Siirry pääsisältöön

Tunteita herättävä Habitare (ja paljon kuvia)

Värit, eettisyys, luonnonmukaisuus. Nämä kolme asiaa jäivät itselleni päällimmäisenä mieleen tämän vuoden Habitare-messuilta. Mutta kaikkien niiden ihanien ja kauniiden tilojen, sisustusten sekä tuotteiden lisäksi mieleeni jäi hyvin vahvasti myös tunteet.

Jokainen messuilla kävijä ja messuja somen kautta seurannut tietääkin, että messuilla värit olivat hyvin edustettuina. Messut olivatkin oikea värien ilotulitus, joka tuntui erityisen hyvältä pitkään pinnalla olleen musta-valkoisen kauden jälkeen. Värit toivat mieleeni Lapin maisemat parhaimpaan ruska-aikaan; syvät vihreän ja poltetut tiilenpunaisen sävyt, murretut ruskeat, puuterimaiset beigen ja roosan värit, kulta, messinki ja puun eri sävyt. Vaikka väriloisto oli runsas, ei se ollut kuitenkaan missään nimessä räikeä. Luonnonmukaiset ja pehmeät materiaalit sekä murretut sävyt pitivät huolen harmoniasta. Nähdäänköhän ensi vuoden asuntomessuilla enemmän värikkäitä koteja?

Eettisyys ja luonnonmukaisuus näkyi materiaaleissa sekä tuotteiden valmistuksessa. Nämä asiat ovat enenevissä määrin tapetilla ja ihmiset ovat koko ajan kiinnostuneempia tuotteiden alkuperästä, materiaaleista ja tuotannollisista asioista. Eettisyys on tärkeä arvo ja omilla valinnoilla ja kulutustottumuksilla voi vaikuttaa ympärillä tapahtuviin asioihin. Jokaisella valinnalla on merkitystä. Kestävän kehityksen kannalta eettisesti valmisetut tuotteet, luontoa säästävistä materiaaleista ja luontoa säästävillä menetelmillä, ovat tärkeitä. Kertakäyttökulttuuri on tehnyt tuhoaan maapallon hyvinvointia ajatellen jo tarpeeksi, joten mielestäni on tärkeää, että nämä asiat nostetaan koko ajan enemmän ihmisten eteen ja näistä asioista puhutaan. Luonnonmukaisuus näkyi materiaaleissa hyvin vahvasti. Pellavaa, villaa, keramiikkaa, nahkaa ja puuta eri mudoissa. Ihanat materiaalit!
Mitä tunteita sitten messut allekirjoittaneessa herätti? Iloa ja hyvää oloa. Oli ilo nähdä, miten suurella intohimolla messut oli taas rakennettu ja miten suurella ilolla näytteilleasettajat ja muut messuilla töissä olleet tekivät työtään. Ilo oli myös nähdä, miten messukansa viihtyi ja selvästi inspiroitui näkemästään. Värit toivat todella hyvää fiilistä ja muutamat, värimaailmaltaan hillitymät osastot, tekivät minuun suuren vaikutuksen seesteydellään ja rauhallisuudellaan. Asun-lehden osasto olikin yksi näistä ja valikoitui omaksi suosikikseni koko messuilta. Sinne teki mieli jäädä asumaan, oli hyvä olla.


Kävitkö sinä messuilla? Millaisia tunteita messut sinussa herättivät? 

Eevi

Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Kiva kun löytyi taas mielenkiintoinen postaus messuilta. Olen lueskellut eri bloggaajien messukokemuksia kaihomielellä kun en itse päässyt paikanpäälle. Pidän erityisesti tänä vuonna messujen luontoteemasta ja aidoista materiaaleista. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja ja kiitos kommentistasi!
   Harmi, ettet päässyt paikanpäälle, mutta onneksi näitä messupostauksia on nyt runsaasti tarjolla, niin pääsee vähän fiilikseen mukaan :)
   Kiva, että pidit postauksestani. Toivottavasti tulet vastaisuudessakin blogini pariin viettämään aikaa :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …