Siirry pääsisältöön

Päivä kerrallaan.

Sain edelliseen tekstiin liittyen useamman kommentin tänne blogiin sekä blogin instaan (decofeast) ja fb-sivuille (decoFeast.). Kiitos kaikille tsemppauksesta ja ajatuksista! Tuntuu, että stressikierre ja uupuminen on tänä päivänä enemmän sääntö kuin poikkeus, mikä on todella hullua. Paineet suoriutua arjesta on kovat ja vähän joka suunnasta tulevat niin virikkeet kuin ärsykkeet kuormittaa ihan huomaamatta. Nämä asiat on hyvä tiedostaa, jotta voi tehdä tarvittavia peliliikkeitä, kukin omassa arjessaan, ettei elämänlaatu ja jaksaminen heikkene. 

Itse olen erittäin herkkä, erityisherkkä, joka tuo omat mutkat arjen keskelle. Kuormitun herkemmin kuin ei-niin-herkät jo ihan perus arjesta. Siihen päälle kun ladataan tunnollisuus, suorittaminen ja todella vaativat odotukset itseään kohtaan, alkaa paketti olemaan aikalailla valmis väsymiselle. Mutta kyllä erityisherkkyys tuo paljon positiivistakin mukanaan, ei pelkästään kuormita.

Kävin lääkärissä eilen ja sain suoraan kaksi viikkoa sairauslomaa edellisen jatkoksi. Sen jälkeen alkaakin kesäloma ja töihin paluu olisi vasta heinä-elokuun vaihteessa, joten nyt saa huilia ihan ajan kanssa. Tämä uupumus on ollut kyllä todella pysäyttävä. Useassa kohtaa kuitenkin huomaan kyseenalaistavani omaa väsymystä, olenko oikeasti näin väsynyt? Enkö muka oikeasti jaksaisi, jos yrittäisin vähän enemmän? Luulen, että nuo ajatuksen kumpuaa tuosta liiallisesta vaatimustasosta itseäni kohtaan. Onneksi olen joka kerta kuitenkin myöntänyt itselleni, että kyllä nyt olen ihan oikeasti väsynyt ja nyt pitää levätä. 

Päivät on mennyt lepäillessä. Joinakin päivinä on ollut vähän pirteämpi olo ja olen jaksanut leikkiä tytön kanssa hieman enemmän ja kirjoittaa blogia. Toiset päivät on mennyt vaan jumittaessa. Päivä kerrallaan mentävä, ei juuri kannata suunnitella tulevia päiviä. Blogi on tuntunut nyt todella terapeuttiselta ja ajatusten purkaminen tekstiksi tuntuu luontevammalta, kuin suoraan puhuminen asiasta ja fiiliksistä.
Tänään olo on tuntunut hieman virkeämmältä ja hyvää fiilistä on tuonut terassin laitto kesäkuntoon. Vihdoin! Siinä terassia ja terassisohvia pestessä tajusin, että minulla on aina tapana listata hirveästi mieleen asioita, mitä haluaisin ja mitä "pitäisi" tehdä. En kuitenkaan ikinä tule tehdyksi aikataulua ja suunnitelmaa, milloin toteutan nuo kaikki kivat puuhat ja projektit. Nytkin voin listata heittämällä parikymmentä projektia joita mielessäni on, mitä haluaisin tehdä liittyen sisustukseen ja kodin paikkojen ylläpitoon. Tajusin, että kevään aikana ahdistuin koko ajan enemmän ja enemmän, kun mieleeni tuli aina vaan lisää projekteja, mutta en saanut listaa lyhenemään. Mielessäni takoi vaan hurja lista tekemättömiä puuhia ja loppujen lopuksi aloin ahdistumaan, kun ikinä ei tule valmista. Ajattelin, että olen ihan laiska ja saamaton. Minulla on tapana ajatella, että asiat olisi kiva saada suurinpiirtein kaikki kerralla tehdyksi. Jos tekisin kaikki samalla kertaa valmiiksi, niin siitten voisin rentoutua. Kutkuttava ajatus, mutta harmi että työt ei tule ikinä tekemällä loppumaan. Aina tulee lisää uusia ideoita ja tehtävää ja lista sen kun kasvaa.

Tämän päivän terassin siivousprojektissa hyvältä tuntui se, että mieheni oli työnjohdossa ja sanoi mitä tänään tehdään ja mitä huomenna. Tänään pestään ja öljytään terassin lattia, huomenna sitten leikataan nurmi. Huomasin, miten mukava oli tehdä siivousta, kun ei tarvinnut suorittaa hullun lailla, jotta ehtisi mahdollisimman pian käsiksi seuraavaan hommaan. En muista milloin olisin tehnyt jotakin niin levollisin mielin, mitä tänään öljytessä terassia. 
Tykkään todo-listoista, mutta tänään terassia laitellessa tajusin, että jotta ne palvelisivat tekemistä, niiden tulee olla inhimillisiä, eikä yhteen listaan voi kirjoittaa kaikkea mahdollista ja vähän keksimällä keksiä vielä lisää. Helpompaa ja stressittömämpää on suoriutua tehtävistä, kun pilkkoo listan pienempiin listoihin. Tuskin sisäistän tätä asiaa kerta heitolla, mutta ehkä tämä oivallus tulee mieleeni siinä vaiheessa, kun seuraava todo-lista jatkuu ja jatkuu ja A4:n tila alkaa auttamatta loppumaan.

Rentoa viikonloppua!

❥ 

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…