Siirry pääsisältöön

Pellavaverhojen metsästys.

Minulla on ollut koko syksyn ajan mielessä etsiä takkahuoneeseen pellavaverhot. Meillä on verhoton koti, paitsi juurikin takkahuoneen ja tytön huoneen osalta, joissa kummassakin huoneessa verhot on hyvin huomaamattomat. Tykkään kodistamme ilman verhoja, vaikka on meillä alkuun verhot joka huoneessa ollutkin. Koin pienimuotoista verho-stressiä lähes koko sen ajan, kun verhot ikkunoissa roikkui, kunnes tajusin ottaa ne pois. Ongelma oli sillä selätetty. Meillä on vanhat, originaalit ikkunat vuodelta -88, mitkä toimivat edelleen hyvin ja myös niiden väriin olen vuosien aikana tykästynyt. Tällä hetkellä ne onkin ihan lempparit ja koko talon sisustus on asettunut uomiinsa niiden ympärille. Onhan ne niin voimakkaan väriset, ettei niitä juuri piiloon saa, muuten kuin maalaamalla, joten ikkunapokien kohdalla toimi hyvin sanonta 'jos et voi peittää, korosta'. 

Juuri tällä hetkellä trendivärit suosivatkin meidän kotiamme, sillä juuri tuo punertavan ruskea on nyt niin in ja siihen mätsääviä sisusteita löytyy vaivatta. Kerrankin osui kivasti kohdalleen ja trendi tuli ikään kuin luokse eikä toisinpäin. Samaa punaruskeaa väriä löytyy myös kylpyhuoneen ja minun huoneeseen vievistä ovista, mitkä kummatkin on takkahuoneessa. Ikkunoiden ja ovien mukaan valitsin myös vihreän maalin takkahuoneen ja tytön huoneen seiniin. Kesäisestä maalausprojektista voit lukea lisää täältä ja täältä.
Tämän hetkiset takkahuoneen verhot on iänikuiset, valkoiset, läpikuultavat paneeliverhot. Verhot on niin kevyet, ettei niiden olemassaoloa aina edes huomaa. Verhot on toiminut ihan kivasti, vaikka väliaikaiseksi ne alunperin ripustin. Nyt olen miettinyt paljon pellavaisia, lattiaan asti ulottuvia verhoja. Väriksi ajattelin aluksi luonnonvalkoista, mutta nyt olen miettinyt myös vaihtoehdoksi jotain kaunista beigen sävyä. Haluan verhojen olevan ehdottomasti ylipitkät, pölyallergiastani huolimatta :D Saahan ne sitten lyhennettyä, mikäli käytännössä verhojen pituus osoittautuu täysin vääräksi valinnaksi.

Pituutta verholla täytyy olla vähintään 250cm, jotta verho laskeutuu kauniisti ylipitkänä lattialle. En ole aiemmin ollut ylipitkien verhojen fani ja yllätyinkin omalle ajatukselleni hankkia sellaiset meille. Välillä sitä yllättää ihan itsensäkin! Ehkä olen aiemmin kokenut ylipitkät verhot turhan raskaina ja monesti tämän mallin verhoja näkeekin todella runsaissa sisustuksissa, jotka koen ehkä omaan makuuni hieman liian.. Noh, runsaina ja raskaina, joten mielikuva lienee syöpynyt liian tiukkaan takaraivoon. Nyt kuitenkin aloin kaipaamaan lisää pehmeyttä takkahuoneen ilmeeseen, sillä juuttimatto ei sitä mielestäni tarpeeksi tuo huoneeseen. Laattalattia on aika kolkko, lämpimästä väristä huolimatta, joten kauniisti laskeutuvat, ylipitkät pellavaverhot toisi juuri sopivasti pehmeyttä huoneeseen.

Selailin nettikauppoja ja Elloksen sivuilta löytyi kauniin näköiset verhot oikeassa pituudessa. Värit hieman mietitytti, koska sävyt voi todellisuudessa olla hyvinkin erilaiset mitä ruudulla. Päätin tilata verhot kahdessa eri värissä, joten voin testailla kummat sopii paremmin. Tilaukseen lähti luonnonvalkoiset ja beiget. Mikäli näistä ei kummatkaan ole hyvät, ajattelin siinä tapaksessa käydä ostoksilla Eurokankaassa ja ommella verhot itse. Luulen, että sopiva kangas löytyy viimeistään sieltä.

Onko teillä ollut tai onko parasta aikaa ikkunassa ylipitkät verhot? Kerääntyykö pöly niihin ihan hurjasti ja ovatko käytännössä aivan toivottomat? Kertokaa kokemuksenne :)

EeviSeuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Edellinen postaus: Eettinen kulutusjuhla


Kommentit

  1. Meillä on makkarissa ylipitkät ja kun imuroin niin samalla ikkuna auki ja puistan verhoista vain päät ikkunasta ulkona 😊. Ei ongelmaa. Sekin on kuvan näköinen, että pitkät verhot on vain toisella reunalla. Muutenki tykkään, että verho ei peitä ikkunaa vaan lähtee mahdollisimman reunasta ja korkealta. Eurokankaalta saa sovittaa verhoja, joka hieno homma 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Päivi! Kiitos kommentista ja kokemuksista ylipitkien verhojen kanssa! Itsekin tykkään, mikäli verhot ikkunassa on, että ne on juurikin kirjoittamallasi tavalla. Hyvä tietää myös tuo Eurokankaan sovitusmahdollisuus :)

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …