Siirry pääsisältöön

Designtarinoita - uusi inspiroiva podcast-sarja

Pidätkö sisustamisesta ja yleisesti asioista mitä liittyy sisustamiseen ja designiin? Huonekalujen toimivuudesta ja kauniista ulkonäöstä, itse sisustamisesta, valokuvaamisesta ja tuotteiden hyvästä laadusta; tätä kaikkea pääsemme näkemään ja kokemaan tv-ohjelmien, lehtien, blogien ja verkkokauppojen kautta ja tietenkin omissa kodeissamme. Nyt meitä intohimoisia sisustajia hemmotellaan, kun sisustus viedään täällä Suomessa ihan uudelle levelille.


Modernisti kodikas -blogin Kerttu luotsaa 7.9. alkavaa uutta podcast-sarjaa, Designtarinoita, missä päästään kuulemaan hieman pintaa syvemmältä minkälaisia ihmisiä ja tarinoita tuttujen brändien ja tuotteiden takana on. Podcastit on Suomessa vielä melko uusi juttu ja Designtarinoita onkin ensimmäinen sisustus- ja designaiheinen podcast-sarja Suomessa. Podcast on verkossa julkaistava puheohjelma tai sarja, jota voit kuunnella ja tilata silloin kuin se sinulle sopii. Podcastin kuunteluun suosittelen lataamaan puhelimeen Acast-nimisen sovelluksen, jonka kautta pystyt kuuntelemaan Designtarinoita 7.9. alkaen. Sovelluksen kautta pystyt tilaamaan myös muita kiinnostavia podcasteja aihealueittain.

Pääsin kuulemaan viikonloppuna ennakkoon Designtarinoiden ensimmäisen jakson, missä Kertulla on vieraana Balmuirin toimitusjohtaja Heidi Jaara. Kertulla ja Heidillä oli mielenkiintoinen keskustelu, jossa Heidi kertoi Balmuirin perustamisesta, mitkä asiat johti toiseen ja mitä Balmuirille ja heidän perheelleen kuuluu tänä päivänä. Jakso oli todella inspiroiva ja muistutti unelmien toteuttamisesta. Tarkastellessa listaa, keitä kaikkia vieraita Kertulle ohjelmaan on tulossa, tulee tunne, etten malta odottaa! Monipuolinen kattaus alan ammattilaisia kertomassa omasta työstään ja toki itsestään ja olen varma, että jokainen jakso tulee inspiroimaan jollain tasolla. Uusi jakso on kuunneltavissa joka viikko torstaisin. Toivottavasti sarja saa jatkoa myös ensimmäisen "kauden" jälkeen! 
Suosittelen Designtarinoita kuunneltavaksi jokaiselle, vaikka sisustaminen ei olisikaan se sinun juttusi. Vieraina on paljon yrittäjiä, ihmisiä isojen brändien takaa ja bisnesmaailman konkareita, joten olen varma, että inspiraatiota on luvassa useaan suuntaan.

Uusi podcast-sarja Designtarinoita 7.9. alkaen!

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…