Siirry pääsisältöön

Mikä on sun tyyli?

Usein mietin millaisen sisustuksen toteuttaisin kotiin, jos raha ei määrittäisi lopputulosta. Se on mukava ajatusleikki ja haaveilu antaa myös luovuudelle tilaa. Tällä hetkellä toivoisin, että luovuutta olisi enemmänkin ilmoilla, mutta eihän sitä pakottaakaan voi, joten täytyy tyytyä tämän hetkiseen tarjontaan. Ajattelen kuitenkin, että pienetkin luovat ratkaisut sisustuksessa tuo sitä omaa persoonaa kehiin ja sen myötä sisustuksesta tulee mielenkiintoinen.

Ensimmäisessä tekstissä kerroin kirjoittavani sisustustyylistä kotonamme. En koe, että meillä on mitään tiettyä tyyliä, mitä toteutan sisustuksessa. Inspiroidun modernista ja skandinaavisesta tyylistä ja designista. Toisaalta viehätyn paljon myös 70-luvun funkkistyylistä. Arvostan aitoja materiaaleja, pidän selkeistä linjoista ja yksinkertaisista muodoista. Yhdistelen vanhaa ja uutta enemmän kuin mielelläni. Tykkään eri materiaalien kontrasteista. Talven aikana viehätyin kovasti myös väreistä. Meillä on murrettuja sävyjä keltaisesta ja vihreästä, sekä puun eri sävyjä. Taidetta on myös alkanut enemmän näkymään seinillä. Ei mitään nimekkäitä, mutta taidetta se on edullinenkin taide. Ihanimmat taideteokset on toteuttanut meidän valloittava, 2,5 vuotias tyttäremme vesiväreillä.Minulla oli jossain vaiheessa todella kova tarve sisustaa kotiamme musta-valkoiseksi tietyn trendin mukaan. Hommasin mattoa, taulua, tyynynpäällistä. Maalasin seinää, ostin kynttilälyhtyjä, ompelin uudet verhot. Halusin sitä niin kovasti, mutta koko ajan jokin nurkka tökki. Ärsytti, eikä tuntunut hyvältä. Kiukkuilin itselleni ja mietin pääni puhki, mikä tässä nyt on vikana. En muista tarkalleen kuinka kauan aikaa meni, veikkaan paria kuukautta, kun oivalsin mistä homma kiikasti. Se ei ollut minua. Tyyli, mitä yritin niin kovasti tuoda meille, ei oikeasti ollut meille sopiva, eikä tuntunut kodilta. En tuntenut siinä ympäristössä oloani kotoisaksi. Tajusin, että vaikka inspiroidun kyseisestä tyylistä ja muiden kodit näyttää super hienoilta siinä genressä, ei se silti tarkoita, että se olisi minun juttuni. Tuosta hulluttelusta hyvän oivalluksen lisäksi pysyväksi on jäänyt makkarin valkoiseksi maalatut seinät, mikä on kyllä ihan tosi hyvä juttu. Mieheni ei reagoi ympäristöön yhtä vahvasti, jos ollenkaan, kuin minä. Onneksi! Voin kipuilla ja nauttia ihan rauhassa sisustuksieni kanssa. Näköjään voivat olla ihan hyviä kasvun paikkojakin minulle. Ja olisihan se aikamoista rallia, jos saman katon alla olisi kaksi yhtä herkkää tyyppiä.
Myöhemmin musta-valko-hulluttelun jälkeen selatessani Facebookissa erästä sisustusryhmää, huomasin miten monet siellä epäröi sisustaa omaa kotiaan omalla tavallaan. Koen, että some luo myös sisustamiseen suorituspaineita sitä harrastaville, kun eri kanavat vilisee toinen toistaan hienompia kuvia ihanista sisustuksista. Kyseisessä ryhmässä monet laittavat kuvia omasta kodistaan ja kysytään neuvoja sisustuspulmiin. Tämähän on tietenkin tosi hyvä juttu, koska ideat ja neuvot ovat aina tervetulleita niitä haluaville. Harmi, että mukaan mahtuu myös tapauksia, missä ideat ovat enemmänkin kehoituksia laittaa tyynyt tiettyyn järjestykseen ja ostaa tietynlaiset taulut seinille, jotta oltaisiin asian ytimessä. Keskusteluja seuratessa, oli kuitenkin mukava nähdä myös kommentteja missä rohkaistiin kysyjää laittamaan tyynyt ja taulut, juuri niin kuin hän itse koki ne parhaaksi. Tajusin, että hetkeä aiemmin hulluteltuani musta-valkoisessa sisustusmaailmassa, olin itsekin ollut epävarma, enkä ollut uskaltanut olla rehellinen itselleni omasta tyylistäni. Viime aikoina minulla on ollut todella hyvä ja seesteinen olo kodissamme värien keskellä. Nyt tosin on alkanut tuntumaan, että kaipaa vähän raikkaampaa tuulahdusta kotiin. Leikkö tuleva kesä ja lisääntynyt valo mikä on syynä, vai kenties työlistalla oleva uuden sohvan hankinta, minkä myötä joutuu kyllä ehkä katsomaan myös uutta mattoa ja muuta sisustetta.. Siitä kuitenkin lisää seuraavan kerran!Minkälaisessa ympäristössä ja sisustuksessa sinä tunnet olosi mukavaksi? Vai onko sillä edes väliä? Ei kaikille ole ja sekin on ihan fine.

Eevi

Kommentit

  1. Mä rakastan katsoa runsaiden sisustuksien kuvia, mutta kotona haluan olla chillisti ärsykkeettömässä ympäristössä luonnonvärien keskellä :) -Tuuli (sun vakkarilukija :D)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli kommentista ! Teillä onkin ihana koti, missä on tosi rauhallinen energia. Aika huikeeta, että mulla on jo nyt vakkarilukija <3 :D

      Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…