Siirry pääsisältöön

Sitruunainen chia-mansikkasmoothie (G, M)

Instaseuraajat saattoivat huomatakin viikonloppuna, kun kerroin että päätin aloittaa blogissa pienen ruokakornerin. Ruokapostaukset tulee päivittymään kerran kuussa, ainakin nyt alkuun.

Kaikki blogiin päivittyvät reseptit sopivat fodmap-ruokavalioon sekä ovat gluteenittomia ja maidottomia. Itse jouduin opettelemaan täysin uuden ruokamaailman, kun ärtyvän suolen oireyhtymä puhkesi raskauden jälkeen. Alkuun elämä uusien ruokatottumusten, tai pikemminkin rajoitteiden, kanssa tuntui todella haastavalta ja on ollut aikoja, jolloin ei ole oikein tiennyt mitä söisi, ettei oireita tulisi. Ärtyvän suolen oireyhtymä ei ole sairaus, joten terveydelle ei ole vaaraksi, vaikka söisikin ohi oman ruokavalion. Mutta oireet ovat enemmän ja vähemmän epämiellyttäviä ja kipeitä, joten omasta ruokavaliosta pitää mielellään kiinni. Kaikilla tämän vaivan kanssa elävillä rajoitteet eivät ole samat ja eroja sopivissa ruoka-aineissa voi olla paljonkin, joten jos tilanne vaatii, muokkaa reseptiä itsellesi sopivaksi.Idea reseptien jakoon ei lähtenyt pelkästään ajatuksesta laittaa ylös hyväksi havaittuja ja terveellisiä ruokaohjeita. Koska ollaan sisustusblogin äärellä, haluan tuoda myös sen puolen esiin näissä reseptipostauksissa. Kattaukset eivät ole vahvinta osaamisaluettani, mutta inspiroidun kauniista kattauksista ja haluan opetella niitä myös itse tekemään. Arjen pyörityksen keskellä harvoin, jos koskaan, tulee katettua pöytää sen kummemmin ja tämän hetkisen elämän tiimellyksessä niitä juhlan hetkiä, missä tulisi pöytä laitettua koreaksi, on suhteellisen vähän, joten kattaus ja keittiön pienet yksityiskohdat jäävät olemattomiin täällä blogin puolella ja tähän haluan muutosta. Tässä ensimmäisessä postauksessa ei vielä päästy kattausten makuun, mutta vähän keittiön fiilistä kuitenkin.

Ensimmäinen resepti muistuttaa menneestä kesästä ja tuo pirteyttä pimenevään vuoden aikaan. Vitamiineja ja ravinteita syksyn sateiden keskellä tuskin voi saada liikaa!Smoothie on aika pirtsakka sitruunan vuoksi, joten jos haluat makua makeammaksi, laita vain puolikkaan sitruunan kuori tai jätä kokonaan pois. Näin mansikan maku pääsee paremmin esiin. Itse laitoin kolme ruokalusikallista chian siemeniä ja smoothiesta tuli lusikoitavaa. Jos haluat juotavan version, laita 2 lusikallista siemeniä.

Itse tykkään tästä tosi paljon ja pienillä muutoksilla smoothiesta saa joko sitruunaisemman tai makeamman. Ravintoarvot on kohdillaan ja vatsa kiittää ❥

Pääseekö smoothie testaukseen teillä? Mielelläni kuulen myös ajatuksia ruokapostauksien tuomisesta blogiin, mitä olette mieltä?


Eevi


Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.
Kommentit

 1. Aivan ihania kuvia ja Smoothie näyttää kyllä niin hyvältä..Nam!:) Kiitos reseptistä, täällä tykätään kovasti erilaisista smoothie-juomista♥ Mukavaa syksynjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista! Mukava kuulla, että resepti vaikuttaa mieluisalta 😊 Mukavaa syksyn jatkoa sinulle myös!

   Poista
 2. Tosi ihanat kuvat ja kuulostaa hyvältä!

  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista Sini! Kiva kuulla palautetta 😊 Ei muuta kuin smoothien tekoon! Lämmintä syksyä sinulle 🍁

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…