Siirry pääsisältöön

Uusi sohva, vihdoin!Hurraa! Saatiin tänään uusi sohva kannettua sisään. Aiemmin kirjoitinkin postauksen, missä kerroin uuden sohvan hankinnasta ja kiittelin itseäni, että omaan hyvän kärsivällisyyden, koska vanha sohva piti ensin saada myytyä pois uuden alta. Täytyy myöntää, että tällä kertaa kärsivällisyyttä koeteltiin pahemman kerran ja ajattelin jo myydä sohvan ihan pilkkahintaan ensimmäiselle, kuka sen haluaa johonkin hintaan ostaa. Sohvalle kuitenkin löytyi ostaja ja ollaan ihan tyytyväisiä hintaankin, mitä siitä saatiin. Tänään haettiin uusi sohva taloon. Kyllä nyt mieltä ja näköhermoja lämmittää. Ihanaa, kun pääsee sisustamaan ja stailaamaan huonetta ihan eri tyyliin. Vanha sohva toi omat rajoitukset jo pelkästään kokonsa puolesta, joten tilaa luovuudelle ei juuri jäänyt. Nyt vaihtoehtoja on parikin, miten sohvan voi olohuoneessa asettaa ja sen myötä tilan ilmettä saa pienellä vaivalla muutettua helposti. Ihanaa! Olen niin innoissani!

Olkkarista lähti myös vanhat patterit kaatopaikalle (vihdoinkin) ja sen myötä pääseekin maalaushommiin. Uusia pattereita ei noiden vanhojen tilalle asenneta ollenkaan, sillä pärjätään hyvin ilmankin. Tilan ilme muuttui todella paljon jo pattereiden hävittämisestä. Ikkunat tulee esiin ihan eri tavalla, nyt kun niiden ei tarvitse kilpailla huomiosta vanhojen, jo paremmat päivänsä nähneiden pattereiden kanssa. Onnea on, kun on sähkömies talossa! Ikkunoiden alle on tulossa penkki/taso, joka ajaa kukkapöydän virkaa ja samalla sitä voi hyödyntää olohuoneen laskutasona, sillä meillä ei ole sohvapöytää lainkaan olohuoneessa. Luovuttiin siitä vauva-arjen alkutaipaleella ja tällä hetkellä tämä on toimiva ratkaisu, koska tilaa leikeille on enemmän. 


Uusi sohva on otettu hyvillä mielin vastaan jokaisen perheenjäsenen kohdalla. Vaikka pinta-alaa sohvassa on vähemmän kuin entisessä, mahtuu koko perhe sohvalle köllimään aivan mainiosti. Plussaa tulee istuin- ja selkätyynyjen tarrakiinnityksestä runkoon. Saa lapsikin kiipeillä sielunsa kyllyydestä ja tyynyt pysyy paikoillaan. Tuo oli asia, minkä puute ärsytti vanhassa sohvassa todella paljon. Samalla tilasin pari uutta tyynynpäällistä myös, joten pääsee niitäkin vähän vaihtamaan. Muutenkin nyt, kun saatiin uusi sohva, tuntuu että ideoita muihinkin huoneisiin putkahtelee mieleen. Toiset isompia, toiset pienempiä. Katsotaan, mitä kaikkea tässä kesän aikana saankaan aikaan, lomatkin kun on tuloillaan ja sen myötä energiaa ja vapaa-aikaa harrastuksille tiedossa enemmän.

Mitäs tuumaatte uudesta sohvasta? 😊

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…