Siirry pääsisältöön

Päivä kerrallaan.

Sain edelliseen tekstiin liittyen useamman kommentin tänne blogiin sekä blogin instaan (decofeast) ja fb-sivuille (decoFeast.). Kiitos kaikille tsemppauksesta ja ajatuksista! Tuntuu, että stressikierre ja uupuminen on tänä päivänä enemmän sääntö kuin poikkeus, mikä on todella hullua. Paineet suoriutua arjesta on kovat ja vähän joka suunnasta tulevat niin virikkeet kuin ärsykkeet kuormittaa ihan huomaamatta. Nämä asiat on hyvä tiedostaa, jotta voi tehdä tarvittavia peliliikkeitä, kukin omassa arjessaan, ettei elämänlaatu ja jaksaminen heikkene. 

Itse olen erittäin herkkä, erityisherkkä, joka tuo omat mutkat arjen keskelle. Kuormitun herkemmin kuin ei-niin-herkät jo ihan perus arjesta. Siihen päälle kun ladataan tunnollisuus, suorittaminen ja todella vaativat odotukset itseään kohtaan, alkaa paketti olemaan aikalailla valmis väsymiselle. Mutta kyllä erityisherkkyys tuo paljon positiivistakin mukanaan, ei pelkästään kuormita.

Kävin lääkärissä eilen ja sain suoraan kaksi viikkoa sairauslomaa edellisen jatkoksi. Sen jälkeen alkaakin kesäloma ja töihin paluu olisi vasta heinä-elokuun vaihteessa, joten nyt saa huilia ihan ajan kanssa. Tämä uupumus on ollut kyllä todella pysäyttävä. Useassa kohtaa kuitenkin huomaan kyseenalaistavani omaa väsymystä, olenko oikeasti näin väsynyt? Enkö muka oikeasti jaksaisi, jos yrittäisin vähän enemmän? Luulen, että nuo ajatuksen kumpuaa tuosta liiallisesta vaatimustasosta itseäni kohtaan. Onneksi olen joka kerta kuitenkin myöntänyt itselleni, että kyllä nyt olen ihan oikeasti väsynyt ja nyt pitää levätä. 

Päivät on mennyt lepäillessä. Joinakin päivinä on ollut vähän pirteämpi olo ja olen jaksanut leikkiä tytön kanssa hieman enemmän ja kirjoittaa blogia. Toiset päivät on mennyt vaan jumittaessa. Päivä kerrallaan mentävä, ei juuri kannata suunnitella tulevia päiviä. Blogi on tuntunut nyt todella terapeuttiselta ja ajatusten purkaminen tekstiksi tuntuu luontevammalta, kuin suoraan puhuminen asiasta ja fiiliksistä.
Tänään olo on tuntunut hieman virkeämmältä ja hyvää fiilistä on tuonut terassin laitto kesäkuntoon. Vihdoin! Siinä terassia ja terassisohvia pestessä tajusin, että minulla on aina tapana listata hirveästi mieleen asioita, mitä haluaisin ja mitä "pitäisi" tehdä. En kuitenkaan ikinä tule tehdyksi aikataulua ja suunnitelmaa, milloin toteutan nuo kaikki kivat puuhat ja projektit. Nytkin voin listata heittämällä parikymmentä projektia joita mielessäni on, mitä haluaisin tehdä liittyen sisustukseen ja kodin paikkojen ylläpitoon. Tajusin, että kevään aikana ahdistuin koko ajan enemmän ja enemmän, kun mieleeni tuli aina vaan lisää projekteja, mutta en saanut listaa lyhenemään. Mielessäni takoi vaan hurja lista tekemättömiä puuhia ja loppujen lopuksi aloin ahdistumaan, kun ikinä ei tule valmista. Ajattelin, että olen ihan laiska ja saamaton. Minulla on tapana ajatella, että asiat olisi kiva saada suurinpiirtein kaikki kerralla tehdyksi. Jos tekisin kaikki samalla kertaa valmiiksi, niin siitten voisin rentoutua. Kutkuttava ajatus, mutta harmi että työt ei tule ikinä tekemällä loppumaan. Aina tulee lisää uusia ideoita ja tehtävää ja lista sen kun kasvaa.

Tämän päivän terassin siivousprojektissa hyvältä tuntui se, että mieheni oli työnjohdossa ja sanoi mitä tänään tehdään ja mitä huomenna. Tänään pestään ja öljytään terassin lattia, huomenna sitten leikataan nurmi. Huomasin, miten mukava oli tehdä siivousta, kun ei tarvinnut suorittaa hullun lailla, jotta ehtisi mahdollisimman pian käsiksi seuraavaan hommaan. En muista milloin olisin tehnyt jotakin niin levollisin mielin, mitä tänään öljytessä terassia. 
Tykkään todo-listoista, mutta tänään terassia laitellessa tajusin, että jotta ne palvelisivat tekemistä, niiden tulee olla inhimillisiä, eikä yhteen listaan voi kirjoittaa kaikkea mahdollista ja vähän keksimällä keksiä vielä lisää. Helpompaa ja stressittömämpää on suoriutua tehtävistä, kun pilkkoo listan pienempiin listoihin. Tuskin sisäistän tätä asiaa kerta heitolla, mutta ehkä tämä oivallus tulee mieleeni siinä vaiheessa, kun seuraava todo-lista jatkuu ja jatkuu ja A4:n tila alkaa auttamatta loppumaan.

Rentoa viikonloppua!

❥ 

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …