Siirry pääsisältöön

Nojatuolia metsästämässä.

Nyt kun saatiin vanha sohva kotoa tilaa viemästä ja uusi sohva ihastuttamaan arkeamme, on tarkoitus etsiä sille kaveriksi jokin kiva nojatuoli. Kiirettä tuon hankinnalla ei ole, joten voi aivan rauhassa etsiä, tutkia ja ihastella tarjontaa. Välillä olen selaillut torista löytyisikö sieltä jotain hauskaa, muttei ainakaan vielä ole tullut vastaan. Alkujaan ajattelin etsiä projektituolin, mitä voisin laittaa itse kuntoon, kun ammattitaitoakin löytyy. Loppujen lopuksi tulin onneksi järkiini ja nojatuoli tullaan ostamaan valmiina. En halua ottaa sitä riskiä, että nojatuoli roikkuu parhaillaan kuukausia työn alla. Tiedostan omat voimavarani tämän hetkisessä elämäntilanteessa pikkulapsiarjen ja kokopäivätyön aikataulujen kanssa taiteillessa, ettei lisästressiä tarvitse ottaa. Onneksi mieltä saa vaihtaa ja onneksi elämä on valintoja täynnä!

Mutta mitä niihin nojatuoleihin tulee, minun henkilökohtainen all time favorite on ehdottomasti Arno Jacobsenin Egg-tuoli. Tuoli on ollut verhoiluopinnoista asti myös sellainen verhoilu-unelma, jonka parissa olisi kyllä hienoa joskus päästä haastamaan taitojaan. Nojatuoli ei kuitenkaan meidän tämän hetkiseen taloon oikein istuisi, sillä tuoli vaatii tilaa ei vain kokonsa, mutta myös ulkonäkönsä puolesta. Jotkut asiat vain tarvitsevat vähän enemmän tilaa ympärilleen, jotta ne voivat loistaa kauneuttaan vapaasti. Tämä tuolihaave laitetaan siis talteen samaan laatikkoon talohaaveiden kanssa.. 😉


Pidän yksinkertaisista, selkeistä muodoista ja linjoista. Suosikkejani on myös linjakkaat k-tuolit. Meiltä yksi k-tuoli löytyykin, minkä olen verhoilukoulussa itse tehnyt puusarjasta ylös päin. Käytännössä siis tuolin puinen kehikko ja puiset jalat ovat suunnittelun lisäksi ainoat mitä en ole tehnyt. Jousituksen, pehmustuksen, kaavojen ja verhoilun toteutus on omaa käsialaa. Olen todella tyytyväinen, että tajusin tuolloin maksaa hieman extraa ja tilasin kivat kankaat tuoliin, enkä harjoitellut ilmaisilla jämäkankailla. Tuolilla on oma tarina ja se tarina kertoo uuden oppimisesta ja onnistumisesta ja on siksi minulle tärkeä. Se ei kuitenkaan olohuoneeseen sohvan kaveriksi pääse, jottei olohuoneen ilme mene liian kovaksi, sohvan ja tv-tason sekä senkin ollessa mustia.

Mutta niinkuin alussa mainitsin, nojatuolin hankinnalla ei kiire ole, joten katsellaan rauhassa. Joku mahdollisimman kevyt ja ilmava tuoli, joka väriltään voisi olla vaikka vähän yllättäväkin, mutta kuitenkin ajaton. Yleisesti ottaen harmaalla murretut sävyt on aika varma valinta, kun haetaan ajatonta ja rauhallista lopputulosta. Ruskean eri sävyt tekevät kovaa vauhtia tuloaan sisustukseen, mutta minua ruskean ja beigen sävyt ei oikein viehätä. Ehkä korkeintaan joku oikein kylmä, harmaalla taitettu ruskea, mudan väri, voisi toimia. Jos taas oikein väripilkkua ajattelisi, voisi vihreä olla hauska. Jää nähtäväksi, mitä löydetään! Nyt kuitenkin sohva sai seurakseen tämän IKEAn Stockholm 2017 malliston viehättävän rottinkipenkin, joka on siis sohvapöytä oikeasti ja toimittaa meillä sivu/kukkapöydän virkaa olohuoneessa. Blogin instassa decofeast ja fb-sivuilla decoFeast. seuraajat pääsivätkin jo näkemään rottinkipöydän aiemmin tänään.Mikä on sinun huonekaluhaave?

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …