Siirry pääsisältöön

Tunteita herättävä Habitare (ja paljon kuvia)

Värit, eettisyys, luonnonmukaisuus. Nämä kolme asiaa jäivät itselleni päällimmäisenä mieleen tämän vuoden Habitare-messuilta. Mutta kaikkien niiden ihanien ja kauniiden tilojen, sisustusten sekä tuotteiden lisäksi mieleeni jäi hyvin vahvasti myös tunteet.

Jokainen messuilla kävijä ja messuja somen kautta seurannut tietääkin, että messuilla värit olivat hyvin edustettuina. Messut olivatkin oikea värien ilotulitus, joka tuntui erityisen hyvältä pitkään pinnalla olleen musta-valkoisen kauden jälkeen. Värit toivat mieleeni Lapin maisemat parhaimpaan ruska-aikaan; syvät vihreän ja poltetut tiilenpunaisen sävyt, murretut ruskeat, puuterimaiset beigen ja roosan värit, kulta, messinki ja puun eri sävyt. Vaikka väriloisto oli runsas, ei se ollut kuitenkaan missään nimessä räikeä. Luonnonmukaiset ja pehmeät materiaalit sekä murretut sävyt pitivät huolen harmoniasta. Nähdäänköhän ensi vuoden asuntomessuilla enemmän värikkäitä koteja?

Eettisyys ja luonnonmukaisuus näkyi materiaaleissa sekä tuotteiden valmistuksessa. Nämä asiat ovat enenevissä määrin tapetilla ja ihmiset ovat koko ajan kiinnostuneempia tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja tuotannollisista asioista. Eettisyys on tärkeä arvo ja omilla valinnoilla ja kulutustottumuksilla voi vaikuttaa ympärillä tapahtuviin asioihin. Jokaisella valinnalla on merkitystä. Kestävän kehityksen kannalta eettisesti valmisetut tuotteet, luontoa säästävistä materiaaleista ja luontoa säästävillä menetelmillä, ovat tärkeitä. Kertakäyttökulttuuri on tehnyt tuhoaan maapallon hyvinvointia ajatellen jo tarpeeksi, joten mielestäni on tärkeää, että nämä asiat nostetaan koko ajan enemmän ihmisten eteen ja näistä asioista puhutaan. Luonnonmukaisuus näkyi materiaaleissa hyvin vahvasti. Pellavaa, villaa, keramiikkaa, nahkaa ja puuta eri mudoissa. Ihanat materiaalit!
Mitä tunteita sitten messut allekirjoittaneessa herätti? Iloa ja hyvää oloa. Oli ilo nähdä, miten suurella intohimolla messut oli taas rakennettu ja miten suurella ilolla näytteilleasettajat ja muut messuilla töissä olleet tekivät työtään. Ilo oli myös nähdä, miten messukansa viihtyi ja selvästi inspiroitui näkemästään. Värit toivat todella hyvää fiilistä ja muutamat, värimaailmaltaan hillitymät osastot, tekivät minuun suuren vaikutuksen seesteydellään ja rauhallisuudellaan. Asun-lehden osasto olikin yksi näistä ja valikoitui omaksi suosikikseni koko messuilta. Sinne teki mieli jäädä asumaan, oli hyvä olla.


Kävitkö sinä messuilla? Millaisia tunteita messut sinussa herättivät? 

Eevi

Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Kiva kun löytyi taas mielenkiintoinen postaus messuilta. Olen lueskellut eri bloggaajien messukokemuksia kaihomielellä kun en itse päässyt paikanpäälle. Pidän erityisesti tänä vuonna messujen luontoteemasta ja aidoista materiaaleista. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja ja kiitos kommentistasi!
   Harmi, ettet päässyt paikanpäälle, mutta onneksi näitä messupostauksia on nyt runsaasti tarjolla, niin pääsee vähän fiilikseen mukaan :)
   Kiva, että pidit postauksestani. Toivottavasti tulet vastaisuudessakin blogini pariin viettämään aikaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…