Siirry pääsisältöön

Beige - Never say never!

"Ei oo muuten mun juttu ja uskallan väittää, ettei tuu koskaan olemaankaan!" Kuulostaako tutulta? Veikkaan, että moni muukin on joskus joutunut syömään sanansa (tai ajatuksensa), kun on tullut huomattua, että mieli se on mikä muuttuu ja vuosien saatossa sekä trendien vaihtuessa, vaihtuu omat mieltymyksetkin.
Pari postausta taaksepäin, tekstissä mihin kokosin vinkkejä ilmakasvien hoitoon, kerroin taipumuksestani olla hieman hitaasti lämpenevä. Seuraavan asian suhteen aikaa on kulunut noin koko elämäni, eli 30 vuotta. Nimittäin beigen ja nuden väreihin tykästymiseen. Kyllä, beige on ollut minulle kautta aikojen väri, mikä ei ole herättänyt minussa mitään tunteita. Ei siis mitään! Tilannehan on silloin pahin kaikista, mikäli jokin ei herätä tunteita suuntaan tai toiseen.
Beige on ollut minulle se tylsistä tylsin väri, joka ei ole näyttänyt juuri miltään. Vielä viime talvena muistan ajatelleeni, että kerrassaan tympeä väri ja tuskinpa tulen siitä ikinä pitämään. Eilen löysin itseni kuitenkin tilanteesta, mistä ei ollut enää perääntymisen mahdollisuutta. H&M home, samettiset sisustustekstiilit ja kädessäni beige tyynynpäällinen. Katselin väriä haltioituneena, silitin pintaa ja ajattelin, kuinka olen voinutkaan ajatella värin olevan niin tylsä ja ei minkään näköinen. Nyt käsissäni oli kaksi ruosteenpunaista, samettista tyynynpäällistä ja tämä ah, niin ihana beige, mihin olin silmittömästi yhtäkkiä ihastunut! Kuvien perusteella sanoisin tosin tyynyn värin olevan enemmänkin hiekka, mutta luonnossa, kun valo ei taita sametin pintaa joka suunnasta eri sävyyn, on väri beige.
Tänä vuonna, kun beigen ja ruskean eri sävyt alkoivat tehdä tuloaan sisustuksen trendiväreiksi, Tikkurilan Angora valittiin vuoden sävyksi ja Marimekko lanseerasi kesällä kauniin, hennon toffeen sävyn Flower -maljakkosarjaansa, tiedostin, että ehkäpä tässä on tilaisuus tutustua paremmin näihin väreihin, jotka ei ole ikinä olleet lemppareitani. Nyt kun värit ovat trendin tuomana olleet enemmän pinnalla ja ne ovat näkyneet niin lehtien, blogien kuin messujen värimaailmoissa, on silmä päässyt tottumaan ja sen seurauksena olen ihastunut tuohon väriin hurjasti. Varsinkin sametissa tuo beigen pehmeys korostuu ja väri pääsee oikein kukoistamaan. Jännää, miten mieltymykset voivat muuttua ja muuttuvatkin niin radikaalisti vuosien saatossa. Ei parane trendien voimaa vähätellä!
Mikä sinulla on ollut sellainen juttu, mistä et ole pitänyt yhtään, mutta myöhemmin huomannutkin ihastuneesi ihan täysillä? :)

Eevi


Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …