Siirry pääsisältöön

DIY-valaisin.Tässä tulee blogihistoriani ensimmäinen DIY-postaus. DIY-projekti on toteutettu noin 2,5 vuotta sitten, kun muutimme omakotitaloomme. Itse tehty valaisin on näyttävä kaikessa yksinkertaisuudessaan ja saakin usein kehuja vierailta.

Valaisin sijaitsee saarekkeen päällä, joka eriyttää olohuoneen ja keittiön omiksi tiloiksi. Saareke on 202cm leveä ja valaisinkin on miltei yhtä leveä. Sain idean DIY-valaisimeen Pinterestistä, mitä tulikin selailtua paljon miettiessäni sisustusideoita uuteen kotiimme. Emme tainneet etsiä valaisinta kaupoista valmiina ollenkaan, kun sain idean itsetehdystä valaisimesta.

Projekti eteni kivuitta työnjaolla minä suunnittelija & tavaran hankkija, mies toteuttaja. Onnea on oma sähkömies ❥ Ostimme valaisimen osat Clas Ohlsonilta. Johto ja lampunkanta olivat valmiina kiinni toisissaan. Erivärisiä lampunkantoja oli saatavilla, joista me valitsimme tumman pronssin. Väri sitoo yhteen keittiön valaisimet ja istuu muutenkin tämän hetkiseen keittiön värimaailmaan. Hehkulampuiksi ostettiin kahta eri kokoista, pyöreää lamppua. Eri koot lampuissa tuo mielenkiintoa yksinkertaiseen ulkonäköön.

Saarekkeen päällä oli ollut vanha valaisin edellisten omistajien jäljiltä, joten valaisimen paikkaa ei tarvinnut sen kummemmin mittailla. Valaisimen johdot asetettiin laskeutumaan katon rajasta pienten koukkujen avulla. Lopuksi mies kiristi lampun johdot kiinni koukkuihin nippusiteillä, jotta pysyvät halutussa kohtaa. Hehkulamput paikoilleen ja valaisin oli valmis!

Helpon ja näyttävän valaisimen materiaalit tuli kustantamaan yhteensä noin 100€. Mieltä lämmittää joka kerta, kun valaisinta ihastelee, koska se on itse tehty. Kyllä itse tehdyssä on aina eri fiilis, kuin suoraan kaupasta ostetussa tuotteessa!

Onko teillä tehty itse valaisimia? Ja onko lukijoissa ylipäätään DIY-ihmisiä?

Eevi

IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

 1. Makee valaisin ja onhan tosiaan itse tehty ihan eri asia kuin valmiina ostettu. :) Diy-jutut kiinnostaa, mutta harvoin teen itse mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, Outi! Itse tykkäisin tehdä diy-juttuja enemmänkin, mutta energiaa ja aikaa ei juuri tämän hetkisessä elämän tilanteessa tunnu riittävän kaikkeen kivaan. Mutta aina tilanteen mukaan diy-postauksia on blogissa luvassa! :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli, kiva kun jätit kommentin :) Täytyypä kertoa Samille terveiset! Hänen mielestä toteutus ei ollut täysin onnistunut, mutta onhan se normaalia, että omaa kädenjälkeä katselee kaikkein kriittisimmin silmin :)

   Poista
 3. Hieno valaisin! Jotain vastaavaa olen etsinyt tulevan talon ruokapöydän päälle ja päätymässä vastaavaan ratkaisuun yhdistellä useita lasivalaisimia itse. Oliko tuo usean valaisimen kytkeminen yhteen rasiaan siis simppeli homma ammattilaiselle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pia ja kiitos kommentistasi! Kyllä oli oikein simppelihomma ammattilaiselle. Nopeakin. Toivottavasti löydät mieluisan valaisimen kaupasta tai saat tehtyä itse :)

   Poista
 4. Hei! Onko tuo olohuoneen matto mistä ostettu? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Matto on ostettu viime keväänä Mattokympistä. Syksyllä näin myös toista kokoa samasta matosta liikkeessä :)

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…