkaan väriset, ettei niitä juuri piiloon saa, muuten kuin maalaamalla, joten ikkunapokien kohdalla toimi hyvin sanonta 'jos et voi peittää, korosta'. 

Juuri tällä hetkellä trendivärit suosivatkin meidän kotiamme, sillä juuri tuo punertavan ruskea on nyt niin in ja siihen mätsääviä sisusteita löytyy vaivatta. Kerrankin osui kivasti kohdalleen ja trendi tuli ikään kuin luokse eikä toisinpäin. Samaa punaruskeaa väriä löytyy myös kylpyhuoneen ja minun huoneeseen vievistä ovista, mitkä kummatkin on takkahuoneessa. Ikkunoiden ja ovien mukaan valitsin myös vihreän maalin takkahuoneen ja tytön huoneen seiniin. Kesäisestä maalausprojektista voit lukea lisää täältä ja täältä.
Tämän hetkiset takkahuoneen verhot on iänikuiset, valkoiset, läpikuultavat paneeliverhot. Verhot on niin kevyet, ettei niiden olemassaoloa aina edes huomaa. Verhot on toiminut ihan kivasti, vaikka väliaikaiseksi ne alunperin ripustin. Nyt olen miettinyt paljon pellavaisia, lattiaan asti ulottuvia verhoja. Väriksi ajattelin aluksi luonnonvalkoista, mutta nyt olen miettinyt myös vaihtoehdoksi jotain kaunista beigen sävyä. Haluan verhojen olevan ehdottomasti ylipitkät, pölyallergiastani huolimatta :D Saahan ne sitten lyhennettyä, mikäli käytännössä verhojen pituus osoittautuu täysin vääräksi valinnaksi.

Pituutta verholla täytyy olla vähintään 250cm, jotta verho laskeutuu kauniisti ylipitkänä lattialle. En ole aiemmin ollut ylipitkien verhojen fani ja yllätyinkin omalle ajatukselleni hankkia sellaiset meille. Välillä sitä yllättää ihan itsensäkin! Ehkä olen aiemmin kokenut ylipitkät verhot turhan raskaina ja monesti tämän mallin verhoja näkeekin todella runsaissa sisustuksissa, jotka koen ehkä omaan makuuni hieman liian.. Noh, runsaina ja raskaina, joten mielikuva lienee syöpynyt liian tiukkaan takaraivoon. Nyt kuitenkin aloin kaipaamaan lisää pehmeyttä takkahuoneen ilmeeseen, sillä juuttimatto ei sitä mielestäni tarpeeksi tuo huoneeseen. Laattalattia on aika kolkko, lämpimästä väristä huolimatta, joten kauniisti laskeutuvat, ylipitkät pellavaverhot toisi juuri sopivasti pehmeyttä huoneeseen.

Selailin nettikauppoja ja Elloksen sivuilta löytyi kauniin näköiset verhot oikeassa pituudessa. Värit hieman mietitytti, koska sävyt voi todellisuudessa olla hyvinkin erilaiset mitä ruudulla. Päätin tilata verhot kahdessa eri värissä, joten voin testailla kummat sopii paremmin. Tilaukseen lähti luonnonvalkoiset ja beiget. Mikäli näistä ei kummatkaan ole hyvät, ajattelin siinä tapaksessa käydä ostoksilla Eurokankaassa ja ommella verhot itse. Luulen, että sopiva kangas löytyy viimeistään sieltä.

Onko teillä ollut tai onko parasta aikaa ikkunassa ylipitkät verhot? Kerääntyykö pöly niihin ihan hurjasti ja ovatko käytännössä aivan toivottomat? Kertokaa kokemuksenne :)

EeviSeuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Edellinen postaus: Eettinen kulutusjuhla


Kommentit

  1. Meillä on makkarissa ylipitkät ja kun imuroin niin samalla ikkuna auki ja puistan verhoista vain päät ikkunasta ulkona 😊. Ei ongelmaa. Sekin on kuvan näköinen, että pitkät verhot on vain toisella reunalla. Muutenki tykkään, että verho ei peitä ikkunaa vaan lähtee mahdollisimman reunasta ja korkealta. Eurokankaalta saa sovittaa verhoja, joka hieno homma 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Päivi! Kiitos kommentista ja kokemuksista ylipitkien verhojen kanssa! Itsekin tykkään, mikäli verhot ikkunassa on, että ne on juurikin kirjoittamallasi tavalla. Hyvä tietää myös tuo Eurokankaan sovitusmahdollisuus :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…