Siirry pääsisältöön

Uusia tuulia lapsen huoneeseen.
Tytön huoneen muutos on jo pitkään ollut mietinnän alla. Mietin mitä sinne tekisi, jotta sisustus olisi viihtyisä, muttei söisi toimivuutta ja luovaa leikkiä. Tällä hetkellä huoneesta puuttuu se juttu, mikä sitoo kaiken yhteen. Huone on sillisalaatti. Lasten huoneissa tämä on varmasti haastavaa kaiken sen lelumäärän takia, mutta myös iän karttuessa, lapsen mielenkiinnon kohteet ja tarpeet muuttuu tietyissä vaiheissa aika paljonkin. Olen hyvin käytännönläheinen ja tämä näkyy myös sisustuksessa. Haluan, että tavaroilla on käyttötarkoitus, eikä turhaa tavaraa ole. Tällä hetkellä sängyn lisäksi tytön huoneessa hänelle tärkeimmät asiat lienee leikkikeittiö välineineen ja pikku trampoliini huoneen keskellä. Huoneesta löytyy myös pikku pöytä tuolin kera sekä pari lelukoria. Kirjahyllynä toimii pieni kapea hylly, jonka olen itseasiassa itse tehnyt ensimmäisenä huonekalutyönäni opiskellessani kalustealan artesaaniksi vajaa 10 vuotta sitten. 

Meillä asuu myös toinen Muksu.


Niinkuin sanoin, tuntuu että tällä hetkellä huoneessa kaikki on irrallaan toisistaan ja kaipaan sinne muutosta sen suhteen. Musta, IKEAn rautasänky ostettiin talvella pinnasängystä siirryttäessä isojen tyttöjen sänkyyn ja lelukorit on kivat. Isompi, suuri pärekori oli hurjan hyvä löytö! Bongasin sen tori.fistä ja maksoin siitä vaivaiset 40€. Ihmiset pyysivät saman verran ja enemmänkin ihan pienistä pärekoreista, joten olin tosi tyytyväinen löytöön. Kori vetää sisälleen super paljon leluja ja on kivan näköinen. Vähän aikaa sitten laitoimme tytön huoneeseen uuden valaisimen, joka yhdessä pärekorin kanssa luo mukavaa tunnelmaa. Näiden varaan olen ajatellut rakentaa uutta sisustusta huoneeseen.


Pöytä ja tuoli kaipaa pientä päivitystä. Ne on massiivipuiset ja ihan omaa sarjaa tällä hetkellä kaiken muun kanssa. Ostin ne ystävältäni talvella ja ajatus oli laittaa ne kuntoon samantien, mutta siinä ne on notkunut saman näköisinä tähän saakka. Sain onneksi aloitettua projektia ja irroittelin tuolin istuimesta päälliset. Jos nyt olisi pienempi kynnys jatkaa, kun projekti on käytännössä polkaistu käyntiin! Olen suunnitellut niihin musta-valko voittoista lookia, jättäen myös puuta näkyviin. Olen ajatellut verhoilla pöytälevyn jollakin vahakankaalla. Marimekon Siirtolapuutarha olisi ihana (joskaan ei musta-valkoinen :D), mutta koska pöytä on pieni ja kankaan raportti on sen verran suuri, ei kankaan hieno kuvio oikein pääse oikeuksiin. Täytynee vielä katsella ympärille.

Kirjat on tytölle tärkeitä ja niitä luetaan joka ilta. Olen miettinyt seinälle laitettavaa hyllyä, mihin saisi ehkä jotain leluja myös esille, mutta toimisi ensisijaisesti kirjahyllynä. Tämän idean kanssa olen vielä ihan lähtö kuopissa, enkä ole saanut oikein kunnolla ajatuksesta kiinni. Jokin vallitseva väri siellä saisi olla myös, koska musta-valkoinen sisustus ripauksella vaaleaa pärekoria ja bambuvalaisinta tuntuu tylsältä, onhan kyseessä kuitenkin lapsen huone ja värit on tärkeitä lapsille. Lelut toki tuo väriä huoneeseen ja jos kirjoille keksisi kivan ratkaisun seinälle, nekin toisivat jo itsessään väriä huoneeseen. Täytynee tarkastella vaihtoehtoja ja antaa luovuuden lentää, jospa sieltä jokin hyvä idea tulisi kirjahyllyyn liittyen. Jos sinulla on mielenkiintoisia ideoita lapsenhuoneen sisustukseen liittyen, niitä otetaan mielellään vastaan!
Miten te olette sisustaneet lastenne huoneet? Vai onko lapset kenties jo sen verran isoja, että ovat tehneet sen itse? 

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …