Siirry pääsisältöön

Mustat huonekalut - uhka vai mahdollisuus?


Sisustusfoorumeilla haahuilu on mukavaa puuhaa. Siellä pääsee kurkistamaan tuntemattomien ihmisten koteihin ja parhaimmassa tapauksessa mukaan tarttuu todella hyviä sisustusideoita ja -oivalluksia. Monien kodit on tällä hetkellä sisustettu hyvin vaaleasti. Tämä huomio toki voi johtua foorumien, mitä tulee seurattua, vallitsevista sisustustyyleistä. Mutta olen kyllä pistänyt saman merkille myös huonekaluliikkeissä pyörittyäni ja mainoksia selailtuani, että tarjonnan yleinen väriskaala on melko vaaleaa. Vaalea sisustus on trendikäs.
Meillä suurin osa huonekaluista on mustia. Osa huonekaluista on minun vanhoja, ajalta ennen kun laitettiin lusikat ja haarukat samaan laatikkoon, osa yhteisiä valintoja ajalta, kun asuttiin mieheni kaksiossa ja osa on hankittu nykyiseen omakotitaloomme muutaman vuoden sisällä. Pariin otteeseen, asuessamme jo nykyisessä osoitteessa, olen potenut pienimuotoista sisustuskriisiä ja ajatellut mustien huonekalujemme olevan todella ahdistavia ja mauttomia ja olen löytänyt itseni miettimästä, jospa meilläkin olisi valkoista ja vaaleaa.Sisustuksessa on hyvä olla jokin juttu, mikä yhdistää tilat toisiinsa, niin sanottu punainen lanka. Olen pidemmän aikaa miettinyt, mikä meillä mahtaa olla tuo asia, mikä luo yhtenäisen tunnelman. Uuden sohvan myötä tulin vaihtaneeksi hieman huonekalujen järjestystä huoneesta toiseen ja vaihdoin vanhat yöpöydät omasta huoneestani makkariin yöpöydiksi. Olin kokenut, että makuuhuoneemme oli aina ollut hieman eri puusta veistetty, kuin muu asunto. Tilanne tasoittui hieman makkarin vaatekaappien vetimien vaihdon jälkeen, jääden silti irralliseksi muusta kodista. Yöpöytien vaihto muutti tilanteen täysin. Muutoksen jälkeen huone tuli osaksi muun kodin sisustusta ja huomasin mustien huonekalujen olevan meillä se juttu, mikä sitoo jokaisen huoneen toisiinsa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Enää en halua valkoista sisustusta. Pienelläkin muutoksella voi siis olla iso merkitys kokonaisuudessa.

 


Keittiöstä löytyy mustat ruokailutuolit sekä musta kivitaso. Olohuoneemme sohva, tv-taso sekä senkki on mustia. Makkarissa mustaa linjaa jatkaa mainitsemani yöpöydät sekä yksityiskohtana vaatekaapin vetimet. Tytön huoneessa on vähemmän mustaa, sänky ainoastaan. Kylpyhuonekaan ei tee tässä poikkeusta. Se on remontoitu, samoin kuin koko talo lattiaa lukuun ottamatta, edellisten asukkaiden (miehen vanhempien) toimesta noin 7-8 vuotta sitten. Remontissa on tuolloin tehty aikaa kestäviä valintoja ja kylppärin allaskaappi on ihana. Miehen (peli)huone on tällä hetkellä kaikkein valkoisin, missä työtuoli ja tietokone on ainoat mustat elementit. Huone on hyvin pieni, joten sinne ei kannata liiemmin mustaa lisätäkään, jottei tunnelma mene liian synkäksi. Myös takkahuoneesta löytyy mustaa huonekaluista.
Nyt kun musta linja jatkuu läpi talon tehden kodin tiloista yhtenäisen, on musta huonekaluissa ehdottomasti mahdollisuus. Mustat huonekalut yhdessä lämpimien puun sävyjen kanssa tekee kotiimme omalla tavalla persoonallisen ja tunnelmallisen fiiliksen. Mustat huonekalut - jatkoon! 
Löytyykö muiden kotoa mustia huonekaluja? Mikä on teidän kodin sisustuksen punainen lanka?

Eevi

Kommentit

 1. Lähinnä vituttaa, että mainostat tätä blogias ympäri facebookkia. Jos hankkisit lukijat jotenkin muuten. Kiitos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista. Harmi, että asia sinua häiritsee noin paljon. Koen kuitenkin, että blogia täytyy mainostaa, mikäli haluaa sille näkyvyyttä ja Facebook on erittäin hyvä väylä tuolle markkinoinnille. Blogini on erittäin nuori, joten yritän kasvattaa lukijoitani aktiivisesti monesta eri lähteestä. Enkä suinkaan ole ainut, joka blogiaan FBssä jakaa. Hyvää kesää sinulle, Anna-Mari!

   Poista
 2. Mitenköhän se ketää voi häiritä miten lukijat on löytänyt blogin

  VastaaPoista
 3. Ihana matto olohuoneessa! Mistä se on hankittu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Allu, kiitos kommentistasi! Ehkä negis-kommentoijalla oli huono päivä ja se purkaantui nyt minun blogiini. Sainpahan ensimmäisen negatiivisen kommentin, kokemusta sekin uudelle bloggaajalle :) Onneksi jokaisella on valta valita omat taistelunsa.
   Matto on ostettu Mattokympistä loppu keväästä. Täytyy sanoa, että on paras matto meidän koirataloudessa!

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …