Siirry pääsisältöön

Uusi sohva, vihdoin!Hurraa! Saatiin tänään uusi sohva kannettua sisään. Aiemmin kirjoitinkin postauksen, missä kerroin uuden sohvan hankinnasta ja kiittelin itseäni, että omaan hyvän kärsivällisyyden, koska vanha sohva piti ensin saada myytyä pois uuden alta. Täytyy myöntää, että tällä kertaa kärsivällisyyttä koeteltiin pahemman kerran ja ajattelin jo myydä sohvan ihan pilkkahintaan ensimmäiselle, kuka sen haluaa johonkin hintaan ostaa. Sohvalle kuitenkin löytyi ostaja ja ollaan ihan tyytyväisiä hintaankin, mitä siitä saatiin. Tänään haettiin uusi sohva taloon. Kyllä nyt mieltä ja näköhermoja lämmittää. Ihanaa, kun pääsee sisustamaan ja stailaamaan huonetta ihan eri tyyliin. Vanha sohva toi omat rajoitukset jo pelkästään kokonsa puolesta, joten tilaa luovuudelle ei juuri jäänyt. Nyt vaihtoehtoja on parikin, miten sohvan voi olohuoneessa asettaa ja sen myötä tilan ilmettä saa pienellä vaivalla muutettua helposti. Ihanaa! Olen niin innoissani!

Olkkarista lähti myös vanhat patterit kaatopaikalle (vihdoinkin) ja sen myötä pääseekin maalaushommiin. Uusia pattereita ei noiden vanhojen tilalle asenneta ollenkaan, sillä pärjätään hyvin ilmankin. Tilan ilme muuttui todella paljon jo pattereiden hävittämisestä. Ikkunat tulee esiin ihan eri tavalla, nyt kun niiden ei tarvitse kilpailla huomiosta vanhojen, jo paremmat päivänsä nähneiden pattereiden kanssa. Onnea on, kun on sähkömies talossa! Ikkunoiden alle on tulossa penkki/taso, joka ajaa kukkapöydän virkaa ja samalla sitä voi hyödyntää olohuoneen laskutasona, sillä meillä ei ole sohvapöytää lainkaan olohuoneessa. Luovuttiin siitä vauva-arjen alkutaipaleella ja tällä hetkellä tämä on toimiva ratkaisu, koska tilaa leikeille on enemmän. 


Uusi sohva on otettu hyvillä mielin vastaan jokaisen perheenjäsenen kohdalla. Vaikka pinta-alaa sohvassa on vähemmän kuin entisessä, mahtuu koko perhe sohvalle köllimään aivan mainiosti. Plussaa tulee istuin- ja selkätyynyjen tarrakiinnityksestä runkoon. Saa lapsikin kiipeillä sielunsa kyllyydestä ja tyynyt pysyy paikoillaan. Tuo oli asia, minkä puute ärsytti vanhassa sohvassa todella paljon. Samalla tilasin pari uutta tyynynpäällistä myös, joten pääsee niitäkin vähän vaihtamaan. Muutenkin nyt, kun saatiin uusi sohva, tuntuu että ideoita muihinkin huoneisiin putkahtelee mieleen. Toiset isompia, toiset pienempiä. Katsotaan, mitä kaikkea tässä kesän aikana saankaan aikaan, lomatkin kun on tuloillaan ja sen myötä energiaa ja vapaa-aikaa harrastuksille tiedossa enemmän.

Mitäs tuumaatte uudesta sohvasta? 😊

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …