Siirry pääsisältöön

Nojatuolia metsästämässä.

Nyt kun saatiin vanha sohva kotoa tilaa viemästä ja uusi sohva ihastuttamaan arkeamme, on tarkoitus etsiä sille kaveriksi jokin kiva nojatuoli. Kiirettä tuon hankinnalla ei ole, joten voi aivan rauhassa etsiä, tutkia ja ihastella tarjontaa. Välillä olen selaillut torista löytyisikö sieltä jotain hauskaa, muttei ainakaan vielä ole tullut vastaan. Alkujaan ajattelin etsiä projektituolin, mitä voisin laittaa itse kuntoon, kun ammattitaitoakin löytyy. Loppujen lopuksi tulin onneksi järkiini ja nojatuoli tullaan ostamaan valmiina. En halua ottaa sitä riskiä, että nojatuoli roikkuu parhaillaan kuukausia työn alla. Tiedostan omat voimavarani tämän hetkisessä elämäntilanteessa pikkulapsiarjen ja kokopäivätyön aikataulujen kanssa taiteillessa, ettei lisästressiä tarvitse ottaa. Onneksi mieltä saa vaihtaa ja onneksi elämä on valintoja täynnä!

Mutta mitä niihin nojatuoleihin tulee, minun henkilökohtainen all time favorite on ehdottomasti Arno Jacobsenin Egg-tuoli. Tuoli on ollut verhoiluopinnoista asti myös sellainen verhoilu-unelma, jonka parissa olisi kyllä hienoa joskus päästä haastamaan taitojaan. Nojatuoli ei kuitenkaan meidän tämän hetkiseen taloon oikein istuisi, sillä tuoli vaatii tilaa ei vain kokonsa, mutta myös ulkonäkönsä puolesta. Jotkut asiat vain tarvitsevat vähän enemmän tilaa ympärilleen, jotta ne voivat loistaa kauneuttaan vapaasti. Tämä tuolihaave laitetaan siis talteen samaan laatikkoon talohaaveiden kanssa.. 😉


Pidän yksinkertaisista, selkeistä muodoista ja linjoista. Suosikkejani on myös linjakkaat k-tuolit. Meiltä yksi k-tuoli löytyykin, minkä olen verhoilukoulussa itse tehnyt puusarjasta ylös päin. Käytännössä siis tuolin puinen kehikko ja puiset jalat ovat suunnittelun lisäksi ainoat mitä en ole tehnyt. Jousituksen, pehmustuksen, kaavojen ja verhoilun toteutus on omaa käsialaa. Olen todella tyytyväinen, että tajusin tuolloin maksaa hieman extraa ja tilasin kivat kankaat tuoliin, enkä harjoitellut ilmaisilla jämäkankailla. Tuolilla on oma tarina ja se tarina kertoo uuden oppimisesta ja onnistumisesta ja on siksi minulle tärkeä. Se ei kuitenkaan olohuoneeseen sohvan kaveriksi pääse, jottei olohuoneen ilme mene liian kovaksi, sohvan ja tv-tason sekä senkin ollessa mustia.

Mutta niinkuin alussa mainitsin, nojatuolin hankinnalla ei kiire ole, joten katsellaan rauhassa. Joku mahdollisimman kevyt ja ilmava tuoli, joka väriltään voisi olla vaikka vähän yllättäväkin, mutta kuitenkin ajaton. Yleisesti ottaen harmaalla murretut sävyt on aika varma valinta, kun haetaan ajatonta ja rauhallista lopputulosta. Ruskean eri sävyt tekevät kovaa vauhtia tuloaan sisustukseen, mutta minua ruskean ja beigen sävyt ei oikein viehätä. Ehkä korkeintaan joku oikein kylmä, harmaalla taitettu ruskea, mudan väri, voisi toimia. Jos taas oikein väripilkkua ajattelisi, voisi vihreä olla hauska. Jää nähtäväksi, mitä löydetään! Nyt kuitenkin sohva sai seurakseen tämän IKEAn Stockholm 2017 malliston viehättävän rottinkipenkin, joka on siis sohvapöytä oikeasti ja toimittaa meillä sivu/kukkapöydän virkaa olohuoneessa. Blogin instassa decofeast ja fb-sivuilla decoFeast. seuraajat pääsivätkin jo näkemään rottinkipöydän aiemmin tänään.Mikä on sinun huonekaluhaave?

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…