Siirry pääsisältöön

Keittiön ilme freesimmäksi, hintaan 0€!

Olen jo hetken aikaa haaveillut pienestä keittiörempasta ja miettinyt vaihtoehtoja, kuinka toteuttaa se. Keittiöön, niin kuin koko taloon, on tehty kattava remontti aiempien asukkaiden toimesta vajaa 10 vuotta sitten ja tuolloin on valittu laadukkaat materiaalit, joten isoa remonttia keittiö ei kaipaa. Pientä nostoa tähän päivään ja piristystä vain.

Keittiön musta kivitaso sekä massiivipuiset kaappien ovet ja saarekkeen tasot ovat nappivalinnat ja kestävät materiaaleina hyvin aikaa. Nyt olen kuitenkin huomannut, että lähellä vesipistettä olevien kaapinovien lakkapinta on vajaassa kymmenessä vuodessa alkanut pikku hiljaa paikoitellen hilseilemään.

Isoa remonttia emme halua alkaa keittiöön tekemään. Emme koe sitä tarpeelliseksi ja olen varma, että pienelläkin vaivalla saadaan aikaiseksi iso muutos kokonaisuuteen. Mietinnässä on ollut maalauttaa kaapistojen ovet puusepällä sekä etsiä uudet vetimet.

Ennen keittiön kaappien pientä pintaremonttia vuorossa on kuitenkin pihatöitä puiden kaadon merkeissä, joten keittiö saa odottaa tovin vuoroaan. En kuitenkaan saanut ajatuksia irti keittiöstä ja mietin mitä voisin tehdä, edes jotain pientä, millä saisin keittiön tunnelmaa hivenen raikkaammaksi. Mietinnän päätteeksi päätin lähteä irroittamaan yläkaapistojen ylä- ja alalistat. Yläkaappien päällä ei ole putkia tai muuta vastaavaa näkyvillä, minkä vuoksi peitelistoja tarvittaisiin, joten ne sai väistyä. Irroittelin myös alalistat silläkin uhalla, että työtasojen valot pistorasioineen paistaa hivenen ikävästi silmiin, oli katse millä korkeudella hyvänsä.


Ennen listojen poistoa.Listojen poiston jälkeen.


Työtasojen valojen näkymiseen liittyvään ongelmaan pyysin apua mieheltäni, joka on siis ammatiltaan sähkömies, ja hän lupasi miettiä ja suunnitella kanssani siihen jotain helppoa ratkaisua. Hän ei ole kovin innokas remonttireiska, mutta auttaa kuitenkin loppujen lopuksi mielellään siinä kohtaa, kun minun oma osaaminen loppuu. Ja sähköhommiin se todellakin loppuu! Katsotaan millaiseen ratkaisuun päädytään valojen suhteen.

Listojen poiston myötä keittiön ilme muuttui yllättävänkin paljon! Keittiö vaikuttaa nyt paljon kevyemmältä ja raikkaammalta. Harvassa tämän päivän keittiössä noita ylä- ja alalistoja näkeekään, joten tuntuu, että keittiö saatiin nostettua tähän päivään hyvinkin pienellä vaivalla! Tähän astiset muutokset eivät siis maksaneet mitään, pienen vaivan ainoastaan.

Tarkoituksena on kuitenkin vielä maalata kuvassakin näkyvän kaapistojen puun väriset kyljet valkoisiksi sekä metsästää uudet vetimet. Olen kaavaillut etsiväni käsiini sirot, matta mustat vetimet, jotka ajattelisin tuovan mukavaa särmää keittiön yleisilmeeseen. Viime vuosina keittiömarkkinat on olleetkin täynnä vetimettömiä keittiöitä, mutta nyt alkaa vetimet tekemään taas tuloaan keittiöihin, joten uusilla vetimillä voisi säväyttää. Näillä muutoksilla luulen jaksavani odotella hieman pidempään kaapinovien maalauttamista.


 Ennen.

Jälkeen.


Mitä mieltä olette listojen poiston tuomasta uudesta ilmeestä? Minkälaisilla pienillä muutoksilla te olette saaneet muutoksia aikaan?

Eevi

IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Aivan loistava oivallus! Nyt on hyvä =)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea! Voit myös kokeilla päällystää sopivan valkoisella dc-fix kalvolla ne alalistat jos tarviis laittaa takaisin. Ja kaappien päälle suosittelen valoja, vaikka led nauhaa tms. Antaa hyvää epäsuoraa valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heli, kiitos kommentistasi ja ideoista! Dc-fixiä olenkin kerran kokeillut lipaston päällystyksessä. Olikin aivan kätevää ja tuli helposti iso muutos. Kuitenkin totesin, ettei dc-fix ole minun juttuni, vaikka olikin näppärää :)

   Poista
 3. Aivan huippua! Tein itse samalaisen muutoksen meidän noin saman ikäiseen keittiöön pienestä vastustelusta huolimatta. Keittiöstä tuli valoisampi, eikä loisteputketkaan haittaa ihan niin paljon silmää kuin mitä ajattelin. Mietin, että valot voisi jossain vaiheessa vaihtaa hyllyjen alapintaan asennettavilla ohkaisemmilla led-valolla. Kaapistojen vetimet vaihdoin rouheampiin mustiin kolmisen vuotta sitten. Vielä on haaveissa uusi työtaso, allas, hana ja hella/liesi-systeemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Marianne, kiitos kommentistasi! Minulla siis näemmä samat ajatukset valojen ja vetimien suhteen, kuin sinulla :) Löysitkö helposti mieleiset vetimet? Itse löysin makuuhuoneen vaatekaapin oviin aivan buenot vetimet talvella, mutta muistelen sitä mallia olleen vain kahdessa koossa, jotka kummatkin on keittiön isoihin vetolaatikoihin liian pienet. Vielä en tosin ole katsellut keittiöön vetimiä ollenkaan, jospa löytyisi mieleiset kivuitta! Toivottavasti pääset pian uusimaan keittiöösi myös muut listallasi olevat asiat :)

   Poista
  2. Listojen poisto on jo iso muutos keittiöönne, eikä nuo teidän nykyiset vetimet ole lainkaan hassummat. Eri pituisia vetimiä on varmasti haastava löytää. Tsemppiä siis etsintöihin! Ja jos on tarvetta vain värin vaihtoon, niin voisikohan niitä maalata jollakin kestävällä aineella? Muistan selanneeni vaikka kuinka erilaisia verkkokauppoja, mutta päädyin aika nopeasti Ikean Möllarp-vetimiin, enkä ole katunut. Tällä hetkellä keskityn keittiössä toisen seinustan sisustamiseen, uusiin verhoihin ja seinähyllyyn (omassa blogissa moodboard). Vielä täytyy kertoa että keittiöstämme löytyy niin ikään Clas Ohlsonin kangaspäällysteiset lampunpidikkeet, mutta mustana ja kolmen nipussa.

   Poista
  3. Tsekkasin kommenttisi jälkeen Ikean vetimet ja löysinkin mieluiset. Mutta ei tietenkään oikeassa koossa, ei yksikään. Olisipa helppoa, jos olisi universaalit standardikoot! Asuntomessuilla näkyi tosi paljon vetimiä keittiöissä ja sieltä sainkin vinkkejä. En vielä ole ehtinyt käymään läpi niitä, mutta jospa jostain löytyy mieluiset :)

   Poista
 4. Hei mistä on peräisin nuo metallituolit? Etsin juuri tuollaisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tuolit on Jotexilta, niitä saa useassa eri värissä ja sopivat myös käytettäväksi ulkona. Tosi hyvät ja tukevat! :)

   Poista
  2. Jes, kiitos! Löysin tänään blogisi, tosi kivoja juttuja :)

   Poista
  3. Kiitos, ihana kuulla! Toivottavasti viihdyt mukana seuraamassa blogia :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…