Siirry pääsisältöön

Opettavainen lastenhuoneen sisustusprojekti.

Pitkään mietinnässä ollut, ja jo hieman harmaita hiuksia kasvattanut, tytön huoneen sisustus sai viimein oikean suunnan. Joka kerta oppii jotain uutta, niinkuin tässäkin projektissa.
Keväällä mietin tytön huoneen sisustuksen uusia tuulia ja kesällä maalausprojektin jälkeen kerroin kirjoittelevani myöhemmin myös tytön huoneen sisustuksesta, jahka saan hommaa eteenpäin. Tytön huoneen ilme ja tunnelma muuttuikin kovasti yhden seinän maalauksen myötä ja olen pikku hiljaa, ilman stressiä (hyvä minä!), sisustellut huonetta. Seinähyllyjä vaille valmiin tytön huoneen valaisin tosin saattaa mennä vielä vaihtoon, johon syy selviää alta.


Maalasin tytön huoneen päätyseinän samalla vihreällä, kuin seinän takkahuoneessa. Väri on Tikkurilan merenneito ja sävy on mielestäni erittäin kaunis. Tässä sain kuitenkin konkreettisen opin siitä, miksi seinien värisuunnittelussa täytyy ottaa huomioon ilmansuunnat. Takkahuoneessa väri ei ole lainkaan liian tumma, mutta tytön huone sijaitsee toisella puolella taloa minne paistaa ilta-aurinko, joten päivänvalon määrä huoneessa on vähäinen. Lisäksi etupihan katos blokkaa valoa entisestään, minkä vuoksi sävy olisi voinut olla vaaleampi, sillä nyt tilaan hieman liian tumma maali syö tarjolla olevaa vähäistä valoa. Onneksi kuitenkin valaistuksella voi vaikuttaa asiaan ja tämän vuoksi huoneen valaisin, vaikka se niin ihana onkin, voi joutua vaihtolistalle. Katsotaan nyt kuitenkin ensin pidemmälle syksyyn ja alkutalveen, miten pärjätään nykyisillä valonlähteillä.

Pensselin alle pääsi myös pieni pöytäryhmä, jonka tuunaus olikin kerennyt tehtävälistalla olla jo hyvän aikaa. Pöydän kansi oli verhoiltu tummanruskealla keinonahalla ja tuolin istuin niinikään verhoiltu, mutta eri kankaalla. Poistin verhoilut ja maalasin pöydän kauttaaltaan sekä tuolin istuimen, samalla maalilla. Myönnettäköön, että olin hieman skeptinen maalin kestävyyden suhteen pöydässä, sillä seinämaali ei liene niin iskun kesätävää kuin kalustemaali, mutta hyvin on pysynyt siistinä monipuolisista leikeistä huolimatta. 
Vihreä seinä muutti tunnelmaa huoneessa paljon ja tyttö on ollut väriin kovasti ihastunut. Katsoin maalikaupoilla värikorteista vihreään mätsäävät murretut vaaleanpunaiset sävyt, joiden mukaan olen koonnut sisustuksen yhtenäiseksi tekstiilein ja tavaroin. Haastavin oli löytää mieleiset matot, oikeilla sävyillä. Jos materiaali ja koko oli hyvä, ei oikeasta väristä ollut tietoakaan ja toisin päin. Matot löytyi viimein H&M Homesta ja päädyin tilaamaan kaksi käytävänmattoa muunneltavuuden vuoksi. Tällä hetkellä matot ovat vierekkäin ja olen suunnitellut ompelevani ne yhteen käytännöllisyyden ja esteettisyyden vuoksi. Tilasin matot nettikaupan kautta, enkä siis ollut ihan varma värien sävyistä ja maton paksuudesta. Iloiseksi yllätyksesi sävyt oli juuri sopivat ja kaikkein positiivisinta oli maton jämäkkyys. Usein edulliset matot tuppaavat olemaan melkoisen luiruja ja ohuita, joilla ei juuri mitään tee, mutta nämä olivatkin mukavan jämäkät ja pysyvät hyvin leikkien keskellä ojennuksessa.

Habitaresta löytyi tytölle tuomiseksi söpö numerojuliste. Julkka oli kiva löytö, sillä tyttö on tällä hetkellä kovasti kiinnostunut numeroista ja piiloleikeissä lasketaan aina kymmeneen, joten tämä oli myös aiheeltaan ajankohtainen. Lisäksi sävyt on juuri oikeat! Samaa sävymaailmaa löytyy myös kynäpurkeista  ja Hennesiltä ostetusta säilytyskorista, mistä löytyy tytön kaikki tärkeät, lähinnä mopon korjaamiseen hyväksi havaitut työkalut. Loppujen lopuksi hirveästi ei tullut hankittua vaaleanpunaista sisustetta, koska jo pari juttua riittää luomaan yhtenäisen ilmeen. Vielä huoneeseen on tosin tulossa pari seinähyllyä, missä tulee näkymään vaaleanpunaista. Teen hyllyt itse, joten ehkäpä pientä DIY-postausta luvassa lähiaikoina.

Instaseuraajat saattavat muistaa, kun aiemmin instastoryn puolella pariinkin otteeseen mietiskelin sängyn viereen jotain kevyttä, pientä hyllykköä tai vaihtoehtoisesti yöpöytää, mistä löytyisi myös hieman säilytystilaa. Selailin nettiä läpi ja arvoin vaihtoehtoja, mutten koskaan löytänyt tarkoitukseen sopivaa hyllyä. Kunnes muistin ostaneeni kesällä kirppikseltä vanhan yöpöydän, josta oli tarkoitus tuunata tytölle hella leikkimökkiin. Leikkimökin laittohan jäi tältä(kin) kesältä aivan täysin, joten yöpöytä oli jäänyt autotalliin pyörimään tarpeettomana. Kannoin yöpöydän autotallista huoneeseen ja se oli ihan täydellinen! Säilytystilaa juuri sen verran, kun on tarvis ja yöpöydälle saatiin sijoitettua iltasatuhetkiä varten valaisin. Alkujaan ajattelin maalata yöpöydän mustaksi, mutta tarkemmin ajateltuna yöpöytä on tosi kiva ihan noin. Kellertävästä lakkapinnasta huolimatta, se luo kivaa tunnelmaa ja mätsää suuren pärekorin, valaisimen ja tuolien kanssa hyvin yhteen. 

Täytyy toki vielä mainita huoneen musta ovi. Maalasin oven hetken mielijohteesta, kun kesken maalausprojektin muistin kaapissa olevan liitutaulumaalin. Mainitsin asiasta miehelle ja koska hän ei ollut idean suhteen kovinkaan järkyttynyt, maalasin oven sen enempää asiaa miettimättä. Tykkään ovesta tosi paljon ja se luo särmää myös eteisen puolelle. Tyttö ei vieläkään tiedä, että ovi on iso liitutaulu ja totuus pysykööt salassa toistaiseksi edelleen.

Ennen kuvia pääset katsomaan täältä. Miltä muutos näyttää teidän silmiin?

Eevi
Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

  1. Ihana tunnelma! Tuo vihreän ja utusen vaaleanpunaisen liitto on kyllä herkullinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Noora ja kiva, kun jätit kommentin 😊 Ne sopii kyllä hyvin yksiin. Murretut sävyt on ajattomia, joten toivon pitkää ikää näille sävyille ja myös, että vaaleanpunainen pysyy tytön lempparivärinä vastaisuudessakin 😊

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…