Siirry pääsisältöön

Opettavainen lastenhuoneen sisustusprojekti.

Pitkään mietinnässä ollut, ja jo hieman harmaita hiuksia kasvattanut, tytön huoneen sisustus sai viimein oikean suunnan. Joka kerta oppii jotain uutta, niinkuin tässäkin projektissa.
Keväällä mietin tytön huoneen sisustuksen uusia tuulia ja kesällä maalausprojektin jälkeen kerroin kirjoittelevani myöhemmin myös tytön huoneen sisustuksesta, jahka saan hommaa eteenpäin. Tytön huoneen ilme ja tunnelma muuttuikin kovasti yhden seinän maalauksen myötä ja olen pikku hiljaa, ilman stressiä (hyvä minä!), sisustellut huonetta. Seinähyllyjä vaille valmiin tytön huoneen valaisin tosin saattaa mennä vielä vaihtoon, johon syy selviää alta.


Maalasin tytön huoneen päätyseinän samalla vihreällä, kuin seinän takkahuoneessa. Väri on Tikkurilan merenneito ja sävy on mielestäni erittäin kaunis. Tässä sain kuitenkin konkreettisen opin siitä, miksi seinien värisuunnittelussa täytyy ottaa huomioon ilmansuunnat. Takkahuoneessa väri ei ole lainkaan liian tumma, mutta tytön huone sijaitsee toisella puolella taloa minne paistaa ilta-aurinko, joten päivänvalon määrä huoneessa on vähäinen. Lisäksi etupihan katos blokkaa valoa entisestään, minkä vuoksi sävy olisi voinut olla vaaleampi, sillä nyt tilaan hieman liian tumma maali syö tarjolla olevaa vähäistä valoa. Onneksi kuitenkin valaistuksella voi vaikuttaa asiaan ja tämän vuoksi huoneen valaisin, vaikka se niin ihana onkin, voi joutua vaihtolistalle. Katsotaan nyt kuitenkin ensin pidemmälle syksyyn ja alkutalveen, miten pärjätään nykyisillä valonlähteillä.

Pensselin alle pääsi myös pieni pöytäryhmä, jonka tuunaus olikin kerennyt tehtävälistalla olla jo hyvän aikaa. Pöydän kansi oli verhoiltu tummanruskealla keinonahalla ja tuolin istuin niinikään verhoiltu, mutta eri kankaalla. Poistin verhoilut ja maalasin pöydän kauttaaltaan sekä tuolin istuimen, samalla maalilla. Myönnettäköön, että olin hieman skeptinen maalin kestävyyden suhteen pöydässä, sillä seinämaali ei liene niin iskun kesätävää kuin kalustemaali, mutta hyvin on pysynyt siistinä monipuolisista leikeistä huolimatta. 
Vihreä seinä muutti tunnelmaa huoneessa paljon ja tyttö on ollut väriin kovasti ihastunut. Katsoin maalikaupoilla värikorteista vihreään mätsäävät murretut vaaleanpunaiset sävyt, joiden mukaan olen koonnut sisustuksen yhtenäiseksi tekstiilein ja tavaroin. Haastavin oli löytää mieleiset matot, oikeilla sävyillä. Jos materiaali ja koko oli hyvä, ei oikeasta väristä ollut tietoakaan ja toisin päin. Matot löytyi viimein H&M Homesta ja päädyin tilaamaan kaksi käytävänmattoa muunneltavuuden vuoksi. Tällä hetkellä matot ovat vierekkäin ja olen suunnitellut ompelevani ne yhteen käytännöllisyyden ja esteettisyyden vuoksi. Tilasin matot nettikaupan kautta, enkä siis ollut ihan varma värien sävyistä ja maton paksuudesta. Iloiseksi yllätyksesi sävyt oli juuri sopivat ja kaikkein positiivisinta oli maton jämäkkyys. Usein edulliset matot tuppaavat olemaan melkoisen luiruja ja ohuita, joilla ei juuri mitään tee, mutta nämä olivatkin mukavan jämäkät ja pysyvät hyvin leikkien keskellä ojennuksessa.

Habitaresta löytyi tytölle tuomiseksi söpö numerojuliste. Julkka oli kiva löytö, sillä tyttö on tällä hetkellä kovasti kiinnostunut numeroista ja piiloleikeissä lasketaan aina kymmeneen, joten tämä oli myös aiheeltaan ajankohtainen. Lisäksi sävyt on juuri oikeat! Samaa sävymaailmaa löytyy myös kynäpurkeista  ja Hennesiltä ostetusta säilytyskorista, mistä löytyy tytön kaikki tärkeät, lähinnä mopon korjaamiseen hyväksi havaitut työkalut. Loppujen lopuksi hirveästi ei tullut hankittua vaaleanpunaista sisustetta, koska jo pari juttua riittää luomaan yhtenäisen ilmeen. Vielä huoneeseen on tosin tulossa pari seinähyllyä, missä tulee näkymään vaaleanpunaista. Teen hyllyt itse, joten ehkäpä pientä DIY-postausta luvassa lähiaikoina.

Instaseuraajat saattavat muistaa, kun aiemmin instastoryn puolella pariinkin otteeseen mietiskelin sängyn viereen jotain kevyttä, pientä hyllykköä tai vaihtoehtoisesti yöpöytää, mistä löytyisi myös hieman säilytystilaa. Selailin nettiä läpi ja arvoin vaihtoehtoja, mutten koskaan löytänyt tarkoitukseen sopivaa hyllyä. Kunnes muistin ostaneeni kesällä kirppikseltä vanhan yöpöydän, josta oli tarkoitus tuunata tytölle hella leikkimökkiin. Leikkimökin laittohan jäi tältä(kin) kesältä aivan täysin, joten yöpöytä oli jäänyt autotalliin pyörimään tarpeettomana. Kannoin yöpöydän autotallista huoneeseen ja se oli ihan täydellinen! Säilytystilaa juuri sen verran, kun on tarvis ja yöpöydälle saatiin sijoitettua iltasatuhetkiä varten valaisin. Alkujaan ajattelin maalata yöpöydän mustaksi, mutta tarkemmin ajateltuna yöpöytä on tosi kiva ihan noin. Kellertävästä lakkapinnasta huolimatta, se luo kivaa tunnelmaa ja mätsää suuren pärekorin, valaisimen ja tuolien kanssa hyvin yhteen. 

Täytyy toki vielä mainita huoneen musta ovi. Maalasin oven hetken mielijohteesta, kun kesken maalausprojektin muistin kaapissa olevan liitutaulumaalin. Mainitsin asiasta miehelle ja koska hän ei ollut idean suhteen kovinkaan järkyttynyt, maalasin oven sen enempää asiaa miettimättä. Tykkään ovesta tosi paljon ja se luo särmää myös eteisen puolelle. Tyttö ei vieläkään tiedä, että ovi on iso liitutaulu ja totuus pysykööt salassa toistaiseksi edelleen.

Ennen kuvia pääset katsomaan täältä. Miltä muutos näyttää teidän silmiin?

Eevi
Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

  1. Ihana tunnelma! Tuo vihreän ja utusen vaaleanpunaisen liitto on kyllä herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora ja kiva, kun jätit kommentin 😊 Ne sopii kyllä hyvin yksiin. Murretut sävyt on ajattomia, joten toivon pitkää ikää näille sävyille ja myös, että vaaleanpunainen pysyy tytön lempparivärinä vastaisuudessakin 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …