Siirry pääsisältöön

Mustat huonekalut - uhka vai mahdollisuus?


Sisustusfoorumeilla haahuilu on mukavaa puuhaa. Siellä pääsee kurkistamaan tuntemattomien ihmisten koteihin ja parhaimmassa tapauksessa mukaan tarttuu todella hyviä sisustusideoita ja -oivalluksia. Monien kodit on tällä hetkellä sisustettu hyvin vaaleasti. Tämä huomio toki voi johtua foorumien, mitä tulee seurattua, vallitsevista sisustustyyleistä. Mutta olen kyllä pistänyt saman merkille myös huonekaluliikkeissä pyörittyäni ja mainoksia selailtuani, että tarjonnan yleinen väriskaala on melko vaaleaa. Vaalea sisustus on trendikäs.
Meillä suurin osa huonekaluista on mustia. Osa huonekaluista on minun vanhoja, ajalta ennen kun laitettiin lusikat ja haarukat samaan laatikkoon, osa yhteisiä valintoja ajalta, kun asuttiin mieheni kaksiossa ja osa on hankittu nykyiseen omakotitaloomme muutaman vuoden sisällä. Pariin otteeseen, asuessamme jo nykyisessä osoitteessa, olen potenut pienimuotoista sisustuskriisiä ja ajatellut mustien huonekalujemme olevan todella ahdistavia ja mauttomia ja olen löytänyt itseni miettimästä, jospa meilläkin olisi valkoista ja vaaleaa.Sisustuksessa on hyvä olla jokin juttu, mikä yhdistää tilat toisiinsa, niin sanottu punainen lanka. Olen pidemmän aikaa miettinyt, mikä meillä mahtaa olla tuo asia, mikä luo yhtenäisen tunnelman. Uuden sohvan myötä tulin vaihtaneeksi hieman huonekalujen järjestystä huoneesta toiseen ja vaihdoin vanhat yöpöydät omasta huoneestani makkariin yöpöydiksi. Olin kokenut, että makuuhuoneemme oli aina ollut hieman eri puusta veistetty, kuin muu asunto. Tilanne tasoittui hieman makkarin vaatekaappien vetimien vaihdon jälkeen, jääden silti irralliseksi muusta kodista. Yöpöytien vaihto muutti tilanteen täysin. Muutoksen jälkeen huone tuli osaksi muun kodin sisustusta ja huomasin mustien huonekalujen olevan meillä se juttu, mikä sitoo jokaisen huoneen toisiinsa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Enää en halua valkoista sisustusta. Pienelläkin muutoksella voi siis olla iso merkitys kokonaisuudessa.

 


Keittiöstä löytyy mustat ruokailutuolit sekä musta kivitaso. Olohuoneemme sohva, tv-taso sekä senkki on mustia. Makkarissa mustaa linjaa jatkaa mainitsemani yöpöydät sekä yksityiskohtana vaatekaapin vetimet. Tytön huoneessa on vähemmän mustaa, sänky ainoastaan. Kylpyhuonekaan ei tee tässä poikkeusta. Se on remontoitu, samoin kuin koko talo lattiaa lukuun ottamatta, edellisten asukkaiden (miehen vanhempien) toimesta noin 7-8 vuotta sitten. Remontissa on tuolloin tehty aikaa kestäviä valintoja ja kylppärin allaskaappi on ihana. Miehen (peli)huone on tällä hetkellä kaikkein valkoisin, missä työtuoli ja tietokone on ainoat mustat elementit. Huone on hyvin pieni, joten sinne ei kannata liiemmin mustaa lisätäkään, jottei tunnelma mene liian synkäksi. Myös takkahuoneesta löytyy mustaa huonekaluista.
Nyt kun musta linja jatkuu läpi talon tehden kodin tiloista yhtenäisen, on musta huonekaluissa ehdottomasti mahdollisuus. Mustat huonekalut yhdessä lämpimien puun sävyjen kanssa tekee kotiimme omalla tavalla persoonallisen ja tunnelmallisen fiiliksen. Mustat huonekalut - jatkoon! 
Löytyykö muiden kotoa mustia huonekaluja? Mikä on teidän kodin sisustuksen punainen lanka?

Eevi

Kommentit

 1. Lähinnä vituttaa, että mainostat tätä blogias ympäri facebookkia. Jos hankkisit lukijat jotenkin muuten. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Harmi, että asia sinua häiritsee noin paljon. Koen kuitenkin, että blogia täytyy mainostaa, mikäli haluaa sille näkyvyyttä ja Facebook on erittäin hyvä väylä tuolle markkinoinnille. Blogini on erittäin nuori, joten yritän kasvattaa lukijoitani aktiivisesti monesta eri lähteestä. Enkä suinkaan ole ainut, joka blogiaan FBssä jakaa. Hyvää kesää sinulle, Anna-Mari!

   Poista
 2. Mitenköhän se ketää voi häiritä miten lukijat on löytänyt blogin

  VastaaPoista
 3. Ihana matto olohuoneessa! Mistä se on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Allu, kiitos kommentistasi! Ehkä negis-kommentoijalla oli huono päivä ja se purkaantui nyt minun blogiini. Sainpahan ensimmäisen negatiivisen kommentin, kokemusta sekin uudelle bloggaajalle :) Onneksi jokaisella on valta valita omat taistelunsa.
   Matto on ostettu Mattokympistä loppu keväästä. Täytyy sanoa, että on paras matto meidän koirataloudessa!

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…