Siirry pääsisältöön

Unelmat on tehty toteutettaviksi.

"Kaikkea saa tehdä. Kaikkea pitää tehdä. Kaikkia ovia pitää tempoa, kaikkia kuita kurkotella. On vain yksi ehto, elinehto: Värisevää sielua ei saa tallata.”

Olen ollut reilun kuukauden työttömänä ja aika tuntuu ikuisuudelta. Voin rehellisesti sanoa, että tykkään todella tehdä töitä ja työ on tärkeä arvo minulle. Olen tässä reilun kuukauden aikana lähettänyt pari työhakemusta ja käynyt yhdessä haastattelussa. Paikka olisi ollut erittäin mielenkiintoinen, missä olisi saanut haasteita ja vastuuta ja mikä parasta, työ olisi ollut tunnetun kotimaisen sisustusbrändin myymälä, joten intohimo sisustukseen olisi kohdannut myös työssä. Paikan sai kuitenkin hakija, jolla oli vankka kokemus tekstiilialan esimiestyöstä saman kokoisesta myymälästä, joten hän vei pisimmän korren.

Olen hyvin tietoinen omasta luovasta puolestani ja mitä enemmän ikää tulee, sitä enemmän sydän janoaa sitä toteutettavaksi. Varsinkin alkukesän sairasloman ja muiden työelämään liittyvien takaiskujen jälkeen valehtelisin, jos väittäisin, etteikö omien unelmien toteuttaminen ole ollut hyvin vahvasti mielessä. Perheellisenä ja asuntovelallisena sekä tällä hetkellä myös työttömänä, tilanne ei ole kaikkein optimaalisin unelmien toteuttamiseen taloudellisesta vinkkelistä katsottuna. Siitäkin huolimatta (ja onnellisena sukan varresta löytyvistä pienistä säästöistä) otin ensimmäisen askeleen kohti tuota omaa unelmaani sisustusalan yrittäjänä ja hain sisustussuunnittelukouluun. Unelmaani sisustusalan yrittäjänä tukee aiemmat koulutukset huonekaluverhoilun ja artesaaniopintojen parista sekä tietenkin kokemus omasta huonekaluverhoilu yrityksestä.


Eilen sainkin tiedon, että pääsin kouluun ja opinnot alkavatkin jo ensi viikolla! Kouluun haku, valituksi tuleminen ja itse opintojen alkaminen tulee kaikki parin viikon sisällä, joten pää on nyt hieman pyörällä. Koulutus kestää 14kk ja on mahdollista suorittaa täysin työn ohella. Koulu sijaitsee Helsingissä, mutta fiksusti suunniteltujen lähiopintopäivien vuoksi osallistuminen on helposti toteutettavissa myös täältä Keski-Suomesta käsin. Omista yrityshaaveista huolimatta etsin palkkatöitä koulun ohelle, sillä yritystoiminnan aloittaminen ei ole vielä ajankohtainen. Ihanteellisin tilannehan olisi löytää työ, missä voisi hyödyntää omaa luovuuttaan sekä tietotaitoa sisustusalalta. Varsinkin pian alkavan koulutuksen tuomana sitä alkaa kertymään koko ajan lisää, joten olisi tietenkin ihanaa päästä hyödyntämään karttuvia taitoja heti käytännössä. Luovuuden lisäksi olen kokemuksen kautta asiakaspalvelun ammattilainen ja hyvin käytännönläheinen, tarkka sekä työhön omistautuva. Pidän monipuolisesta työstä ja omaan hyvät organisointi taidot. Nämä kaikki ovat hyviä piirteitä yrittäjyyttä ajatellen, mutta palvelevat myös erittäin hyvin palkkatöissä. Tekstihän alkaa kuulostamaan jo pikku hiljaa työhakemukselta, joten mikäli sinulla on tarvetta minun kaltaiselle luovalle ja työhön omistautuvalle, monipuoliselle tekijälle, älä epäröi ottaa yhteyttä!

Tekstin alussa oleva runo on Tommy Tabermannin "Elinehto" ja on lempirunoni Tabermannin tuotannosta. Olen löytänyt runon omakseni reilu 10 vuotta sitten ja sen sanoma on vuosien varrella hieman muovautunut. Parikymppisenä, epävarmana ja hukassa olevana naisenalkuna suuntasin runon sanoman ulospäin. Tuohon aikaan en osannut pyytää enkä saanut oikeanlaista kannustusta ja tukea omiin haaveisiin, joten kohdistin sen hetkisessä elämässäni runon merkityksen kanssa ihmisiin. Nykyään runo merkitsee minulle muistutusta siitä, etten itse unohda omia haaveitani enkä luopuisi niistä. Sillä jokainen on vastuussa itse omasta onnellisuudestaan ja haaveiden toteuttamisesta. Ja se minusta onkin koko jutun kaunein juttu; sinä itse määrittelet sinun omat haaveesi ja toteutuvatko ne vai ei.

Mitä haaveita sinulla on ja toteutatko niitä?

Eevi


Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…