Siirry pääsisältöön

Pakko saada uusi sohva.Mikäli edellisestä tekstistä ei käynyt ilmi, olen meidän osoitteessa se, joka sisustamista harrastaa ja häärää. Onnekseni mies on tähän asti ollut tyytyväinen sisustusratkaisuihin, joten pitkiä neuvotteluita ei ole tarvinnut käydä isompien ostosten edessä. Sisustaminen on ihanaa, mutta yksi varjopuoli siinä myös on. Se, että uusien ideoiden ja inspiraatioiden äärellä mieli saattaa vaihtua.. Ja sehän vaihtuu. Onneksi minulla on hyvä kärsivällisyys ja jaksan odottaa vähän pidemmänkin ajan isompien hankintojen kanssa, että ne toteutuu. 
Tällä hetkellä vaihtoon on menossa sohva. Vanha ei ole mennyt vielä kaupaksi, joten uusi joutuu odottamaan toistaiseksi vielä kaupassa. Vanha sohva on palvellut mukavana löhösohvana reilun pari vuotta, mutta saa nyt väistyä siromman tieltä. Ja mikä tärkeintä, sellaisen jonka alta mahtuu imuroimaan. Raskaushormoonien keskellä sohvakaupassa vajaa 3 vuotta sitten en ilmeisesti ollut ajatellut muuta, kuin sohvan pehmeää istuinta. Nyt, kun pieni neiti valloittaa maailmaa ja vuoraa kotimme nurkat leluilla, pölyallergiani huomioon ottaen helposti imuroitava sohvan alus houkuttelee enemmän kuin koskaan. 
Nykyinen sohva on iso divaanisohva, joka istuu kyllä ihan hyvin olohuoneeseemme. Uusi sohva tulee olemaan kolmen istuttava, huomattavasti sirompi ja luonnollisesti vie vähemmän tilaa olkkarissa. Sen kaveriksi ollaan päätetty hankkia joku kiva nojatuoli. Sohvaksi haaveilin aluksi pitkään Hakolan Lazyä. Niin kaunis ja ajaton sohva! Sohvan ostaneet ovat kehuneet sohvaa todella laadukkaaksi ja nimensä veroiseksi, löhöily sohvaksi. Sohva on hieman hinnakas, joten se jarrutteli haaveiden toteuttamista. Tosin, sohva on täysin kotimainen. Suunnittelu, rungon materiaalit sekä valmistus, pehmustus ja verhoilu, kaikki valmistetaan suomessa käsityönä. Kaikki mainitut huomioon ottaen, ei hinta tunnukaan enää niin pahalta ja laittaisin mielelläni rahaa kotimaiseen suunnitteluun ja käsityöhön.


Kuva Kuusilinnan sivuilta.
  
Päätin kuitenkin vielä katsella ympärilleni ja sitten törmäsin Jyväskylässä IKEAn lähipisteessä näytillä olevaan sohvaan. Ihastuin! Sohvassa kaikki oli kohdallaan meidän tämän hetkiset tarpeet huomioon ottaen. Ja mikä parasta, hintakin on edukas. IKEAn sohva ei tietenkään voi kilpailla Hakolan sohvan kanssa samassa sarjassa ja koska arvostan kotimaisuutta ja käsityötä niin pitkälle, niin ojennan voittopokaalin siinä mittelössä suoraan Lazy-sohvalle. Mutta silti, uusi sohva tulee olemaan IKEAn Landskrona. Ehkä Hakolan vuoro on joskus tulevaisuudessa 💚Kuva IKEA/se
Kuva IKEA/fi

Landskrona on hieman retro-henkinen sohva, mutta täytyy tuoda modernimpaa viereen, ettei homma mene liian retroiluksi. Värivaihtoehtoja on kolme; musta, valkoinen ja tummanruskea. Meille tulee musta, vaalean puisilla jaloilla. Sohvan kulutuspinnat on aitoa nahkaa ja ulkopinnat keinonahkaa, tosin hyvin aidon näköistä ja tuntuista nekin. Nojatuolista ei ole vielä mitään tietoa. Täytyy katsella ajan kanssa, jos löytyisi joku helmi!

No niin, oiskos jollain tarvetta hyvälle divaanisohvalle? Saatas uusi sohva kannettua taloon ;)


Eevi

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …