Siirry pääsisältöön

Terassin kesäasu ja pari kirppislöytöä.

Sain kuin sainkin terassin laitettua kesäkuntoon juhannukseksi. Tämä oli kova toive, mutta sanottakoon että suoriuduin tehtävästä suorittamatta ja stressaamatta, mikä on tilanteessani mainitsemisen arvioinen asia. Päivä kerrallaan -tekstissä mainitsin miten levollisin mielin terassin siivous ja öljyäminen hoitui ja samalla seesteydellä ja tekemisen ilolla sain vedettyä koko homman maaliin. Hyvä minä!

Kävin alku viikosta ostamassa viereiseltä puutarhalta kukkia ja yrttejä terassille, joista insta ja fb-seuraajat näkivätkin jo vilauksen (IG decofeast // FB decoFeast.). Löysin onnekseni vielä mieluisat kasvit mukaan, koska taas meinasi käydä niin, että puutarha-aika melkein lipui ohitseni. Viime vuonna missasin siis puutarhaostokset kokonaan, tällä kertaa sentään ehdin ovelle, ennen kuin se oli jo lukossa. Olen aika noviisi kasvien ja kukkasten hoidossa, mutta sain hyvät neuvot puutarhalta ja luulen selviäväni niiden turvin. 

Terassimme on kapea ja pitkä, joka tuo omat haasteet ja rajoitukset terassin sisustukseen. Sain kuitenkin luotua tilaan tasapainoisen lopputuloksen ja olen tyytyväinen. Sohvaryhmä on pari kesää palvellut ja saa kelvata vielä. Täytyy tosin tunnustaa, että olen jo mielessäni pyöritellyt ensi kesälle uutta lookia myös kalusteiden suhteen. Ehkä ensi kesänä eri tunnelma terassilla siis! Pöytä on valmistettu vanhasta puuovesta ja on peräisin lapsuudenkodistani. Ovi oli poistettu käytöstä ja bongasin sen joskus autotallista. Ilmoitin, että olen kiinnostunut ovesta, mikäli sille ei enää käyttöä ole ja sain sen omaksi. Jemmailin sitä monta vuotta ilman, että keksin sille mitään fiksua käyttöä. Toissa kesänä, kun teimme pienen terassiremontin, löysi ovi paikkansa terassipöytänä. Olisin halunnut pöytään suuret pyörät jalkojen sijaan, mutta kaikki löytämäni, tarpeeksi suuret pyörät maksoivat yllätykseksi 40-50€ kipaleelta. Hintaa diy-projektille olisi tullut hieman liikaa, joten päädyttiin perinteisiin jalkoihin. Jospa sitä jossain kohtaa raaskisi ostaa vielä nuo pyörätkin. Pöydän maalipinta on huonossa kunnossa ja rapistunut kauttaaltaan, sen maalaus on työlistalla, mutta en ota stressiä! Hyvä minä.

Löysin paikalliselta kirppikseltä viehättävän vanhan kukkapöydän. Rottinki on nyt kovasti in sisustuksessa ja monenlaista rottingista valmistettua sisustustavaraa ja huonekalua on tällä hetkellä markkinoilla. Itsekin pidän kovasti rottingista. Se on mielenkiintoinen materiaali josta on moneksi ja istuu mielestäni erittäin hyvin erilaisiin tiloihin ja tyyleihin. Äidilläni on koko rottinkinen kiikkutuoli, mikä on aivan ihana! Äiti on siinä minua ja veljeäni vauvana kiikutellut ja nukuttanut. Kiikku on kyllä aarre, terveisiä vaan äidille :) Meiltä löytyy rottinkia hieman myös sisältä olohuoneesta. Nojatuolia metsästämässä -tekstistä pääset tarkemmin tutustumaan tuohon olohuoneen tasoon.


Kävin pyörähtämässä toisella kirpparilla myös ja sieltä löytyi kiva pikku pärekori muutamalla eurolla. Jemmasin sinne muutaman huovan viileitä kesäiltoja varten. Suunnittelin myös valopalloja terassille, mutta jääköön ne vielä odottamaan loppu kesän hämärtyviä iltoja.

Ihanaa ja rentoa juhannusta kaikille! Nauttikaa ❥

EeviKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …