Siirry pääsisältöön

Muutoksen tuulet puhaltavat.

Tiedättekö sen tilanteen, kun hankkii kotiin vaikka uuden maton tai taulun ja sen myötä täytyykin jo miettiä uusia verhoja ja koristetyynyjä tai vähintään vaihtaa järjestystä? Suunniteltu muutos alkaa rönsyilemään ja pian huomaat miettiväsi vanhojen kalusteiden myyntiä ja uusien ostoa tilalle. Tilanne alkaa muistuttamaan lumipalloa, joka kasvaa ja kasvaa, mitä pidemmälle pääsee. Meillä lumipallolla alkaa olla jo kokoa.
Selailin tässä muutama viikko takaperin Facebookin erästä sisustusryhmää, missä eteeni tuli syvän vihreällä maalattu eteisen seinä ja olin aivan myyty. Kirjoitin kommentteihin ihastelut lopputuloksesta ja kiitokset inspiraatiosta. Siltä istumalta tiesin mikä seinä saisi vihreän värin, vaikken ollut kohteen maalaamista juurikaan suunnitellut. Minua inspiroinut kuvan vihreä oli mitä ilmeisemmin Tikkurilan Vuono, tai joku hyvin saman tyylinen. Syvä ja dramaattinen sävy, tykkään tosi paljon, mutta meille tuo olisi kuitenkin ollut liian tumma ja halusin väriin seesteisen fiiliksen. Löysin Tikkurilan harmahtavan vihreän, K444, joka näyttää taivaalliselta Susanna Vennon instafeedissä. Maalikaupoille lähdin sillä ajatuksella, että K444 olisi valintani, mutta katson ohimennen myös muita. Kävikin niin, että juuri tuosta sävystä ei myyjällä ollut antaa mallia kotiin ja loppu tulemana oikeaksi sävyksi valikoitui Tikkurilan Merenneito, hieman vihreämpi vihreä, mutta hyvin seesteinen, murrettu sävy.
Mitä enemmän mielessäni mietin vihreää seinää valmiina, sitä enemmän ihastuin siihen. Ihastuin ajatukseen niinkin paljon, että päätin laajentaa maalausprojektia myös talon toiseen päätyyn, tyttäremme huoneeseen. Vihreää maalia saa siis talon kummatkin päädyt, tytön huone ja takkahuone. Nyt päästään tekstin alussa kuvailemaan tilanteeseen: järjestys muuttuu, tekstiilit muuttuu ja kalusteet muuttuu. Aika paljon muuttuu. Takkahuoneessa tapahtuu ennemminkin tavaran karsiminen, sillä en halua piilottaa upeaa vihreää seinää taulujen alle. Takkahuoneen matto on vielä mietinnän alla laitanko vanhan vai katselisinko jotain uutta. Vihreän seinän kanssa vanhan lattialaatan värikin näyttää jotenkin kierolla tavalla hienolta. Mies oli kaipaillut olkkariin nojatuolia sohvan seuraksi, joten takkahuoneen mustavalkoinen, itse tekemäni nojatuoli sai muuttaa olohuoneeseen. Samalla vaihtui järjestys olkkarissa ja nyt, uuden järjestyksen sekä nojatuolin myötä, olen sitä mieltä, että olohuone kaipaa uutta mattoa. Ehkä olkkarin matto muuttaa takkahuoneeseen. Muuten olen oikein tyytyväinen olohuoneen uuteen ilmeeseen, joka tuntuu ryhdikkäämmältä ja selkeämmältä edelliseen verrattuna.

Tytön huoneen osalta olen myös innoissani. Tuntuu, ettei koskaan aiemmin ole ollut näin selvää visiota huoneen suhteen, joten sormet oikein syyhyää päästä toteuttamaan suunnitelmia. Lasten huoneiden sisustaminen on suhteellisen haastavaa. Iän mukaan mieltymykset vaihtuu ja leikkien on hyvä olla monipuolisia. Onneksi huoneessa on jo entuudestaan paljon säilytystilaa, joka helpottaa lelujen varastointia ja tuo järjestystä. Katsoin maalikaupoilla värikorteista malleja mukaan, jotka sopivat valitsemani vihreän kanssa yksiin. Näiden sävyjen ympärille aion kasata tytön huoneen värimaailman. Luulenpa, että siitä tulee tosi kiva kokonaisuus!

Olen nyt kalusteiden ja sisusteiden uudelleen sijoittelun lomassa laittanut ylös tavaroita, jotka olen ajatellut laittaa kiertoon ja katselen sitten tilalle uusia, jos on tarvis. Kaiken kaikkiaan kirjasin ylös suhteellisen pitkän listan, mikä sisältää muutaman maton, häräntaljan, kalusteita, pari isoa peiliä, koristetyynyjä ja -päällisiä, ruukkuja ja julisteita. Voi olla, että myytäväksi löytyy vielä jotain pientä sisustustavaraa, kuten kynttilöitä ja kehyksiä. Tänä päivänä tavaran myynti ja osto netin kautta on onneksi helppoa ja vaivatonta, joten urakka ei tunnu pahalta.

Vielä yksi huone on muutoksen alla, joka onkin kaikkein pulmallisin huone meillä. Huone on haastava käytön suhteen, koska talvisin se on todella kylmä ja kesäisin todella kuuma. Tällä huoneella ei ole ikinä ollut täysin selkeää funktiota, joten siksi siitä ajan kuluessa aina muodostuu pienimuotoinen säilytystila. Tämän huoneen suunnittelu jatkuu edelleen, joten siitä lisää myöhemmin, kunhan olen saanut siihen selkeän ajatuksen.Loppujen lopuksi paljon saa aikaiseksi jo pelkästään järjestystä vaihtamalla ja sijoittamalla huonekaluja eri huoneisiin. Meillä seinien maalaus toki tuo suurimman muutoksen yleisilmeeseen jo itsestään, mutta kokonaisuuden kannalta on mielenkiintoista sekoittaa koko pakka ja päivittää sisustusta laajemminkin.

Onko vastaava kuvio tuttu, että sisustusta päivittäessänne homma vähän karkaa käsistä ja loppujen lopuksi muutosta tapahtuu vähän joka nurkassa?

❥ Eevi

PS. Loppuun vielä muistutus Habitare lipun arvonnasta, jonka löydät edellisestä postauksesta. Lippu oikeuttaa sisäänpääsyn koko messujen ajan. Arvontaan ehtii ottaa osaa vielä huomisen ajan, joten käyhän osallistumassa! Lisätiedot ja ohjeet löydät suoraan täältä.


Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Niin upea toi vihreä, en kyllästy ihastelemaan sitä :) Entä jos mustavaloinen nojatuoli muuttais Viivin huoneeseen tai "sun" huoneeseen ja sohva oiskin edelleen vinossa ton superupeen maton kanssa? tai sit suorassa ja kaveriks joku edullinen nojatuoli esim.tämä HYVIN edullinen ;D https://www.tori.fi/keski-suomi/Nojatuoli_ja_rahi_39417509.htm?ca=7&w=1
  Olkkarin mattoa liputan pysyyn olkkarissa, se on niin ihana!! Johtuu varmaan meidän kodin lattialaatoista, että kun mun silmä on tottunut, mutta musta takkahuoneen lattialaatat näyttää nyt tosi rouheen boheemin espanjalaisen upeilta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti kommentista Tuuli! Nojatuolia alunperin suunnittelinkin omaan huoneeseen, mutta Samin mieliksi nyt laitoin sen olkkariin. Ainakin toistaiseksi mennään tolla, vaikka hauska oli toi sun torilöytökin ;D
   Viivin huoneeseen ei mahdu nojatuolia. Trampoliinikin piti jo ujuttaa sängyn alle, kun ei ole tällä hetkellä aktiivisessa käytössä. Nyt on kiipeily enemmän in, että varmaan joku kiipeilyrata pitäisi kyhätä hänelle :)
   En voi uskoa sanovani tätä ääneen, mutta kyllä täytyy myöntää, että minunkin silmää miellyttää aika paljon nyt tuo vihreän seinän ja lattialaatan yhdistelmä!

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …