Siirry pääsisältöön

Kun elämä potkii päähän, pitää osata väistellä.

Asia tuli täysin puun takaa, en olisi osannut arvata, että tässä käy näin. Luulin näkeväni yrittäjät työuupumuksesta johtuvan sairaslomani takia ja käyvämme läpi asiaa, jotta loman jälkeen töihin tulo voisi olla helpompi. Olin valmistautunut tapaamiseen listaamalla asioita ylös, mitkä olin kokenut johtavan uupumukseen työssäni. Nämä kaikki jäivät kuitenkin käymättä läpi, koska irtisanominen ilmoitettiin minulle uupumukseen millään tavalla puuttumatta.

Irtisanominen tuli täytenä yllätyksenä, mutta painotan, että sairaslomasta huolimatta irtisanominen oli laillinen, eikä tarkoitukseni ole syyllistää millään tavalla entistä työpaikkaani. Syyt miksi kirjoitan asiasta, ovat ajatuksieni jäsentelyä ja muistutusta itselleni, etten ole yhtään sen huonompi uupuneena kuin terveenä. Ymmärrän hyvin sen, että yritystoiminta tietyssä pisteessä on kylmää touhua, eikä tunteille ole varaa, sillä money talks.

Uupumuksesta toipumisen ja itsetunnon kannalta oli äärimmäisen tärkeää tunnistaa heti irtisanomis tilanteessa omat ajatukset ja pistää niille stoppi. Henkilö, joka toipuu työuupumuksesta ja jäädessään sen asian kanssa yksin, on hänellä normaalia suurempi riski tuntea huonommuutta ja riittämättömyyttä irtisanomis tilanteessa sekä luonnollisesti uupumisen uusiutumisen riski lisääntyy. Miksi minä? Enkö tehnytkään tarpeeksi töitä? Eikö minun työpanostani arvostettu? Enkö tehnyt tarpeeksi tulosta? Olisiko tilanne eri, ilman sairaslomaani?

Vaikka työuupumukseen johtaneista asioista ei keskusteltu ja sen osalta tuki jäi töistä saamatta, en onneksi ole jäänyt asian kanssa yksin. Minulla on rakastava ja ihana perhe, mahtavat ystävät ja tukiverkosto ympärillä, jotka on olleet kultaakin kalliimmat tilanteessa. Työkaverini ovat jokainen omalla tavallaan pitäneet huolta, ettei ajatukseni ole lipuneet huonon itsetunnon puolelle. Siinäpä sitä oltaisiinkin sormi suussa työttömänä työmarkkinoilla, uupuneena ja huonolla itsetunnolla. Mahtaisi irrota töitä!Kaikesta huolimatta tunnen olevani vahvoilla, eikä minulla ole hätää. Uupumus alkaa olla voitettu ja mieskin jo huomauttelee näkevänsä omaa vaimoaan pitkästä aikaa ❥ Tietenkin työttömäksi joutuminen huolestuttaa; onhan meillä lapsi, asuntolaina ja arki pyöritettävänä, en kuitenkaan aio vaipua sen suhteen ahdistukseen. Olen varma, että hyvälle työntekijälle töitä löytyy!

Nyt haluan asettaa katseeni tulevaisuuteen, nauttia kesälomastani ja etsiä itselleni uutta työtä. Haaveet omista unelmista on vahvistuneet ja toivon mukaan pääsen aloittamaan matkaani niitä kohti jo syksyllä. Olenkin päättänyt ottaa toisen askeleen (ensimmäinen oli blogin perustaminen) kohti omien haaveiden toteutumista ja päätin hakea sisustussuunnittelu kouluun. Syksyllä nähdään, miten haun kanssa kävi!Nyt ravistelen uupumuksen rippeet jaloistani ja otan tämän kaiken suurena oppina, mistä nousen vahvempana tulevaan.

It was meant to be, tykkään ajatella.

❥ Eevi
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Minä myös lomalla.
  Nauti nyt ihanan perheesi kanssa lomasta ja kerää voimia. Nykyään työelämässä on tosi rankkaa, on sitten työntekijänä tai yrittäjänä.
  Siitä kummastakinhan sinulla taitaa olla kokemusta.
  Elämässä kuitenkin tärkeintä on pitää itsestään ja läheisistään huolta. Onneksi sinulla on rakastava perhe ja ymmärtävä tukiverkosto.
  Oletkohan hermostuttanut työnantajasi tämän blogin pidolla??
  Hyvää jatkoa sinulle ja läheisillesi. Ja ONNEKSI OLKOON!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Viisaita sanoja sinulla ja allekirjoitan ne itsekin. Toivon ja luulen kuitenkin, ettei työnantajat ole hermostuneet blogistani. Jos näin olisi kuitenkin päässyt käymään, kertoisi se enemmän heistä kuin minusta. Kiitos myös onnitteluista, vaikken ole ihan varma mistä onnittelet! Ehkä olet joku tuttu ja tiedät synttäreideni olevan lähellä ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …