Siirry pääsisältöön

Kun elämä potkii päähän, pitää osata väistellä.

Asia tuli täysin puun takaa, en olisi osannut arvata, että tässä käy näin. Luulin näkeväni yrittäjät työuupumuksesta johtuvan sairaslomani takia ja käyvämme läpi asiaa, jotta loman jälkeen töihin tulo voisi olla helpompi. Olin valmistautunut tapaamiseen listaamalla asioita ylös, mitkä olin kokenut johtavan uupumukseen työssäni. Nämä kaikki jäivät kuitenkin käymättä läpi, koska irtisanominen ilmoitettiin minulle uupumukseen millään tavalla puuttumatta.

Irtisanominen tuli täytenä yllätyksenä, mutta painotan, että sairaslomasta huolimatta irtisanominen oli laillinen, eikä tarkoitukseni ole syyllistää millään tavalla entistä työpaikkaani. Syyt miksi kirjoitan asiasta, ovat ajatuksieni jäsentelyä ja muistutusta itselleni, etten ole yhtään sen huonompi uupuneena kuin terveenä. Ymmärrän hyvin sen, että yritystoiminta tietyssä pisteessä on kylmää touhua, eikä tunteille ole varaa, sillä money talks.

Uupumuksesta toipumisen ja itsetunnon kannalta oli äärimmäisen tärkeää tunnistaa heti irtisanomis tilanteessa omat ajatukset ja pistää niille stoppi. Henkilö, joka toipuu työuupumuksesta ja jäädessään sen asian kanssa yksin, on hänellä normaalia suurempi riski tuntea huonommuutta ja riittämättömyyttä irtisanomis tilanteessa sekä luonnollisesti uupumisen uusiutumisen riski lisääntyy. Miksi minä? Enkö tehnytkään tarpeeksi töitä? Eikö minun työpanostani arvostettu? Enkö tehnyt tarpeeksi tulosta? Olisiko tilanne eri, ilman sairaslomaani?

Vaikka työuupumukseen johtaneista asioista ei keskusteltu ja sen osalta tuki jäi töistä saamatta, en onneksi ole jäänyt asian kanssa yksin. Minulla on rakastava ja ihana perhe, mahtavat ystävät ja tukiverkosto ympärillä, jotka on olleet kultaakin kalliimmat tilanteessa. Työkaverini ovat jokainen omalla tavallaan pitäneet huolta, ettei ajatukseni ole lipuneet huonon itsetunnon puolelle. Siinäpä sitä oltaisiinkin sormi suussa työttömänä työmarkkinoilla, uupuneena ja huonolla itsetunnolla. Mahtaisi irrota töitä!Kaikesta huolimatta tunnen olevani vahvoilla, eikä minulla ole hätää. Uupumus alkaa olla voitettu ja mieskin jo huomauttelee näkevänsä omaa vaimoaan pitkästä aikaa ❥ Tietenkin työttömäksi joutuminen huolestuttaa; onhan meillä lapsi, asuntolaina ja arki pyöritettävänä, en kuitenkaan aio vaipua sen suhteen ahdistukseen. Olen varma, että hyvälle työntekijälle töitä löytyy!

Nyt haluan asettaa katseeni tulevaisuuteen, nauttia kesälomastani ja etsiä itselleni uutta työtä. Haaveet omista unelmista on vahvistuneet ja toivon mukaan pääsen aloittamaan matkaani niitä kohti jo syksyllä. Olenkin päättänyt ottaa toisen askeleen (ensimmäinen oli blogin perustaminen) kohti omien haaveiden toteutumista ja päätin hakea sisustussuunnittelu kouluun. Syksyllä nähdään, miten haun kanssa kävi!Nyt ravistelen uupumuksen rippeet jaloistani ja otan tämän kaiken suurena oppina, mistä nousen vahvempana tulevaan.

It was meant to be, tykkään ajatella.

❥ Eevi
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Minä myös lomalla.
  Nauti nyt ihanan perheesi kanssa lomasta ja kerää voimia. Nykyään työelämässä on tosi rankkaa, on sitten työntekijänä tai yrittäjänä.
  Siitä kummastakinhan sinulla taitaa olla kokemusta.
  Elämässä kuitenkin tärkeintä on pitää itsestään ja läheisistään huolta. Onneksi sinulla on rakastava perhe ja ymmärtävä tukiverkosto.
  Oletkohan hermostuttanut työnantajasi tämän blogin pidolla??
  Hyvää jatkoa sinulle ja läheisillesi. Ja ONNEKSI OLKOON!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Viisaita sanoja sinulla ja allekirjoitan ne itsekin. Toivon ja luulen kuitenkin, ettei työnantajat ole hermostuneet blogistani. Jos näin olisi kuitenkin päässyt käymään, kertoisi se enemmän heistä kuin minusta. Kiitos myös onnitteluista, vaikken ole ihan varma mistä onnittelet! Ehkä olet joku tuttu ja tiedät synttäreideni olevan lähellä ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…