Siirry pääsisältöön

Ahdistuskohtausten jäljillä.

Toisinaan arjen melskeessä se tulee. Tunne, ettei henki kulje, rintaa puristaa ja itku on herkässä. Mistä se tulee? Miksi se taas tulee? Mitä tein väärin? Miksi taas kuormituin niin paljon?
Huonosti nukutut yöt, kipuileva olkapää, stressi työtilanteesta ja jännitys tulevasta. Elämä jonkunlaisen käännekohdan kynnyksellä, jos uskaltaa tehdä siirtoja. Pelko, uskalluksen puute, epävarmuus.

Pian kolme vuotta täyttävän pienen ihmisen uhma ja päivään sisältyvät monet raivokohtaukset. Malta mieli, älä lähde mukaan. Ole johdonmukainen, laske kymmeneen tai kahteen. Lapsen raivo jatkuu, itku yltyy ja lyödäkin jo pienen mieli tekee. Itkua, syliä ja pahaa mieltä. Kiukkua, uhmaa ja lohdutusta. Parisuhde vaatii huomiota, muistinko halata aamulla ja sanoa rakas? Koirakin haluaa rapsutusta ja paijaamista. Työntyy lähelle ja yrittää väkisin ottaa tarvitsemansa läheisyyden.

Erityisherkkyys takaamassa joka puolelta tulevien ärsykkeiden ja super-raivopäivien haastavuuden ja kuormittavuuden. Tuntuu, että koko päivä on yksi sotatanner, missä sarjatuliaseet huutaa, kranaatit lentää ja tankit ajaa päältä. Koko ajan käsinkosketeltava jännite ilmassa, milloin uusi kiukku alkaa ja missä tarvitaan huoltojoukkoja surun ja omasta käytöksestään hämmentyneen pienen mielen hoitamiseen.

Oma olo alkaa saavuttamaan pisteen, missä rintaa puristaa, hengitys tuntuu raskaalta ja korvien välissä humisee. Kyyneleet alkaa nousta pintaan, mutta hammasta purren pysyy alhaalla. Kello on vasta vaille välipalan, vielä ei ole hyvä aika romahtaa, vielä on päivää edessä. Hengitä syvään, selviät kyllä.

Iltaa kohti puhti loppuu ja vetäydyn tietoisesti puoliksi omaan kuplaan, on pakko. Nyt on pakko jo vähän olla itsekäs ja ottaa aikalisää hetki siellä toinen täällä, koska vielä ei olla maalissa. Vielä täytyy jaksaa illan viimeiset leikit, iltapalat ja hammaspesut. Mies tajuaa tilanteen ja antaa tilaa. Tänään mies hoitaa iltapalat ja -pesut, minä nukutan. Saan hetken levätä, ennen tuutulauluja. Vedän peiton pään yli ja annan kyynelten tulla. Peiton alla on oma turvapaikka, aina ollut. Mies tietää, ettei silloin häiritä.
Kuivaan kyyneleet, pieni itku tekee hyvää ja olo keventyy. Hengitän syvään ja tsemppaan. Ahdistuskohtaus jäi tänään tulematta, vaikka olosuhteet oli sille enemmän kuin suotuisat. Ehkä olen kehittynyt, ajattelen. Ehkä tilannetaju ja reagointi omiin tunteisiin ja oloon ahdistuksen keskellä on kehittynyt, eikä kohtaus purkaannu enää niin voimakkaana. Mutta eihän se ilmaiseksi tule. Näissä tilanteissa lapsen jälkeen kaikki muu on ylimääräistä. Ei kosketusta, ei ääniä, ei keskusteluja. Hermosto on jo niin lujilla, että katsekin tuntuu selkärangan nikamissa. Lapsen jaksan, mutta muut joutuvat odottamaan.

Kuuntelen lapsen iltapesua ja toivon, ettei tilanne enää vaadi raivokohtausta, ei enää yhtään vääntöä tälle iltaa. Peiton alla vähän vielä venkoiluttaa ja haluttaisi tehdä kuperkeikkaa. Nyt täytyy jo rauhoittua, muuten ei Nukkumatti uskalla tulla. Vihdoin tilanne alkaa vaipumaan voiton puolelle. Ajattelen huomisen omaa aikaa kaupungilla ja sen turvin jaksan hyssytellä.

Iltasadun jälkeen tyttö haluaa ottaa minut kainaloon ja sanoo: Äiti, sä oot mun paras ystävä.

Ehkä huomenna on parempi päivä, parhailla ystävyksillä.

EeviSeuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.Kommentit

  1. Tsemppiä <3 Välillä on kyllä niin poikki, että iltatoimetkin tuntuu ylitsepääsemättömiltä. Kyllä se pian helpottaa ja onneks sekaan mahtuu myös niitä helppoja ja kivoja päiviä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina kommentista ja tsempistä! Onneksi tosiaan paljon on hyviäkin päiviä näiden uhmakausien sisällä, pitää ottaa kaikki ilo irti niinä päivinä 😊 Tsemppiä myös sinne❤️

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …