Siirry pääsisältöön

Pakko saada uusi sohva.Mikäli edellisestä tekstistä ei käynyt ilmi, olen meidän osoitteessa se, joka sisustamista harrastaa ja häärää. Onnekseni mies on tähän asti ollut tyytyväinen sisustusratkaisuihin, joten pitkiä neuvotteluita ei ole tarvinnut käydä isompien ostosten edessä. Sisustaminen on ihanaa, mutta yksi varjopuoli siinä myös on. Se, että uusien ideoiden ja inspiraatioiden äärellä mieli saattaa vaihtua.. Ja sehän vaihtuu. Onneksi minulla on hyvä kärsivällisyys ja jaksan odottaa vähän pidemmänkin ajan isompien hankintojen kanssa, että ne toteutuu. 
Tällä hetkellä vaihtoon on menossa sohva. Vanha ei ole mennyt vielä kaupaksi, joten uusi joutuu odottamaan toistaiseksi vielä kaupassa. Vanha sohva on palvellut mukavana löhösohvana reilun pari vuotta, mutta saa nyt väistyä siromman tieltä. Ja mikä tärkeintä, sellaisen jonka alta mahtuu imuroimaan. Raskaushormoonien keskellä sohvakaupassa vajaa 3 vuotta sitten en ilmeisesti ollut ajatellut muuta, kuin sohvan pehmeää istuinta. Nyt, kun pieni neiti valloittaa maailmaa ja vuoraa kotimme nurkat leluilla, pölyallergiani huomioon ottaen helposti imuroitava sohvan alus houkuttelee enemmän kuin koskaan. 
Nykyinen sohva on iso divaanisohva, joka istuu kyllä ihan hyvin olohuoneeseemme. Uusi sohva tulee olemaan kolmen istuttava, huomattavasti sirompi ja luonnollisesti vie vähemmän tilaa olkkarissa. Sen kaveriksi ollaan päätetty hankkia joku kiva nojatuoli. Sohvaksi haaveilin aluksi pitkään Hakolan Lazyä. Niin kaunis ja ajaton sohva! Sohvan ostaneet ovat kehuneet sohvaa todella laadukkaaksi ja nimensä veroiseksi, löhöily sohvaksi. Sohva on hieman hinnakas, joten se jarrutteli haaveiden toteuttamista. Tosin, sohva on täysin kotimainen. Suunnittelu, rungon materiaalit sekä valmistus, pehmustus ja verhoilu, kaikki valmistetaan suomessa käsityönä. Kaikki mainitut huomioon ottaen, ei hinta tunnukaan enää niin pahalta ja laittaisin mielelläni rahaa kotimaiseen suunnitteluun ja käsityöhön.


Kuva Kuusilinnan sivuilta.
  
Päätin kuitenkin vielä katsella ympärilleni ja sitten törmäsin Jyväskylässä IKEAn lähipisteessä näytillä olevaan sohvaan. Ihastuin! Sohvassa kaikki oli kohdallaan meidän tämän hetkiset tarpeet huomioon ottaen. Ja mikä parasta, hintakin on edukas. IKEAn sohva ei tietenkään voi kilpailla Hakolan sohvan kanssa samassa sarjassa ja koska arvostan kotimaisuutta ja käsityötä niin pitkälle, niin ojennan voittopokaalin siinä mittelössä suoraan Lazy-sohvalle. Mutta silti, uusi sohva tulee olemaan IKEAn Landskrona. Ehkä Hakolan vuoro on joskus tulevaisuudessa 💚Kuva IKEA/se
Kuva IKEA/fi

Landskrona on hieman retro-henkinen sohva, mutta täytyy tuoda modernimpaa viereen, ettei homma mene liian retroiluksi. Värivaihtoehtoja on kolme; musta, valkoinen ja tummanruskea. Meille tulee musta, vaalean puisilla jaloilla. Sohvan kulutuspinnat on aitoa nahkaa ja ulkopinnat keinonahkaa, tosin hyvin aidon näköistä ja tuntuista nekin. Nojatuolista ei ole vielä mitään tietoa. Täytyy katsella ajan kanssa, jos löytyisi joku helmi!

No niin, oiskos jollain tarvetta hyvälle divaanisohvalle? Saatas uusi sohva kannettua taloon ;)


Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…