Siirry pääsisältöön

Sisustushaaveita - Viisi tämän hetken suosikkia.

Kenelläpä niitä ei olisi, haaveita nimittäin. Toisella isompia, toisella pienempiä. Toinen haaveilee omakotitalosta, toinen uudesta sohvasta. Toinen tekee kaikkensa unelmien eteen ja toinen ottaa lunkimmin; toteutuu omalla painollaan, jos toteutuu. Tänään haaveillaan ihanista huonekaluista.

Itse olen kova haaveilemaan, olen aina ollut. Haaveita on monia, toiset liittyy työasioihin, toiset terveyteen ja jotkut matkusteluun. Monet niistä liittyvät lapsen hyvinvointiin ja toiveet siitä, että hän pärjää elämässään, ovat varmasti niitä suurimpia unelmia kaikista. Näin sisustushulluna on myös paljon haaveita jotka liittyy puhtaasti kotiin ja sisustamiseen. Ihania huonekalu- ja remonttihaaveita, joita toivon mukaan myös pääsee ja raaskii toteuttaa. Jokunen viikko takaperin mietin, että ehkäpä veronpalautusrahoilla voisi ajatella toteuttavan pitkäaikaisen ajatuksen uudesta keittiövalaisimesta, mutta sitten taas sattuu jotain ennalta arvaamatonta ja arki laittaa priorisoimaan tilanteen uudestaan. Näin tapahtui viimeksi tänään, kun auton ikkuna tippua hujahti oven sisään ja näin ollen tällä hetkellä omistan hyvin ilmastoidun auton. Ja siis kyllä, ikkuna tippui kokonaan oven sisälle, ovirungon pohjalle 😂

Onneksi haaveet ja suunnittelu on ilmaista, eikä auton uuteen vaihdelaatikkoon tarkoitetut rahat haaveilusta hupene, joten tulin laittaneeksi ylös huonekaluhaaveeni. Toiset on pidempiaikaisia suosikkeja ja toiset tulleet myöhemmin listalle mukaan. Ehkä olisikin hyvä päivittää listaa tietyn väliajoin ja mikäli joku haave sinnikkäästi pysyy listalla, voisi sen hankkiminen olla hyvä ajatus. Toisinaan kun huomaa joidenkin mielitekojen olevan hieman ohimenevää sorttia. Lienee tuttu ilmiö sisustushullujen keskuudessa?


    Kuva

Lepakkotuoli on tällä hetkellä haavelistani kärjessä, huolimatta pitkäaikaisesta valaisinhaaveesta. Lepakkotuolin ulkonäöstä olen pitänyt aina ja tuolin täytyy ehdottomasti olla nahkaa, mieluiten ruskea tai konjakki. Mustat nahkaiset ovat myös tyylikkäitä, mutta meille ei tuoli mustana sopisi, sillä sohva sekä muut olohuoneen kalusteet ovat myös mustia. Äidilläni on lepakkotuoli ja hänen luona kyläillessäni olen ihastunut tuoliin enemmän.




Adean The Botanic Shelf on listallani tuorein haave ja mielestäni erittäin mielenkiintoinen hylly. Se jättää käyttäjälle mahdollisuuden luovuuteen ja muunneltavuuden vuoksi ihastuin hyllyyn kovin. Näin hyllyn ensimmäistä kertaa livenä Habitaressa ja jäinkin katselemaan hyllyä Adean osastolle hetkeksi, ennen pois lähtöä messuilta. Kuuden tunnin jalkeilla olon jälkeen olisin voinut jäädä ihastelemaan hyllyä pidemmäksikin aikaa, sen verran ihanat oli myös Adean sohvatuolit istua. Suosittelen tutustumaan siis myös niihin, jos on hyvä nojatuoli tai sohva hakusessa ja muotokieli miellyttää.


    Kuva

Nyt päästään käsiksi tähän pitkäaikaisimpaan sisustushaaveeseeni, eli Pholcin Mobil-valaisimeen. Olin ajatellut valaisimen olevan sopivan kokoinen ruokapöytämme päälle kolmella pallolla, mutten ole enää varma, pitäisikö se olla kuitenkin vitonen. Jos näin, haave tulee pysymään listalla vielä tovin, sillä vitosesta joutuu pulittamaan luonnollisesti enemmän, kuin kolmosesta. Pholcilla on kyllä monta muutakin ihanaa valaisinta, niin katto-, seinä-, kuin lattiamalleissa.


                                   Kuva

Muuto Framed-peiliä olen ihastellut sen siron ulkonäön ja pehmeän muodon vuoksi. Roosan sävy peilissä kiehtoo, vaikka kaikki värivaihtoehdot on ihania.

                                 Kuva


Konjakin väriset nahkaiset koristetyynynpäälliset on ollut etsinnöissä viime aikoina, mutten ole löytänyt mieleisiä. Käännyinkin jo verhoilija-ystäväni puoleen ja päätin tilata hänen kauttaan nahkaa ja ompelen tyynyt itse. Saan ainakin juuri sellaiset, kuin haluan! Tänään oli tarkoitus mennä valitsemaan materiaali tyynyihin, mutta meno peruuntui rikki menneen auton ikkunan vuoksi. Ihana mieheni sai kuitenkin ikkunan korjattua tänään töiden jälkeen, joten ehkäpä piipahdan heti huomenna verhoomolla kangaskaupoilla ❥

Sellaisia sisustus- ja huonekaluhaaveita minulla. Mitä sinulla? ☺

Eevi


Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.







Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 




Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.




Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…