Siirry pääsisältöön

Katkarapu-pestopasta (G, M) + ARVONTA




Viime kuussa aloitin kerran kuussa päivittyvän ruokakornerin, missä tehdään terveellistä, FODMAP-ruokavalioon sopivaa ruokaa. Kaikki reseptit on aina maidottomia sekä gluteenittomia. Ensimmäinen resepti oli sitruunainen chia-mansikkasmoothie ja nyt päästään maistelemaan ihanaa katkarapu-pestopastaa. Myös arvonta luvassa, joten lukaiseppa loppuun asti!

Resepti on omaa käsialaani ja yritin eilen miettiä mistä inspiraatio reseptiin on mahtanut tulla. Voi olla, että ajatus on lähtenyt liikkeelle mieheni toiveesta saada jotain hyvää pastaa. Pastaruuat usein on kermaan tehtyjä, mutta meidän pastaan piti saada kehiteltyä jokin hyvä maidoton soossi. Itse en ihan hirveästi fanita tomaattipohjaisia kastikkeita, joten sekään ei ollut hyvä idea. Pestosta olen aina pitänyt, mutta valmis pesto ei sovi lautaselleni, sillä niissä on aina runsaasti valkosipulia. Tähänkin sitä toki voi lisätä, mikäli haluaa ja se omaan ruokavalioon istuu, mutta pesto ihan tuossa kaikessa yksinkertaisuudessaan on niin maukasta, ettei se mielestäni muuta tarvitse. Suola tosin täytyy olla kohdillaan, että basilikan maku pääsee hyvin oikeuksiinsa. Itse teen peston aina cashewpähkinöihin, sillä pinjansiementen kilohinta on sen verran korkea ja pastaa syödään meillä suht usein. Olen kyllä tehnyt peston perinteisesti pinjansiemeniinkin ja toimii erittäin hyvin niinkin. 




Ruoka on yksinkertainen, mutta täynnä makua ja myös väriä, joten silmäniloakin siinä on.  Tämän pastan kylkeen sopii hyvin myös tuore leipä ja koska riisinuudeli ei ole tavallisen pastan tapaan raskasta, pienen leivän jaksaa hyvin syödä ilman ähkyä. Reseptistä riittää 4-5 reiluhkoa annosta.

Katkarapu-pestopasta (G, M)

4 "laattaa" maustamatonta riisinuudelia (itse käytän Mama-merkin, leveämpää nuudelia)
200 g maustamattomia jättikatkaravunpyrstöjä (tuore tai pakaste)
180 g pieniä katkarapuja

Pesto:

1 dl oliiviöljyä
1 dl cashewepähkinöitä / pinjansiemeniä
2 ruukkua tuoretta basillikaa
ripaus suolaa, oman maun mukaan

Marinadi katkaravuille:

0,5 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa, sokeria ja sitruunapippuria
loraus sitruunamehua
(yrttejä oman maun mukaan)

Aloita sulattamalla katkaravut ja irrota pyrstöt. Sekoita marinadi ja lisää katkaravut maustumaan. Maistele marinadia, että maut on kohdillaan. Itse en koskaan mittaa marinadin mausteita, vaan laitan näppituntumalla. Maistelu on siksi tärkeää, ettei marinadista tule liian hapan tai suolainen.

Tee pestokastike lisäämällä kaikki aineet kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella. Muista maistaa suola!

Kiehauta vesi, lisää pari ripausta suolaa ja riisinuudelit tekeytymään kiehuneeseen veteen. Anna kypsyä muutaman minuutin, älä kuitenkaan anna pehmetä liikaa. 

Kaada öljyä (itse hyödynnän marinadia, tuo samalla lisämakua) lämpimälle wokkipannulle ja lisää valmiit riisinuudellit pannuun. Sekoita pestokastike nuudelin sekaan ja lisää lopuksi katkaravut ja sekoita. Älä jätä ruokaa enää kuumalle liedelle, ettei katkaravut ylikypsy ja nahkistu. Maista vielä, onko suola kohdillaan ja lisää tarvittaessa.

Kaada lasi viiniä (oman maun mukaan, itse olen punkun ystävä) ja herkuttele! 









Sitten alussa lupaamaani arvontaan. Viime kuussa tein yhteistyötä Sukhin kanssa ja kirjoittelin eettisestä kulutuksesta. Sain Sukhilta lukijoilleni arvottavaksi kuvissa näkyvän ihanan huovutetun pannunalusen. Alunen on miniversio heidän huovutetusta kivimatosta, mikä on yksi oma lempparini heidän valikoimasta.

Jätä kommentti postauksen alle, mikä on sinun lempireseptisi ja olet mukana arvonnassa! Reseptin ei tarvitse olla omaa käsialaa, eikä erikoisruokavalioon sopiva. Jaa maukkain reseptisi 30.11. 2017 mennessä.  Ilmoitan voittajalle henkilökohtaisesti. Muistathan jättää kommenttiin myös sähköpostiosoitteesi, niin saan sinuun yhteyden.




Eevi

Seuraa blogia:
IG decofeast ❘❘ FB decoFeast.


Kommentit

  1. Punajuuri/vuohenjuustolaatikko
    1kg punajuuria
    1 ( itse laitan 2) vuohenjuustopakettia
    suolaa
    hunajaa
    pinjansiemeniä
    timjamia tai rucolaa
    Nam Nam ❄️
    Ihana tuo Sukhin alunen. ❤️
    tiina.ahonniska@gmail.com
    Hyvää viikonloppua sinulle.
    ❄️✨❄️✨❄️✨

    VastaaPoista
  2. Hmm.. mun yksi bravuuri on kookos-kanakeitto. Kookosmaitoon tehty keitto, jonka liemessä inkivääriä, chiliä, currya, sitruunamehua ja kanaa, sipulia, porkkanaraastetta ja riisinuudelia.
    jokinen.sara(at)gmail.com

    VastaaPoista
  3. Tykkään itse tehdystä kaalilaatikosta. Salli.moilanen35@gmail.com

    VastaaPoista
  4. No, ei mulla mitään lempireseptiä ole. En ole mikään kokki, tykkään kokeilla ja opetella ruoanlaittoa. Uunivihannekset ovat hyviä. Niitä teen usein ja paistettua choritzoa vaikka lisäksi. Viimeksi kokeilin näiden kanssa myös uunissa kuskusta, toimi.
    Oonjustiina@ gmail.com

    VastaaPoista
  5. Mukana ollaan! Lempi reseptini on tuorepasta + chilikastike + valkosipuli + kana. :)

    hippohiiri at gmail.com

    VastaaPoista
  6. Ei minulla lempireseptiä ole, sillä mies hoitaa ruoanlaiton.. :) naurajatar@suomi24.fi

    VastaaPoista
  7. Hernepekonipasta, aina yhtä ihanaa.
    postin.tuomaa@gmail.com

    VastaaPoista
  8. Makaronilaatikko, johon tulee auraa, paprikaa, jalapenoja, lihafondikuutoita ja sipulia. kaljukeiju@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Oma suosikkini on teriyaki-lohi! Ihan parasta!

    500 g kirjolohi meri, filee
    1/2 kpl lime
    1/2 dl teriyaki-kastiketta
    1 rklhunajaa
    1 rkl inkivääriä raastettuna

    Laita lohifilee uunipussii ja lisää lime, teriyaki-kastike, hunaja ja raastettu inkivääri. Painele pussia hieman, jotta mausteet sekoittuvat. Purista pussista suurin osa ilmasta pois ja sulje se teipillä. Laita jääkaapiin maustumaan vähintään kahdeksi tunniksi, mieluiten yön yli.
    Nosta lohifilee pussissa uunivuokaan ja vaihda teippi pussinsulkijaan. Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan. Paista kalaa 20 minuuttia 200 asteessa.
    Anna lämmön tasaantua hieman ja leikaa uunipussi auki. Nosta kala tarjoiluastiaan ja tarjoile punaviinisipulien kanssa.

    3rikatms(at)gmail.com

    VastaaPoista
  10. Mun lempiresepti on pilkkoa vaihtelevasti eri kasviksia uunivuokaan, lorauttaa öljyä, suolaa ja pippuria sekaan, ja antaa paistua kypsiksi. Sitten vaan paistaa pannulla öljyssä kanan fileitä , ja valmista on! emilia_ho@hotmail.com

    VastaaPoista
  11. Mariannekääretorttu! <3
    anna-ylitalo@hotmail.fi

    VastaaPoista
  12. Tykkään yksinkertaisesta :) Kanakastike ja nuudelit :P
    anna_88@luukku.com

    VastaaPoista
  13. Itse tehty lohikeitto :)
    ellijapii@gmail.com

    VastaaPoista
  14. Tonnikalakastike ja spagetti
    Laitan tonnikalapaloja öljyssä, valutettuna 2 purkkia kattilaan, levy päälle.
    Sekaan laitan grillimaustetta, persiljaa ja kaksi purkkia 15% ruokakermaa, suolaa. Annan kuplia sen aikaa hiljalleen kunnes spagetti kypsyy. Parmesaanilastuja runsaasti annoksen päälle.

    henna.holappa1@luukku.com

    VastaaPoista
  15. Currykana ja riisi. Kanan filee pihvistä leikkaan paloja, kuumalle pannulle voi/öljyseos kanssa, sipuli silppua, valk. Sipulia, curry, vesi/jauho suurus ja kiehautus+ haudutus. Lopuksi loraus kermaa jos on ja keitettyä riisiä 👍plampola@gmail.com

    VastaaPoista
  16. Karjanlanpaisti :)
    nannaliini10@gmail.com

    VastaaPoista
  17. Lasagne on lempparini :)
    matsalikka@gmail.com

    VastaaPoista
  18. Pidän makaroonilaatikosta jossa paljon (suolaisempaa) juustoa.
    sannikas15@gmail.com

    VastaaPoista
  19. Teen usein kauramakaronilaatikkoa, johon laitetaan kauramakaronit etukäteen kypsyttämättä vuokaan. Todella hyvä ruoka, johon pinnalla oleva aromikas juustoraaste antaa makua :)
    netteri@gmail.com

    VastaaPoista
  20. Rakastan pinaattista lasagnea!
    minuhno@gmail.com

    VastaaPoista
  21. Homejuustopekoni pasta raikkaalla minttusalaatilla.
    tanja.dahlstrom@kolumbus.fi

    VastaaPoista
  22. Rakastan kaikkia kasvis-sosekeittoja🍵✨ lemppari on paahdettu bataatti-porkkana keitto🥕🍠
    maryanne.aalto@gmail.com

    VastaaPoista
  23. Kanakastike on uusi suosikkini. Olen vasta opetellut käyttämään kurkumaakin mausteena, ja sen kanssa saa aika helposti hyvän kastikkeen riisille! hiltuha(at)gmail.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?




Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?




Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.



Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …