Siirry pääsisältöön

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?

Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.
Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.

Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein eri nettikauppojen välillä, mutta aika pian tulin valinneeksi H&M Homen pellavalakanat. Ystäväni suositteli lakanoita lämpimästi, eikä niiden hintakaan ole sieltä kalleimmasta päästä, päin vastoin. Kehuja sateli lakanoiden kestävyyden ja edullisen hinnan lisäksi erityisesti niiden pehmeydestä. Tämä seikka vaihtelee pellavalakanoissa jonkun verran, vaikka toki käytön ja pesujen myötä pehmenevätkin. Mutta onhan se ihana, jos lakanat on heti käyttöönoton hetkellä pehmeät!
Valitsin lakanoiksi ihanan seesteiset ja ajattomat vaaleanharmaat. Varma valinta, enkä usko tuohon väriin kyllästyväni. Seuraavat voisi kyllä olla jotkut rouhean väriset. Yllätykseksi ihastuin kovasti kamelin (tai siis dromedaarin 😂) värisiin lakanoihin, mitkä bongasin Maijun blogista elokuun lopulla. Hänen lakanansa ovat puuvillaiset, mutta tuon sävyiset voisi metsästää pellavaisena. En olisi arvannut ihastuvani tuohon väriin niin kovasti, mutta niinkuin edellisessäkin postauksessa tästä asiasta kirjoittelin, never say never.


Tästä ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat harkintaan, mikäli pellavaiset on ostoslistalla. Erittäin hyvä idea vaikkapa pukin konttiin! Valittavana oli useita eri kokoja, myös tuplapeitoille sekä ihanat vaihtoehdot väreissä.

Mitkä on teidän lempparit pellavalakanoista? Ilmianna oma suosikkisi. Myös, jos on tiedossa kauniisti laskeutuvat, ohuehkot pellavaverhot, otan vinkkejä enemmän kuin mielelläni vastaan :)

Eevi


Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Kyseiset lakanat tuplaleveänä ollut pari vuotta käytössä. Talvella untuvatäkillä, kesällä ilman tai ohuella peitteellä. Toiset käytössä, toiset pesussa 👌 -enkä tarvitse yhtään enempää kaappiin tilaa viemään 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Pepi ja kiitos kommentista! Juuri tuo tilanne minua houkuttaa myös, mutta pelottaa että jäädään pian ilman puhtaita lakanoita, kun ollaan suht laiskoja lakanan pesijöitä 😅 Mutta toisaalta, ehkäpä tilanne pakottaisi pesemään lakanat samantien, kun vaihtoehtoja ei olisi. Mistähän sekin tulee, että niitä täytyy olla niin tuhottoman monet, kaapit pullollaan.

   Poista
 2. Nämä on ihan järisyttävän ihanat! Joka päivä käyn katsomassa olisko nettikauppaan tullu lisää värejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Linda ja kiitos kommentista! Oon sun kanssa samaa mieltä ja toivon myös uusia sävyjä valikoimaan. Tulisipa vaikka joulumarkkinoille joku ihana uusi väri 😊🎅

   Poista
  2. Miten näiden pesu? Olen ajatellut valkoisia mutta pelkään että niihin jää rasvaläikkiä...voiko käyttää kloritea? ja jos vaalean harmaat miten niiden käy? kuinka usein pesette? Meillä normaalisti pestään 2 viikon välein.

   Poista
  3. Moi Mia ja kiitos kommentista! Täytyy nyt kyllä rehellisyyden nimissä tunnustaa, että pesuhommissa olen väärä henkilö neuvomaan. Olen aina ollut pyykinpesun suhteen hyvin suurpiirteinen, enkä esimerkiksi mainitsemaasi kloriittia ole ikinä käyttänyt. Nämä lakanat on ollut meillä käytössä vasta hetken, eikä toistaiseksi runsaan lakana valikoiman vuoksi tule pestyä yksiä lakanoita kovin usein, kun käytössä on useammat lakanat. Perus konepesu 60 asteessa on ohje millä meillä lakanapesu tapahtuu :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…