Siirry pääsisältöön

Reissukuvia Kroatiasta.

Ehdin ensimmäisessä postauksessa mainostaa kirjoittavani seuraavassa tekstissä sisustustyylistä meillä kotona, mutta laitan ilmoille tähän väliin kuitenkin vähän kuvia Kroatian matkalta. Teksti lupailemasta aiheesta on kyllä valmiina, mutta odotan postin tuovan minulle uuden kameran, jotta saisin otettua laadukkaampia kuvia blogiin, joten teksti saa nyt hetken odottaa. En saa sisällä kännykällä otettua tarpeeksi hyviä kuvia, joten mielummin odotellaan. 

Oltiin huhtikuun lopulla perheen kanssa Kroatian Splitissä viettämässä pidennettyä viikonloppua. Meitä oli siellä meidän perheen lisäksi mieheni vanhemmat sekä miehen sisko miehensä kanssa. Vietettiin appiukon kuusikymppisiä. Onnea vaan vielä kerran, Matti!
En ole matkustellut juuri yhtään, joten matka oli tosi antoisa minulle. Me majoituttiin Splitin vanhan kaupungin keskellä ja suoraan ulko-ovelta pääsi kiertelemään vanhan kaupungin ihania kapeita kujia. Tykkäsin Kroatiasta tosi paljon. Paikalliset siellä oli todella ystävällisiä, ruoka oli hyvää ja pidin Kroatian luonnosta. Päällimmäisenä mieleen on kuitenkin jäänyt se, että paikka tuntui todella turvalliselta olla pienen lapsen kanssa. Veikkaan, että sen tunteen jokainen vanhempi haluaa tuntea matkoilla, koska silloin pystyy nauttimaan hetkessä paremmin.Vanhassa kaupungissa kiertelyn lisäksi tehtiin päivän reissu Krkan kansallispuistoon. Siellä oli oikein viehättävä luontopolku vesiputousten keskellä.


Matkalla takaisin Splitiin pysähdyimme Sibenikissä ihastelemassa maisemia.
Reissu meni siis erittäin hyvin kaikin puolin ja pidin paikasta, voisin matkustaa Kroatiaan mielelläni uudestaankin. Ehkäpä Dubrovnikiin, koska sitä paikkaa niin moni on kehunut.
Tämä oli nyt tällainen välipostaus aiheen vierestä. Tuntuu, että olen nyt kovasti innoissani tästä bloggaamisesta, etten malttanut odotella uutta kameraa, ennen kun voin julkaista seuraavaa tekstiä. Toivotaan, että kamera kuitenkin tulee ensi viikolla heti alku viikosta ja pääsen kuvailemaan sisustuskuvia oikein kunnolla.Mikä matkakohde on sinun lempparisi?

Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…