Siirry pääsisältöön

Inspiroivaa lenkkiseuraa.

Tänään on torstai. Torstai on nykyään lempipäiväni ja sanontakin sen sanoo; toivoa täynnä. Myös paljon inspiroitumista ja varmasti omiin haaveisiin on taas uutta potkua tiedossa. Koska tiedän, että tänään on luvassa kaksinkertainen määrä tuota inspiraatiota ja se tulee kestämään noin tunnin verran, vedän uudet tennarit* jalkaani, otan ovella jo innoissaan odottavan koiran hihnaan ja lähden utuiseen syysaamuun lenkille.

Yleensä kuuntelen lenkillä ollessani aina musiikkia, mutta tänä aamuna avaan Acast-sovelluksen ja kirjoitan hakukenttään Designtarinoita. Sieltä avautuu kolme podcastia ja kaksi näistä aivan uutukaista, tänään julkaistuja, joita en vielä ole kuullut. Ensimmäisen jakson pääsin kuulemaan jo hieman ennakkoon ja siinä kuultiin Balmuirin toimitusjohtajan Heidi Jaaran tarina Balmuirin synnystä ja tämän päivän kuulumisia. Jakso oli erittäin inspiroiva, jonka kuuntelinkin useampaan otteeseen. Koska kuulin sen etukäteen, seuraavan jakson odottelu tuntuikin sitten aika pitkältä. Mutta tänään odotus palkittiin!


Designtarinoita on Modernisti kodikas -blogin Kertun podcast-sarja ja Suomessa aivan omaa luokkaansa edustaessaan ensimmäistä sisustusaiheista podcastia. Designtarinoihin on tänään päivittynyt poikkeuksellisesti kaksi jaksoa ja syy siihen löytyy eilen alkaneessa Habitare-messussa. Olen innoissani! Koko lenkin ajan voin inspiroitua sisustusaiheiden parissa, kuunnellen inspiroivien ammattilaisten tarinoita ja kokemuksia. Sekä tietenkin fiilistellä huomenna alkavaa, omaa viikonloppulomaa Helsinkiin ja lauantain messuja. Lenkki menikin mukavasti rentoutuen Designtarinoiden parissa ja kotiin päästyäni kuuntelin uuden jakson vielä kerran läpi. Sen verran inspiroiva keskustelu oli Kertulla ja Alexa Dagmarilla. Minusta on aina mukava kuulla muiden tarinoita ja kokemuksia, sillä saan niistä todella paljon inspiraatiota omaan elämääni ja tuntuu, että omat unelmatkin ovat toteutettavissa, kun kuulee muiden onnistumistarinoita. Edellisessä postauksessa kerroinkin omista unelmista ja olen kyllä superonnellinen, että päätin hakea opiskelemaan.

Habitaresta kuullun extrajakson sekä monen seuraamani Instagram-tilin innoittamana, alankin nyt hieman valmistelemaan huomisen lähtöä Helsinkiin katsomalla tavarat valmiiksi, lataamalla kameran akun täyteen ja valitsemalla hyvät kengät mukaan, joilla jaksaa koko lauantaipäivän Habitaressa. Tennarit* tosin jäävät viikonlopuksi kotiin, vaikka voisivat ollakin paras vaihtoehto koko päivän jalkeilla oloon messuilla, sen verran hyvät ja kevyet ovat olleet.

Eevi


*Tennarit saatu bloginäkyvyyttä vastaan. Tennarit sekä paljon muuta löydät Color4Care-verkkokaupasta. 
Itse olen ollut tennareihin oikein tyytyväinen. Omaan melko leveän jalkapöydän ja vaivaisenluu vihoittelee huonoissa, liian kapeissa kengissä. Nämä lenkkarit on olleet minun jalalleni erityisen hyvät, sillä lesti on mukavan leveä. Suosittelen!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…