Siirry pääsisältöön

Asuntomessut 2017 Awards

Päätin tehdä Asuntomessut 2017 Awards -postauksen, joka listaa parhaimmat yksityiskohdat messuilta. Tervetuloa mukaan!


Tämän vuoden asuntomessut Mikkelissä olivat todella ihanat. Lähes kaikissa kohteissa oli jotain, mikä jäi mieleen. Joissain kohteissa se oli jokin kaunis yksityiskohta, toisissa todella käytännöllinen ratkaisu, jonka olemassa oloa asukkaat varmasti kiittelevät arjen keskellä. Toisten kohteiden väri- ja materiaalivalinnat olivat niin onnistuneet, että kylmät väreet kulki kehossa. Joissakin kohteista löytyi persoonallisia ja erikoisia kalusteita.

Ensimmäisessä messupostauksessa kirjoittelin päällimmäisenä mieleen jääneet elementit messuilta, sekä listasin omat suosikkikohteet, jotka nousivat lemppareiksi. Muissakin kohteissa oli myös paljon  upeita yksityiskohtia sekä oivalluksia sisustuksissa, joten haluan tuoda niitäkin julki. 

***

Käytännöllisin oviratkaisu
Kohteissa: 3. Omatalo Ajatus, 7. Sievitalo Villa Kotikallio, 23. Talo Vahvaselkä, 26. Kotikontti
Eclisse Pocket Door, www.eclisse.fi
Cooleimmat pöydät
Kohe nro.5 Wave
A&A DEsign, www.aadesign.fi


Mieleenpainuvin taide
Kohde nro.8 Villa Saimaanhelmi
Taidekeskus Salmela, www.taidekeskussalmela.fi

Mielenkiintoisin hylly
Kohde nro.12 Honka Ankkuri
Muse-hylly, Vepsäläinen
Kaunein lattiavalaisin
Kohde nro. 18 Casa WelliKulho
Himmee FILLY-lattiavalaisin
Hauskin tapetti
Kohde nro. 31 Samitalo Villa143
www.feathr.com
Seesteisin kattaus
Kohde nro.30 Kastelli City 98
Sisustussuunnittelu Studiom3 / Minna Häkkinen
Näyttävimmät ruukut
Kohde nro.15 Fiskarhedenvillan Ajaton
www.muubs.com
Eniten kylmiä väreitä
Kohde nro.10 HonkaInk
Sisustussuunnittelu Jonna Kivilahti


***

Tässä oli minun messupostaukseni tältä erää. Ensi viikolla luvassa hieman terveisiä pihatalkoista ja kuvia muuttuneesta takapihasta sekä kurkistetaan syksyisiin sisustustuotteisiin. 

Jos tulee mieleen postausideoita, niitä saa toki laittaa!

Eevi

Seuraa blogia:
IG decofeast || FB decoFeast.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…