Siirry pääsisältöön

Intoa ja inspiraatiota Tikkurilan 2018 vuoden väristä.Tikkurila julkisti torstaina joka vuotisen vuoden värinsä, mikä 2018 vuonna on N405 (Ruukku) - ihana lämmin terrakotta, sellainen perinteisen saviruukun värinen. Niin hurmaava ja sympaattinen väri! Tikkurilan vuoden väri valitaan aina myöntäilemään ajankohtaisia värejä ja tunnelmia. Tuo lämmin punaruskea on ollutkin muiden maanläheisten ja murrettu sävyjen kanssa nyt viime aikoina tosi pinnalla.

Viime postauksessa kirjoittelin takkahuoneen verhosuunnitelmista ja mainitsin meidän talon vuoden -88 punaruskeiden ikkunapokien olevan nyt tosi in. Ei sillä, että trendin aallonharjalla olo olisi millään mittaa tärkeää, mutta onhan se kiva, kun kodin sisustus asettui menneenä kesänä uomiinsa ja saavutti tietynlaisen tasapainon uusien trendivärien yleistymisen vuoksi. Olisihan se voinut tapahtua ilman tällä hetkellä pinnalla olevia trendejäkin, mutta jostain syystä en nähnyt metsää puilta pitkään pinnalla olleen mustavalkokauden aikana. Ja ehkäpä oma värisilmäkin on kehittynyt viime aikoina.

Niinkuin ehkä tiedätte, kesällä maalailin parin huoneen seiniä ja ajatuksena on ollut jo pitkään käydä pikku hiljaa läpi talon kaikki seinäpinnat. Talon seinät on saaneet uudet pinnat viimeksi vajaa 10 vuotta sitten, joten elämän jäljet näkyy. Vihreiden seinien maalauksen jälkeen olen etsinyt täydellistä, hyvin vaaleaa greigen sävyä olkkarin seiniin, mikä istuisi niin vihreiden seinien kuin punaruskeiden ikkunoiden kanssa hyvin yksiin. Olen hakenut monia värinäytteitä maalikaupalta ja kun otetaan huomioon luonnonvalon suunta ja määrä olkkarissa eri vuorokaudenaikoina, ei oikeaa sävyä ole vielä löytynyt. Sävy ei saa olla siis missään nimessä liian tumma, mutten halua sen olevan liian vaaleakaan. Tarvitaan siis täydellinen sävy, juuri meidän olkkariin.

Innostuin tästä Tikkurilan uudesta vuoden väristä ja sen ympärille suunnitellusta värikokoelmasta, jotka kaikki sointuu hienosti yhteen toistensa kanssa. Kaikki sävyt on ihania, mutta iskin silmäni Piazzaan ja Merinoon, joissa kummassakin voisi olla ainesta meidän olkkarin seinien sävyiksi. Kävin hakemassa K-raudasta väriliuskat ja kumpikin vaikuttaa hyvältä. Täytyy vielä mallata eri vuorokauden aikoina sävyjä, että tulee varmasti kerralla hyvä. Tällä hetkellä Piazza on johdossa, joka näyttää seesteisemmältä, Merinon ollessa hieman kellertävä. Olkkariin pitäisi hommata myös uudet valaisimet, joten tämä täytyy ottaa myös huomioon maalia valitessa.
Samasta Minerals-värikokoelmasta sain myös inspiraation keittiön kiintokalusteiden maalaukseen, mikä nyt ehkä alkoi kutkuttamaan niin paljon, että menee maalausprojekteissa ensimmäiseksi. Tästä lisää myöhemmin, väri on jo valittu ;) Ja pitäisköhän makkariinkin suunnitella jotain väriä.. :D

EeviSeuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Edellinen postaus: Pellavaverhojen metsästys

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…