Siirry pääsisältöön

Keittiön ilme freesimmäksi, hintaan 0€!

Olen jo hetken aikaa haaveillut pienestä keittiörempasta ja miettinyt vaihtoehtoja, kuinka toteuttaa se. Keittiöön, niin kuin koko taloon, on tehty kattava remontti aiempien asukkaiden toimesta vajaa 10 vuotta sitten ja tuolloin on valittu laadukkaat materiaalit, joten isoa remonttia keittiö ei kaipaa. Pientä nostoa tähän päivään ja piristystä vain.

Keittiön musta kivitaso sekä massiivipuiset kaappien ovet ja saarekkeen tasot ovat nappivalinnat ja kestävät materiaaleina hyvin aikaa. Nyt olen kuitenkin huomannut, että lähellä vesipistettä olevien kaapinovien lakkapinta on vajaassa kymmenessä vuodessa alkanut pikku hiljaa paikoitellen hilseilemään.

Isoa remonttia emme halua alkaa keittiöön tekemään. Emme koe sitä tarpeelliseksi ja olen varma, että pienelläkin vaivalla saadaan aikaiseksi iso muutos kokonaisuuteen. Mietinnässä on ollut maalauttaa kaapistojen ovet puusepällä sekä etsiä uudet vetimet.

Ennen keittiön kaappien pientä pintaremonttia vuorossa on kuitenkin pihatöitä puiden kaadon merkeissä, joten keittiö saa odottaa tovin vuoroaan. En kuitenkaan saanut ajatuksia irti keittiöstä ja mietin mitä voisin tehdä, edes jotain pientä, millä saisin keittiön tunnelmaa hivenen raikkaammaksi. Mietinnän päätteeksi päätin lähteä irroittamaan yläkaapistojen ylä- ja alalistat. Yläkaappien päällä ei ole putkia tai muuta vastaavaa näkyvillä, minkä vuoksi peitelistoja tarvittaisiin, joten ne sai väistyä. Irroittelin myös alalistat silläkin uhalla, että työtasojen valot pistorasioineen paistaa hivenen ikävästi silmiin, oli katse millä korkeudella hyvänsä.


Ennen listojen poistoa.Listojen poiston jälkeen.


Työtasojen valojen näkymiseen liittyvään ongelmaan pyysin apua mieheltäni, joka on siis ammatiltaan sähkömies, ja hän lupasi miettiä ja suunnitella kanssani siihen jotain helppoa ratkaisua. Hän ei ole kovin innokas remonttireiska, mutta auttaa kuitenkin loppujen lopuksi mielellään siinä kohtaa, kun minun oma osaaminen loppuu. Ja sähköhommiin se todellakin loppuu! Katsotaan millaiseen ratkaisuun päädytään valojen suhteen.

Listojen poiston myötä keittiön ilme muuttui yllättävänkin paljon! Keittiö vaikuttaa nyt paljon kevyemmältä ja raikkaammalta. Harvassa tämän päivän keittiössä noita ylä- ja alalistoja näkeekään, joten tuntuu, että keittiö saatiin nostettua tähän päivään hyvinkin pienellä vaivalla! Tähän astiset muutokset eivät siis maksaneet mitään, pienen vaivan ainoastaan.

Tarkoituksena on kuitenkin vielä maalata kuvassakin näkyvän kaapistojen puun väriset kyljet valkoisiksi sekä metsästää uudet vetimet. Olen kaavaillut etsiväni käsiini sirot, matta mustat vetimet, jotka ajattelisin tuovan mukavaa särmää keittiön yleisilmeeseen. Viime vuosina keittiömarkkinat on olleetkin täynnä vetimettömiä keittiöitä, mutta nyt alkaa vetimet tekemään taas tuloaan keittiöihin, joten uusilla vetimillä voisi säväyttää. Näillä muutoksilla luulen jaksavani odotella hieman pidempään kaapinovien maalauttamista.


 Ennen.

Jälkeen.


Mitä mieltä olette listojen poiston tuomasta uudesta ilmeestä? Minkälaisilla pienillä muutoksilla te olette saaneet muutoksia aikaan?

Eevi

IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Aivan loistava oivallus! Nyt on hyvä =)

  VastaaPoista
 2. Hyvä idea! Voit myös kokeilla päällystää sopivan valkoisella dc-fix kalvolla ne alalistat jos tarviis laittaa takaisin. Ja kaappien päälle suosittelen valoja, vaikka led nauhaa tms. Antaa hyvää epäsuoraa valoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heli, kiitos kommentistasi ja ideoista! Dc-fixiä olenkin kerran kokeillut lipaston päällystyksessä. Olikin aivan kätevää ja tuli helposti iso muutos. Kuitenkin totesin, ettei dc-fix ole minun juttuni, vaikka olikin näppärää :)

   Poista
 3. Aivan huippua! Tein itse samalaisen muutoksen meidän noin saman ikäiseen keittiöön pienestä vastustelusta huolimatta. Keittiöstä tuli valoisampi, eikä loisteputketkaan haittaa ihan niin paljon silmää kuin mitä ajattelin. Mietin, että valot voisi jossain vaiheessa vaihtaa hyllyjen alapintaan asennettavilla ohkaisemmilla led-valolla. Kaapistojen vetimet vaihdoin rouheampiin mustiin kolmisen vuotta sitten. Vielä on haaveissa uusi työtaso, allas, hana ja hella/liesi-systeemi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Marianne, kiitos kommentistasi! Minulla siis näemmä samat ajatukset valojen ja vetimien suhteen, kuin sinulla :) Löysitkö helposti mieleiset vetimet? Itse löysin makuuhuoneen vaatekaapin oviin aivan buenot vetimet talvella, mutta muistelen sitä mallia olleen vain kahdessa koossa, jotka kummatkin on keittiön isoihin vetolaatikoihin liian pienet. Vielä en tosin ole katsellut keittiöön vetimiä ollenkaan, jospa löytyisi mieleiset kivuitta! Toivottavasti pääset pian uusimaan keittiöösi myös muut listallasi olevat asiat :)

   Poista
  2. Listojen poisto on jo iso muutos keittiöönne, eikä nuo teidän nykyiset vetimet ole lainkaan hassummat. Eri pituisia vetimiä on varmasti haastava löytää. Tsemppiä siis etsintöihin! Ja jos on tarvetta vain värin vaihtoon, niin voisikohan niitä maalata jollakin kestävällä aineella? Muistan selanneeni vaikka kuinka erilaisia verkkokauppoja, mutta päädyin aika nopeasti Ikean Möllarp-vetimiin, enkä ole katunut. Tällä hetkellä keskityn keittiössä toisen seinustan sisustamiseen, uusiin verhoihin ja seinähyllyyn (omassa blogissa moodboard). Vielä täytyy kertoa että keittiöstämme löytyy niin ikään Clas Ohlsonin kangaspäällysteiset lampunpidikkeet, mutta mustana ja kolmen nipussa.

   Poista
  3. Tsekkasin kommenttisi jälkeen Ikean vetimet ja löysinkin mieluiset. Mutta ei tietenkään oikeassa koossa, ei yksikään. Olisipa helppoa, jos olisi universaalit standardikoot! Asuntomessuilla näkyi tosi paljon vetimiä keittiöissä ja sieltä sainkin vinkkejä. En vielä ole ehtinyt käymään läpi niitä, mutta jospa jostain löytyy mieluiset :)

   Poista
 4. Hei mistä on peräisin nuo metallituolit? Etsin juuri tuollaisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Tuolit on Jotexilta, niitä saa useassa eri värissä ja sopivat myös käytettäväksi ulkona. Tosi hyvät ja tukevat! :)

   Poista
  2. Jes, kiitos! Löysin tänään blogisi, tosi kivoja juttuja :)

   Poista
  3. Kiitos, ihana kuulla! Toivottavasti viihdyt mukana seuraamassa blogia :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …