Siirry pääsisältöön

Katkarapu-pestopasta (G, M) + ARVONTA




Viime kuussa aloitin kerran kuussa päivittyvän ruokakornerin, missä tehdään terveellistä, FODMAP-ruokavalioon sopivaa ruokaa. Kaikki reseptit on aina maidottomia sekä gluteenittomia. Ensimmäinen resepti oli sitruunainen chia-mansikkasmoothie ja nyt päästään maistelemaan ihanaa katkarapu-pestopastaa. Myös arvonta luvassa, joten lukaiseppa loppuun asti!

Resepti on omaa käsialaani ja yritin eilen miettiä mistä inspiraatio reseptiin on mahtanut tulla. Voi olla, että ajatus on lähtenyt liikkeelle mieheni toiveesta saada jotain hyvää pastaa. Pastaruuat usein on kermaan tehtyjä, mutta meidän pastaan piti saada kehiteltyä jokin hyvä maidoton soossi. Itse en ihan hirveästi fanita tomaattipohjaisia kastikkeita, joten sekään ei ollut hyvä idea. Pestosta olen aina pitänyt, mutta valmis pesto ei sovi lautaselleni, sillä niissä on aina runsaasti valkosipulia. Tähänkin sitä toki voi lisätä, mikäli haluaa ja se omaan ruokavalioon istuu, mutta pesto ihan tuossa kaikessa yksinkertaisuudessaan on niin maukasta, ettei se mielestäni muuta tarvitse. Suola tosin täytyy olla kohdillaan, että basilikan maku pääsee hyvin oikeuksiinsa. Itse teen peston aina cashewpähkinöihin, sillä pinjansiementen kilohinta on sen verran korkea ja pastaa syödään meillä suht usein. Olen kyllä tehnyt peston perinteisesti pinjansiemeniinkin ja toimii erittäin hyvin niinkin. 




Ruoka on yksinkertainen, mutta täynnä makua ja myös väriä, joten silmäniloakin siinä on.  Tämän pastan kylkeen sopii hyvin myös tuore leipä ja koska riisinuudeli ei ole tavallisen pastan tapaan raskasta, pienen leivän jaksaa hyvin syödä ilman ähkyä. Reseptistä riittää 4-5 reiluhkoa annosta.

Katkarapu-pestopasta (G, M)

4 "laattaa" maustamatonta riisinuudelia (itse käytän Mama-merkin, leveämpää nuudelia)
200 g maustamattomia jättikatkaravunpyrstöjä (tuore tai pakaste)
180 g pieniä katkarapuja

Pesto:

1 dl oliiviöljyä
1 dl cashewepähkinöitä / pinjansiemeniä
2 ruukkua tuoretta basillikaa
ripaus suolaa, oman maun mukaan

Marinadi katkaravuille:

0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa, sokeria ja sitruunapippuria
loraus sitruunamehua
(yrttejä oman maun mukaan)

Aloita sulattamalla katkaravut ja irrota pyrstöt. Sekoita marinadi ja lisää katkaravut maustumaan. Maistele marinadia, että maut on kohdillaan. Itse en koskaan mittaa marinadin mausteita, vaan laitan näppituntumalla. Maistelu on siksi tärkeää, ettei marinadista tule liian hapan tai suolainen.

Tee pestokastike lisäämällä kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Muista maistaa suola!

Kiehauta vesi, lisää pari ripausta suolaa ja riisinuudelit tekeytymään kiehuneeseen veteen. Anna kypsyä muutaman minuutin, älä kuitenkaan anna pehmetä liikaa. 

Kaada öljyä (itse hyödynnän marinadia, tuo samalla lisämakua) lämpimälle wokkipannulle ja lisää valmiit riisinuudellit pannuun. Sekoita pestokastike nuudelin sekaan ja lisää lopuksi katkaravut ja sekoita. Älä jätä ruokaa enää kuumalle liedelle, ettei katkaravut ylikypsy ja nahkistu. Maista vielä, onko suola kohdillaan ja lisää tarvittaessa.

Kaada lasi viiniä (oman maun mukaan, itse olen punkun ystävä) ja herkuttele! 









Sitten alussa lupaamaani arvontaan. Viime kuussa tein yhteistyötä Sukhin kanssa ja kirjoittelin eettisestä kulutuksesta. Sain Sukhilta lukijoilleni arvottavaksi kuvissa näkyvän ihanan huovutetun pannunalusen. Alunen on miniversio heidän huovutetusta kivimatosta, mikä on yksi oma lempparini heidän valikoimasta.

Jätä kommentti postauksen alle, mikä on sinun lempireseptisi ja olet mukana arvonnassa! Reseptin ei tarvitse olla omaa käsialaa, eikä erikoisruokavalioon sopiva. Jaa maukkain reseptisi 30.11. 2017 mennessä.  Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti. Muistathan jättää kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi, niin saan sinuun yhteyden.




Eevi

Seuraa blogia:
IG decofeast ❘❘ FB decoFeast.


Kommentit

  1. Punajuuri/vuohenjuustolaatikko
    1kg punajuuria
    1 ( itse laitan 2) vuohenjuustopakettia
    suolaa
    hunajaa
    pinjansiemeniä
    timjamia tai rucolaa
    Nam Nam ❄️
    Ihana tuo Sukhin alunen. ❤️
    tiina.ahonniska@gmail.com
    Hyvää viikonloppua sinulle.
    ❄️✨❄️✨❄️✨

    VastaaPoista
  2. Hmm.. mun yksi bravuuri on kookos-kanakeitto. Kookosmaitoon tehty keitto, jonka liemessä inkivääriä, chiliä, currya, sitruunamehua ja kanaa, sipulia, porkkanaraastetta ja riisinuudelia.
    jokinen.sara(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. Tykkään itse tehdystä kaalilaatikosta. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  4. No, ei mulla mitään lempireseptiä ole. En ole mikään kokki, tykkään kokeilla ja opetella ruoanlaittoa. Uunivihannekset ovat hyviä. Niitä teen usein ja paistettua choritzoa vaikka lisäksi. Viimeksi kokeilin näiden kanssa myös uunissa kuskusta, toimi.
    Oonjustiina@ gmail.com

    VastaaPoista
  5. Mukana ollaan! Lempi reseptini on tuorepasta + chilikastike + valkosipuli + kana. :)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  6. Ei minulla lempireseptiä ole, sillä mies hoitaa ruoanlaiton.. :) naurajatar@suomi24.fi

    VastaaPoista
  7. Hernepekonipasta, aina yhtä ihanaa.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Makaronilaatikko, johon tulee auraa, paprikaa, jalapenoja, lihafondikuutoita ja sipulia. kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Oma suosikkini on teriyaki-lohi! Ihan parasta!

    500 g kirjolohi meri, filee
    1/2 kpl lime
    1/2 dl teriyaki-kastiketta
    1 rklhunajaa
    1 rkl inkivääriä raastettuna

    Laita lohifilee uunipussii ja lisää lime, teriyaki-kastike, hunaja ja raastettu inkivääri. Painele pussia hieman, jotta mausteet sekoittuvat. Purista pussista suurin osa ilmasta pois ja sulje se teipillä. Laita jääkaapiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
    Nosta lohifilee pussissa uunivuokaan ja vaihda teippi pussinsulkijaan. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan. Paista kalaa 20 minuuttia 200 asteessa.
    Anna lämmön tasaantua hieman ja leikaa uunipussi auki. Nosta kala tarjoiluastiaan ja tarjoile punaviinisipulien kanssa.

    3rikatms(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Mun lempiresepti on pilkkoa vaihtelevasti eri kasviksia uunivuokaan, lorauttaa öljyä, suolaa ja pippuria sekaan, ja antaa paistua kypsiksi. Sitten vaan paistaa pannulla öljyssä kanan fileitä , ja valmista on! emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Mariannekääretorttu! <3
    anna-ylitalo@hotmail.fi

    VastaaPoista
  12. Tykkään yksinkertaisesta :) Kanakastike ja nuudelit :P
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  13. Itse tehty lohikeitto :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Tonnikalakastike ja spagetti
    Laitan tonnikalapaloja öljyssä, valutettuna 2 purkkia kattilaan, levy päälle.
    Sekaan laitan grillimaustetta, persiljaa ja kaksi purkkia 15% ruokakermaa, suolaa. Annan kuplia sen aikaa hiljalleen kunnes spagetti kypsyy. Parmesaanilastuja runsaasti annoksen päälle.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  15. Currykana ja riisi. Kanan filee pihvistä leikkaan paloja, kuumalle pannulle voi/öljyseos kanssa, sipuli silppua, valk. Sipulia, curry, vesi/jauho suurus ja kiehautus+ haudutus. Lopuksi loraus kermaa jos on ja keitettyä riisiä 👍plampola@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Karjanlanpaisti :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Lasagne on lempparini :)
    matsalikka@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Pidän makaroonilaatikosta jossa paljon (suolaisempaa) juustoa.
    sannikas15@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Teen usein kauramakaronilaatikkoa, johon laitetaan kauramakaronit etukäteen kypsyttämättä vuokaan. Todella hyvä ruoka, johon pinnalla oleva aromikas juustoraaste antaa makua :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Rakastan pinaattista lasagnea!
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Homejuustopekoni pasta raikkaalla minttusalaatilla.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  22. Rakastan kaikkia kasvis-sosekeittoja🍵✨ lemppari on paahdettu bataatti-porkkana keitto🥕🍠
    maryanne.aalto@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kanakastike on uusi suosikkini. Olen vasta opetellut käyttämään kurkumaakin mausteena, ja sen kanssa saa aika helposti hyvän kastikkeen riisille! hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.







Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 




Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.




Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…