Siirry pääsisältöön

Inspiroivat asuntomessut 2017Asuntomessut Mikkelissä tältä vuodelta läpi koluttu ja koettu. Messut oli erittäin hyvin järjestetty ja kohteet lyhyesti sanottuna aivan mahtavia. Alueen arkkitehtuuri yleisesti, kohteiden sisustukset ja tietenkin messualueen sijainti Saimaan rannalla on kerrassaan upea. Värimaailmat kohteissa oli tänä vuonna erityisen mieluisat ja erityismaininta täytyy antaa pihasuunnitteluista. Kunttaa ja kiveä, minun unelma!

Messujen kohteet oli yleisesti ottaen kaikki ihania omalla tavallaan ja jokaisesta kohteesta löytyi jokin juttu, mikä sykähdytti. Toki sieltä nousi myös ne muutamat omat suosikit ylitse muiden. Näissä kohteissa oli niin paljon omaa silmää miellyttäviä elementtejä, että messujen jälkeinen yö meni ylikierroksilla sisustusunia näkiessä. Voitte siis vaan arvata, kuinka paljon inspiroiduin näiden kohteiden myötä. Muutamat asiat jäi eritoten mieleeni messuilta, jotka näkyivätkin useassa kohteessa ja olivat minulle itselleni erittäin mieluisia. 

Mustat keittiöt ja tummat pinnat. Useassa kohteessa oli musta keittiö ja yllätyin, miten paljon tummia sävyjä, jopa mustaa, oli käytetty seinissä ja kiintokalusteissa, muuallakin kuin keittiöissä. Taloissa oli isot, joissakin koko seinän kokoiset ikkunat, joten mustat keittiöt ja tummat seinät eivät tehneet tiloista liian synkkiä. Musta on oma suosikkini ja tykkäsin erittäin paljon näistä tumman puhuvista keittiöistä ja tiloista. Mustan ja puun säyjen yhdistelmä on mielestäni ajaton ja tyylikäs, luoden sekä kodikkaan että intensiivisen tunnelman. Myös vetimiä näkyi keittiöissä paljon ja useampien vuosien vetimettömien keittiöiden jälkeen keittiöt vetimillä näyttivät oikein hyvältä. Itselläni on juuri työn alla löytää keittiöömme sirot, mattamustat vetimet, joten messuilta sain vinkkejä omaan, uudet vetimet-projektiini.Pihat. Tämän vuoden asuntomessujen sijainti oli kerrassaan mahtava. Kohteiden pihat jäivät erityisesti mieleen. Saimaan ranta, mäntymetsikkö, kalliot ja kivet, kuntta ja kuorikate. Karun kaunista, helppo hoitoista ja yksinkertaisesti upean näköistä. Emme ole miehen kanssa kummatkaan kovin innokkaita pihan laittajia ja joka viikkoinen nurmenleikkuukin on hieman työn takana. Kuntta ja kivet olisi meille aivan nappivalinta ja kalliomaisema on itselleni sellainen sielunmaisema, missä sielu rauhoittuu ja hengitys kulkee. Toivottavasti jonain päivänä mekin päästään nauttimaan kuntan ja kallion kauniista liitosta ❥ 


Terassit ja kesäkeittiöt. Jokaisessa kohteessa oli upeat terassit ja useammasta löytyi myös ihana kesäkeittiö. Näistä jäi ideoita paljon pyörimään mieleen, sillä ollaan miehen kanssa hieman heitelty ilmaan ideaa terassin laajentamisesta ensi kesänä.Kaluste valinnat. Ajattomia klassikoita, kauniita muotoja ja kestäviä materiaaleja. Hauskoja ja mielenkiintoisia yksityiskohtia ja kevyitä kokonaisuuksia. Trendit oli myös hyvin havaittavissa; marmoria, samettia sohvakalustoissa ja rottinkia. Ilmavia ja siroja terassikalusteita, joita tulikin katseltua tarkkaan.Mitkä kohteet sitten nousivat omiksi suosikeiksi kaikkien upeiden messukohteiden joukosta? Alla listattuna nämä neljä parhaiten mieleeni jäänyttä kohdetta, ilman sen kummempaa paremmuusjärjestystä.

Kohde nro.2, Desing-Talo Pala.
Minun ennakkosuosikkini, Dekon virallisen messuluettelon myötä, oli Desing-Talo Pala. Livenä kohde oli vieläkin miellyttävämpi ja Palan musta keittiö sekä mustat seinät tekivät vaikutuksen. Erittäin intensiivinen fiilis. 
Sisustussuunnittelu Mikko Toppala.Kohde nro.6, Kannustalon Harmaja Saimaa
Harmaja Saimaa on erittäin monen messuilla käyneen suosikki ja tästä kohteesta olin nähnyt varmasti myös eniten kuvia. Odotukset olivat siis suuret ja ne ylittyivätkin. Uskalsin ajatellakin, että tämän kohteen, kaikista upeista kuvista huolimatta, tunnelma paikan päällä on jotain paljon suurempaa mitä kuvista saa irti. Ja olihan se. Yksinkertaisesti u-pe-a!
Sisustussuunnittelu; Pintamateriaalit ja kiintokalusteet Kirsi Valanti - Kalustesuunnittelu Susanna Vento.Kohde nro.10 Honka Ink
Honka Ink oli toinen ennakkosuosikkini ja tämä kohde oli itselleni sellainen, missä tunsin oloni eniten kodikkaaksi. Honka Inkistä löytyy myös musta keittiö ja miten hienon kokonaisuuden tuo musta keittiö ja hirsiseinä yhdessä luokaan. Tässä kohteessa tunsin eniten myös eri materiaalien ja värien kontrasteja, mikä on itselleni sisustamisessa tärkeää.
Sisustussuunnittelu Jonna Kivilahti.
Kohde nro.26 Kotikontti
Tämä kohde oli suurin yllättäjä. Toki olin jo ennakkoon ihastellut myös tämänkin kohteen vaikuttavaa keittiötä, mutta kohde kokonaisuutena oli kerrassaan upea ja hieman erilainen. Kohteen takapihan terassi johdatti viihtyisään saunatupaan, jota voi hyödyntää myös vierasmajana. Terassikokonaisuuden keskelle oli jätetty aukko, mistä luonto pääsi keskeiseen rooliin.
Sisustussuunnittelu Johanna Tiusanen.

Tässä oli minun ensimmäinen messupostaus. Kuvia oli megapaljon, mutta jotain pientä kivaa on vielä luvassa, joten pysykää kuulolla!

Onko lukijoissa messuilla käyneitä ja mitkä asiat teillä jäi mieleen? Nousiko vahvoja suosikkeja?

Eevi

Kommentit

 1. Kiva postaus! Mä en harmillisesti pääse nyt livenä näihin tutustumaan, mutta kuvista olen tykännyt TODELLA paljon. Omaan makuun paljon sopivampaa kuin mitä nähtiin esim. Kivistössä.

  Juuri nuo sävyt ja kalusteet sykähdyttävät <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Essi kommentista! Oli kyllä todella mieluisat messut, melkein tekisi käydä uudestaan. Vielähän tässä ehtisi.. ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …