Siirry pääsisältöön

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?

Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.
Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.

Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein eri nettikauppojen välillä, mutta aika pian tulin valinneeksi H&M Homen pellavalakanat. Ystäväni suositteli lakanoita lämpimästi, eikä niiden hintakaan ole sieltä kalleimmasta päästä, päin vastoin. Kehuja sateli lakanoiden kestävyyden ja edullisen hinnan lisäksi erityisesti niiden pehmeydestä. Tämä seikka vaihtelee pellavalakanoissa jonkun verran, vaikka toki käytön ja pesujen myötä pehmenevätkin. Mutta onhan se ihana, jos lakanat on heti käyttöönoton hetkellä pehmeät!
Valitsin lakanoiksi ihanan seesteiset ja ajattomat vaaleanharmaat. Varma valinta, enkä usko tuohon väriin kyllästyväni. Seuraavat voisi kyllä olla jotkut rouhean väriset. Yllätykseksi ihastuin kovasti kamelin (tai siis dromedaarin 😂) värisiin lakanoihin, mitkä bongasin Maijun blogista elokuun lopulla. Hänen lakanansa ovat puuvillaiset, mutta tuon sävyiset voisi metsästää pellavaisena. En olisi arvannut ihastuvani tuohon väriin niin kovasti, mutta niinkuin edellisessäkin postauksessa tästä asiasta kirjoittelin, never say never.


Tästä ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat harkintaan, mikäli pellavaiset on ostoslistalla. Erittäin hyvä idea vaikkapa pukin konttiin! Valittavana oli useita eri kokoja, myös tuplapeitoille sekä ihanat vaihtoehdot väreissä.

Mitkä on teidän lempparit pellavalakanoista? Ilmianna oma suosikkisi. Myös, jos on tiedossa kauniisti laskeutuvat, ohuehkot pellavaverhot, otan vinkkejä enemmän kuin mielelläni vastaan :)

Eevi


Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Kyseiset lakanat tuplaleveänä ollut pari vuotta käytössä. Talvella untuvatäkillä, kesällä ilman tai ohuella peitteellä. Toiset käytössä, toiset pesussa 👌 -enkä tarvitse yhtään enempää kaappiin tilaa viemään 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pepi ja kiitos kommentista! Juuri tuo tilanne minua houkuttaa myös, mutta pelottaa että jäädään pian ilman puhtaita lakanoita, kun ollaan suht laiskoja lakanan pesijöitä 😅 Mutta toisaalta, ehkäpä tilanne pakottaisi pesemään lakanat samantien, kun vaihtoehtoja ei olisi. Mistähän sekin tulee, että niitä täytyy olla niin tuhottoman monet, kaapit pullollaan.

   Poista
 2. Nämä on ihan järisyttävän ihanat! Joka päivä käyn katsomassa olisko nettikauppaan tullu lisää värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Linda ja kiitos kommentista! Oon sun kanssa samaa mieltä ja toivon myös uusia sävyjä valikoimaan. Tulisipa vaikka joulumarkkinoille joku ihana uusi väri 😊🎅

   Poista
  2. Miten näiden pesu? Olen ajatellut valkoisia mutta pelkään että niihin jää rasvaläikkiä...voiko käyttää kloritea? ja jos vaalean harmaat miten niiden käy? kuinka usein pesette? Meillä normaalisti pestään 2 viikon välein.

   Poista
  3. Moi Mia ja kiitos kommentista! Täytyy nyt kyllä rehellisyyden nimissä tunnustaa, että pesuhommissa olen väärä henkilö neuvomaan. Olen aina ollut pyykinpesun suhteen hyvin suurpiirteinen, enkä esimerkiksi mainitsemaasi kloriittia ole ikinä käyttänyt. Nämä lakanat on ollut meillä käytössä vasta hetken, eikä toistaiseksi runsaan lakana valikoiman vuoksi tule pestyä yksiä lakanoita kovin usein, kun käytössä on useammat lakanat. Perus konepesu 60 asteessa on ohje millä meillä lakanapesu tapahtuu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…