Siirry pääsisältöön

Tunteita herättävä Habitare (ja paljon kuvia)

Värit, eettisyys, luonnonmukaisuus. Nämä kolme asiaa jäivät itselleni päällimmäisenä mieleen tämän vuoden Habitare-messuilta. Mutta kaikkien niiden ihanien ja kauniiden tilojen, sisustusten sekä tuotteiden lisäksi mieleeni jäi hyvin vahvasti myös tunteet.

Jokainen messuilla kävijä ja messuja somen kautta seurannut tietääkin, että messuilla värit olivat hyvin edustettuina. Messut olivatkin oikea värien ilotulitus, joka tuntui erityisen hyvältä pitkään pinnalla olleen musta-valkoisen kauden jälkeen. Värit toivat mieleeni Lapin maisemat parhaimpaan ruska-aikaan; syvät vihreän ja poltetut tiilenpunaisen sävyt, murretut ruskeat, puuterimaiset beigen ja roosan värit, kulta, messinki ja puun eri sävyt. Vaikka väriloisto oli runsas, ei se ollut kuitenkaan missään nimessä räikeä. Luonnonmukaiset ja pehmeät materiaalit sekä murretut sävyt pitivät huolen harmoniasta. Nähdäänköhän ensi vuoden asuntomessuilla enemmän värikkäitä koteja?

Eettisyys ja luonnonmukaisuus näkyi materiaaleissa sekä tuotteiden valmistuksessa. Nämä asiat ovat enenevissä määrin tapetilla ja ihmiset ovat koko ajan kiinnostuneempia tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja tuotannollisista asioista. Eettisyys on tärkeä arvo ja omilla valinnoilla ja kulutustottumuksilla voi vaikuttaa ympärillä tapahtuviin asioihin. Jokaisella valinnalla on merkitystä. Kestävän kehityksen kannalta eettisesti valmisetut tuotteet, luontoa säästävistä materiaaleista ja luontoa säästävillä menetelmillä, ovat tärkeitä. Kertakäyttökulttuuri on tehnyt tuhoaan maapallon hyvinvointia ajatellen jo tarpeeksi, joten mielestäni on tärkeää, että nämä asiat nostetaan koko ajan enemmän ihmisten eteen ja näistä asioista puhutaan. Luonnonmukaisuus näkyi materiaaleissa hyvin vahvasti. Pellavaa, villaa, keramiikkaa, nahkaa ja puuta eri mudoissa. Ihanat materiaalit!
Mitä tunteita sitten messut allekirjoittaneessa herätti? Iloa ja hyvää oloa. Oli ilo nähdä, miten suurella intohimolla messut oli taas rakennettu ja miten suurella ilolla näytteilleasettajat ja muut messuilla töissä olleet tekivät työtään. Ilo oli myös nähdä, miten messukansa viihtyi ja selvästi inspiroitui näkemästään. Värit toivat todella hyvää fiilistä ja muutamat, värimaailmaltaan hillitymät osastot, tekivät minuun suuren vaikutuksen seesteydellään ja rauhallisuudellaan. Asun-lehden osasto olikin yksi näistä ja valikoitui omaksi suosikikseni koko messuilta. Sinne teki mieli jäädä asumaan, oli hyvä olla.


Kävitkö sinä messuilla? Millaisia tunteita messut sinussa herättivät? 

Eevi

Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Kiva kun löytyi taas mielenkiintoinen postaus messuilta. Olen lueskellut eri bloggaajien messukokemuksia kaihomielellä kun en itse päässyt paikanpäälle. Pidän erityisesti tänä vuonna messujen luontoteemasta ja aidoista materiaaleista. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja ja kiitos kommentistasi!
   Harmi, ettet päässyt paikanpäälle, mutta onneksi näitä messupostauksia on nyt runsaasti tarjolla, niin pääsee vähän fiilikseen mukaan :)
   Kiva, että pidit postauksestani. Toivottavasti tulet vastaisuudessakin blogini pariin viettämään aikaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Ihanat ilmakasvit - vinkit kasvien hoitoon.

Miten ilmakasvien kanssa tulisi elää, miten niitä hoidetaan ja missä ne tykkää asua? Aihe tuli ajankohtaiseksi, kun hankin ensimmäisen ilmakasvin kotiimme. Tutkin asiaa ja kirjoitin vinkit muistiin!
Olen toisinaan aika hitaasti lämpenevää tyyppiä. Tämä näkyy niin ilmiöiden, muotoilun kuin trendien kanssa. Tarvitsen hieman aikaa makustella uusia juttua ja silmän täytyy antaa tottua uusiin trendeihin, ennen kun voin ihan varmaksi sanoa, onko se minun juttuni vai ei. Habitare-messut, joilla vierailin viime viikonloppuna, olivatkin hyvä tilaisuus antaa silmän tottua useisiin tuleviin ja pinnalla oleviin trendeihin. Olen pistänyt merkille, että mitä enemmän jokin uusi asia luo tunteita, olipa ne sitten positiivisia tai negatiivisia, kannattaa asiaa tarkastella hieman pidempään, ennen lopullisen mielipiteen muodostamista. Varsinkin jälkimmäisen tilanteen kohdalla kannattaa antaa hieman aikaa ja katsoa, onko se sittenkään niin huono juttu. Tämä sama kaava toistui myös ilmakasvien kohdalla. Al…

Täsmävinkit viherkasvien hoitoon.

Parin viime vuoden aikana on tullut opettelemalla opeteltua viherkasvien hoitoa. En siis toden totta ole luontainen viherpeukalo ja aiemmin minulla on menestynyt ainoastaan kasvit, jotka ei ole pistänyt pahakseen, vaikka niiden olemassa olon on unohtanut useammaksikin viikoksi. Toissa talvena kuitenkin päätin haastaa itseni ja kurvasin Plantagenin pihasta auto täyteen pakattuna viherkasveja. Täytynee olla hieman ylpeä itsestä, sillä kaikki nuo tuolloin ostamani kasvit on edelleen hengissä! Tämän hetkinen kunto toisilla kasveilla näyttää kuitenkin hieman nuupahtaneelta. Päätin kirjata jokaisen meiltä löytyvän kasvin täsmähoito-ohjeet itselleni muistiin, jotta osaisin lähteä kasvien ilmettä kirkastamaan. Ehkäpä joku muukin näistä hyötyy.
Lyyraviikuna on ollut hyvän aikaa todella trendikäs viherkasvi ja itsekin siitä pidän kovasti. Eritoten ihastelen sisustuskuvissa näkyviä hyvä kuntoisia, runsaat lehdet omaavia yksilöitä (ei meillä).


- Sijoita kasvi valoisaan paikkaan, mutta suojaa se kes…