Siirry pääsisältöön

Terassin kesäasu ja pari kirppislöytöä.

Sain kuin sainkin terassin laitettua kesäkuntoon juhannukseksi. Tämä oli kova toive, mutta sanottakoon että suoriuduin tehtävästä suorittamatta ja stressaamatta, mikä on tilanteessani mainitsemisen arvioinen asia. Päivä kerrallaan -tekstissä mainitsin miten levollisin mielin terassin siivous ja öljyäminen hoitui ja samalla seesteydellä ja tekemisen ilolla sain vedettyä koko homman maaliin. Hyvä minä!

Kävin alku viikosta ostamassa viereiseltä puutarhalta kukkia ja yrttejä terassille, joista insta ja fb-seuraajat näkivätkin jo vilauksen (IG decofeast // FB decoFeast.). Löysin onnekseni vielä mieluisat kasvit mukaan, koska taas meinasi käydä niin, että puutarha-aika melkein lipui ohitseni. Viime vuonna missasin siis puutarhaostokset kokonaan, tällä kertaa sentään ehdin ovelle, ennen kuin se oli jo lukossa. Olen aika noviisi kasvien ja kukkasten hoidossa, mutta sain hyvät neuvot puutarhalta ja luulen selviäväni niiden turvin. 

Terassimme on kapea ja pitkä, joka tuo omat haasteet ja rajoitukset terassin sisustukseen. Sain kuitenkin luotua tilaan tasapainoisen lopputuloksen ja olen tyytyväinen. Sohvaryhmä on pari kesää palvellut ja saa kelvata vielä. Täytyy tosin tunnustaa, että olen jo mielessäni pyöritellyt ensi kesälle uutta lookia myös kalusteiden suhteen. Ehkä ensi kesänä eri tunnelma terassilla siis! Pöytä on valmistettu vanhasta puuovesta ja on peräisin lapsuudenkodistani. Ovi oli poistettu käytöstä ja bongasin sen joskus autotallista. Ilmoitin, että olen kiinnostunut ovesta, mikäli sille ei enää käyttöä ole ja sain sen omaksi. Jemmailin sitä monta vuotta ilman, että keksin sille mitään fiksua käyttöä. Toissa kesänä, kun teimme pienen terassiremontin, löysi ovi paikkansa terassipöytänä. Olisin halunnut pöytään suuret pyörät jalkojen sijaan, mutta kaikki löytämäni, tarpeeksi suuret pyörät maksoivat yllätykseksi 40-50€ kipaleelta. Hintaa diy-projektille olisi tullut hieman liikaa, joten päädyttiin perinteisiin jalkoihin. Jospa sitä jossain kohtaa raaskisi ostaa vielä nuo pyörätkin. Pöydän maalipinta on huonossa kunnossa ja rapistunut kauttaaltaan, sen maalaus on työlistalla, mutta en ota stressiä! Hyvä minä.

Löysin paikalliselta kirppikseltä viehättävän vanhan kukkapöydän. Rottinki on nyt kovasti in sisustuksessa ja monenlaista rottingista valmistettua sisustustavaraa ja huonekalua on tällä hetkellä markkinoilla. Itsekin pidän kovasti rottingista. Se on mielenkiintoinen materiaali josta on moneksi ja istuu mielestäni erittäin hyvin erilaisiin tiloihin ja tyyleihin. Äidilläni on koko rottinkinen kiikkutuoli, mikä on aivan ihana! Äiti on siinä minua ja veljeäni vauvana kiikutellut ja nukuttanut. Kiikku on kyllä aarre, terveisiä vaan äidille :) Meiltä löytyy rottinkia hieman myös sisältä olohuoneesta. Nojatuolia metsästämässä -tekstistä pääset tarkemmin tutustumaan tuohon olohuoneen tasoon.


Kävin pyörähtämässä toisella kirpparilla myös ja sieltä löytyi kiva pikku pärekori muutamalla eurolla. Jemmasin sinne muutaman huovan viileitä kesäiltoja varten. Suunnittelin myös valopalloja terassille, mutta jääköön ne vielä odottamaan loppu kesän hämärtyviä iltoja.

Ihanaa ja rentoa juhannusta kaikille! Nauttikaa ❥

EeviKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…