Siirry pääsisältöön

Inspiroivat asuntomessut 2017Asuntomessut Mikkelissä tältä vuodelta läpi koluttu ja koettu. Messut oli erittäin hyvin järjestetty ja kohteet lyhyesti sanottuna aivan mahtavia. Alueen arkkitehtuuri yleisesti, kohteiden sisustukset ja tietenkin messualueen sijainti Saimaan rannalla on kerrassaan upea. Värimaailmat kohteissa oli tänä vuonna erityisen mieluisat ja erityismaininta täytyy antaa pihasuunnitteluista. Kunttaa ja kiveä, minun unelma!

Messujen kohteet oli yleisesti ottaen kaikki ihania omalla tavallaan ja jokaisesta kohteesta löytyi jokin juttu, mikä sykähdytti. Toki sieltä nousi myös ne muutamat omat suosikit ylitse muiden. Näissä kohteissa oli niin paljon omaa silmää miellyttäviä elementtejä, että messujen jälkeinen yö meni ylikierroksilla sisustusunia näkiessä. Voitte siis vaan arvata, kuinka paljon inspiroiduin näiden kohteiden myötä. Muutamat asiat jäi eritoten mieleeni messuilta, jotka näkyivätkin useassa kohteessa ja olivat minulle itselleni erittäin mieluisia. 

Mustat keittiöt ja tummat pinnat. Useassa kohteessa oli musta keittiö ja yllätyin, miten paljon tummia sävyjä, jopa mustaa, oli käytetty seinissä ja kiintokalusteissa, muuallakin kuin keittiöissä. Taloissa oli isot, joissakin koko seinän kokoiset ikkunat, joten mustat keittiöt ja tummat seinät eivät tehneet tiloista liian synkkiä. Musta on oma suosikkini ja tykkäsin erittäin paljon näistä tumman puhuvista keittiöistä ja tiloista. Mustan ja puun säyjen yhdistelmä on mielestäni ajaton ja tyylikäs, luoden sekä kodikkaan että intensiivisen tunnelman. Myös vetimiä näkyi keittiöissä paljon ja useampien vuosien vetimettömien keittiöiden jälkeen keittiöt vetimillä näyttivät oikein hyvältä. Itselläni on juuri työn alla löytää keittiöömme sirot, mattamustat vetimet, joten messuilta sain vinkkejä omaan, uudet vetimet-projektiini.Pihat. Tämän vuoden asuntomessujen sijainti oli kerrassaan mahtava. Kohteiden pihat jäivät erityisesti mieleen. Saimaan ranta, mäntymetsikkö, kalliot ja kivet, kuntta ja kuorikate. Karun kaunista, helppo hoitoista ja yksinkertaisesti upean näköistä. Emme ole miehen kanssa kummatkaan kovin innokkaita pihan laittajia ja joka viikkoinen nurmenleikkuukin on hieman työn takana. Kuntta ja kivet olisi meille aivan nappivalinta ja kalliomaisema on itselleni sellainen sielunmaisema, missä sielu rauhoittuu ja hengitys kulkee. Toivottavasti jonain päivänä mekin päästään nauttimaan kuntan ja kallion kauniista liitosta ❥ 


Terassit ja kesäkeittiöt. Jokaisessa kohteessa oli upeat terassit ja useammasta löytyi myös ihana kesäkeittiö. Näistä jäi ideoita paljon pyörimään mieleen, sillä ollaan miehen kanssa hieman heitelty ilmaan ideaa terassin laajentamisesta ensi kesänä.Kaluste valinnat. Ajattomia klassikoita, kauniita muotoja ja kestäviä materiaaleja. Hauskoja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia ja kevyitä kokonaisuuksia. Trendit oli myös hyvin havaittavissa; marmoria, samettia sohvakalustoissa ja rottinkia. Ilmavia ja siroja terassikalusteita, joita tulikin katseltua tarkkaan.Mitkä kohteet sitten nousivat omiksi suosikeiksi kaikkien upeiden messukohteiden joukosta? Alla listattuna nämä neljä parhaiten mieleeni jäänyttä kohdetta, ilman sen kummempaa paremmuusjärjestystä.

Kohde nro.2, Desing-Talo Pala.
Minun ennakkosuosikkini, Dekon virallisen messuluettelon myötä, oli Desing-Talo Pala. Livenä kohde oli vieläkin miellyttävämpi ja Palan musta keittiö sekä mustat seinät tekivät vaikutuksen. Erittäin intensiivinen fiilis. 
Sisustussuunnittelu Mikko Toppala.Kohde nro.6, Kannustalon Harmaja Saimaa
Harmaja Saimaa on erittäin monen messuilla käyneen suosikki ja tästä kohteesta olin nähnyt varmasti myös eniten kuvia. Odotukset olivat siis suuret ja ne ylittyivätkin. Uskalsin ajatellakin, että tämän kohteen, kaikista upeista kuvista huolimatta, tunnelma paikan päällä on jotain paljon suurempaa mitä kuvista saa irti. Ja olihan se. Yksinkertaisesti u-pe-a!
Sisustussuunnittelu; Pintamateriaalit ja kiintokalusteet Kirsi Valanti - Kalustesuunnittelu Susanna Vento.Kohde nro.10 Honka Ink
Honka Ink oli toinen ennakkosuosikkini ja tämä kohde oli itselleni sellainen, missä tunsin oloni eniten kodikkaaksi. Honka Inkistä löytyy myös musta keittiö ja miten hienon kokonaisuuden tuo musta keittiö ja hirsiseinä yhdessä luokaan. Tässä kohteessa tunsin eniten myös eri materiaalien ja värien kontrasteja, mikä on itselleni sisustamisessa tärkeää.
Sisustussuunnittelu Jonna Kivilahti.
Kohde nro.26 Kotikontti
Tämä kohde oli suurin yllättäjä. Toki olin jo ennakkoon ihastellut myös tämänkin kohteen vaikuttavaa keittiötä, mutta kohde kokonaisuutena oli kerrassaan upea ja hieman erilainen. Kohteen takapihan terassi johdatti viihtyisään saunatupaan, jota voi hyödyntää myös vierasmajana. Terassikokonaisuuden keskelle oli jätetty aukko, mistä luonto pääsi keskeiseen rooliin.
Sisustussuunnittelu Johanna Tiusanen.

Tässä oli minun ensimmäinen messupostaus. Kuvia oli megapaljon, mutta jotain pientä kivaa on vielä luvassa, joten pysykää kuulolla!

Onko lukijoissa messuilla käyneitä ja mitkä asiat teillä jäi mieleen? Nousiko vahvoja suosikkeja?

Eevi

Kommentit

 1. Kiva postaus! Mä en harmillisesti pääse nyt livenä näihin tutustumaan, mutta kuvista olen tykännyt TODELLA paljon. Omaan makuun paljon sopivampaa kuin mitä nähtiin esim. Kivistössä.

  Juuri nuo sävyt ja kalusteet sykähdyttävät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi kommentista! Oli kyllä todella mieluisat messut, melkein tekisi käydä uudestaan. Vielähän tässä ehtisi.. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…