Siirry pääsisältöön

Unelmat on tehty toteutettaviksi.

"Kaikkea saa tehdä. Kaikkea pitää tehdä. Kaikkia ovia pitää tempoa, kaikkia kuita kurkotella. On vain yksi ehto, elinehto: Värisevää sielua ei saa tallata.”

Olen ollut reilun kuukauden työttömänä ja aika tuntuu ikuisuudelta. Voin rehellisesti sanoa, että tykkään todella tehdä töitä ja työ on tärkeä arvo minulle. Olen tässä reilun kuukauden aikana lähettänyt pari työhakemusta ja käynyt yhdessä haastattelussa. Paikka olisi ollut erittäin mielenkiintoinen, missä olisi saanut haasteita ja vastuuta ja mikä parasta, työ olisi ollut tunnetun kotimaisen sisustusbrändin myymälä, joten intohimo sisustukseen olisi kohdannut myös työssä. Paikan sai kuitenkin hakija, jolla oli vankka kokemus tekstiilialan esimiestyöstä saman kokoisesta myymälästä, joten hän vei pisimmän korren.

Olen hyvin tietoinen omasta luovasta puolestani ja mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän sydän janoaa sitä toteutettavaksi. Varsinkin alkukesän sairasloman ja muiden työelämään liittyvien takaiskujen jälkeen valehtelisin, jos väittäisin, etteikö omien unelmien toteuttaminen ole ollut hyvin vahvasti mielessä. Perheellisenä ja asuntovelallisena sekä tällä hetkellä myös työttömänä, tilanne ei ole kaikkein optimaalisin unelmien toteuttamiseen taloudellisesta vinkkelistä katsottuna. Siitäkin huolimatta (ja onnellisena sukan varresta löytyvistä pienistä säästöistä) otin ensimmäisen askeleen kohti tuota omaa unelmaani sisustusalan yrittäjänä ja hain sisustussuunnittelukouluun. Unelmaani sisustusalan yrittäjänä tukee aiemmat koulutukset huonekaluverhoilun ja artesaaniopintojen parista sekä tietenkin kokemus omasta huonekaluverhoilu yrityksestä.


Eilen sainkin tiedon, että pääsin kouluun ja opinnot alkavatkin jo ensi viikolla! Kouluun haku, valituksi tuleminen ja itse opintojen alkaminen tulee kaikki parin viikon sisällä, joten pää on nyt hieman pyörällä. Koulutus kestää 14kk ja on mahdollista suorittaa täysin työn ohella. Koulu sijaitsee Helsingissä, mutta fiksusti suunniteltujen lähiopintopäivien vuoksi osallistuminen on helposti toteutettavissa myös täältä Keski-Suomesta käsin. Omista yrityshaaveista huolimatta etsin palkkatöitä koulun ohelle, sillä yritystoiminnan aloittaminen ei ole vielä ajankohtainen. Ihanteellisin tilannehan olisi löytää työ, missä voisi hyödyntää omaa luovuuttaan sekä tietotaitoa sisustusalalta. Varsinkin pian alkavan koulutuksen tuomana sitä alkaa kertymään koko ajan lisää, joten olisi tietenkin ihanaa päästä hyödyntämään karttuvia taitoja heti käytännössä. Luovuuden lisäksi olen kokemuksen kautta asiakaspalvelun ammattilainen ja hyvin käytännönläheinen, tarkka sekä työhön omistautuva. Pidän monipuolisesta työstä ja omaan hyvät organisointi taidot. Nämä kaikki ovat hyviä piirteitä yrittäjyyttä ajatellen, mutta palvelevat myös erittäin hyvin palkkatöissä. Tekstihän alkaa kuulostamaan jo pikku hiljaa työhakemukselta, joten mikäli sinulla on tarvetta minun kaltaiselle luovalle ja työhön omistautuvalle, monipuoliselle tekijälle, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Tekstin alussa oleva runo on Tommy Tabermannin "Elinehto" ja on lempirunoni Tabermannin tuotannosta. Olen löytänyt runon omakseni reilu 10 vuotta sitten ja sen sanoma on vuosien varrella hieman muovautunut. Parikymppisenä, epävarmana ja hukassa olevana naisenalkuna suuntasin runon sanoman ulospäin. Tuohon aikaan en osannut pyytää enkä saanut oikeanlaista kannustusta ja tukea omiin haaveisiin, joten kohdistin sen hetkisessä elämässäni runon merkityksen kanssa ihmisiin. Nykyään runo merkitsee minulle muistutusta siitä, etten itse unohda omia haaveitani enkä luopuisi niistä. Sillä jokainen on vastuussa itse omasta onnellisuudestaan ja haaveiden toteuttamisesta. Ja se minusta onkin koko jutun kaunein juttu; sinä itse määrittelet sinun omat haaveesi ja toteutuvatko ne vai ei.

Mitä haaveita sinulla on ja toteutatko niitä?

Eevi


Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …