Siirry pääsisältöön

Uusia tuulia lapsen huoneeseen.
Tytön huoneen muutos on jo pitkään ollut mietinnän alla. Mietin mitä sinne tekisi, jotta sisustus olisi viihtyisä, muttei söisi toimivuutta ja luovaa leikkiä. Tällä hetkellä huoneesta puuttuu se juttu, mikä sitoo kaiken yhteen. Huone on sillisalaatti. Lasten huoneissa tämä on varmasti haastavaa kaiken sen lelumäärän takia, mutta myös iän karttuessa, lapsen mielenkiinnon kohteet ja tarpeet muuttuu tietyissä vaiheissa aika paljonkin. Olen hyvin käytännönläheinen ja tämä näkyy myös sisustuksessa. Haluan, että tavaroilla on käyttötarkoitus, eikä turhaa tavaraa ole. Tällä hetkellä sängyn lisäksi tytön huoneessa hänelle tärkeimmät asiat lienee leikkikeittiö välineineen ja pikku trampoliini huoneen keskellä. Huoneesta löytyy myös pikku pöytä tuolin kera sekä pari lelukoria. Kirjahyllynä toimii pieni kapea hylly, jonka olen itseasiassa itse tehnyt ensimmäisenä huonekalutyönäni opiskellessani kalustealan artesaaniksi vajaa 10 vuotta sitten. 

Meillä asuu myös toinen Muksu.


Niinkuin sanoin, tuntuu että tällä hetkellä huoneessa kaikki on irrallaan toisistaan ja kaipaan sinne muutosta sen suhteen. Musta, IKEAn rautasänky ostettiin talvella pinnasängystä siirryttäessä isojen tyttöjen sänkyyn ja lelukorit on kivat. Isompi, suuri pärekori oli hurjan hyvä löytö! Bongasin sen tori.fistä ja maksoin siitä vaivaiset 40€. Ihmiset pyysivät saman verran ja enemmänkin ihan pienistä pärekoreista, joten olin tosi tyytyväinen löytöön. Kori vetää sisälleen super paljon leluja ja on kivan näköinen. Vähän aikaa sitten laitoimme tytön huoneeseen uuden valaisimen, joka yhdessä pärekorin kanssa luo mukavaa tunnelmaa. Näiden varaan olen ajatellut rakentaa uutta sisustusta huoneeseen.


Pöytä ja tuoli kaipaa pientä päivitystä. Ne on massiivipuiset ja ihan omaa sarjaa tällä hetkellä kaiken muun kanssa. Ostin ne ystävältäni talvella ja ajatus oli laittaa ne kuntoon samantien, mutta siinä ne on notkunut saman näköisinä tähän saakka. Sain onneksi aloitettua projektia ja irroittelin tuolin istuimesta päälliset. Jos nyt olisi pienempi kynnys jatkaa, kun projekti on käytännössä polkaistu käyntiin! Olen suunnitellut niihin musta-valko voittoista lookia, jättäen myös puuta näkyviin. Olen ajatellut verhoilla pöytälevyn jollakin vahakankaalla. Marimekon Siirtolapuutarha olisi ihana (joskaan ei musta-valkoinen :D), mutta koska pöytä on pieni ja kankaan raportti on sen verran suuri, ei kankaan hieno kuvio oikein pääse oikeuksiin. Täytynee vielä katsella ympärille.

Kirjat on tytölle tärkeitä ja niitä luetaan joka ilta. Olen miettinyt seinälle laitettavaa hyllyä, mihin saisi ehkä jotain leluja myös esille, mutta toimisi ensisijaisesti kirjahyllynä. Tämän idean kanssa olen vielä ihan lähtö kuopissa, enkä ole saanut oikein kunnolla ajatuksesta kiinni. Jokin vallitseva väri siellä saisi olla myös, koska musta-valkoinen sisustus ripauksella vaaleaa pärekoria ja bambuvalaisinta tuntuu tylsältä, onhan kyseessä kuitenkin lapsen huone ja värit on tärkeitä lapsille. Lelut toki tuo väriä huoneeseen ja jos kirjoille keksisi kivan ratkaisun seinälle, nekin toisivat jo itsessään väriä huoneeseen. Täytynee tarkastella vaihtoehtoja ja antaa luovuuden lentää, jospa sieltä jokin hyvä idea tulisi kirjahyllyyn liittyen. Jos sinulla on mielenkiintoisia ideoita lapsenhuoneen sisustukseen liittyen, niitä otetaan mielellään vastaan!
Miten te olette sisustaneet lastenne huoneet? Vai onko lapset kenties jo sen verran isoja, että ovat tehneet sen itse? 

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…