Siirry pääsisältöön

Mikä on sun tyyli?

Usein mietin millaisen sisustuksen toteuttaisin kotiin, jos raha ei määrittäisi lopputulosta. Se on mukava ajatusleikki ja haaveilu antaa myös luovuudelle tilaa. Tällä hetkellä toivoisin, että luovuutta olisi enemmänkin ilmoilla, mutta eihän sitä pakottaakaan voi, joten täytyy tyytyä tämän hetkiseen tarjontaan. Ajattelen kuitenkin, että pienetkin luovat ratkaisut sisustuksessa tuo sitä omaa persoonaa kehiin ja sen myötä sisustuksesta tulee mielenkiintoinen.

Ensimmäisessä tekstissä kerroin kirjoittavani sisustustyylistä kotonamme. En koe, että meillä on mitään tiettyä tyyliä, mitä toteutan sisustuksessa. Inspiroidun modernista ja skandinaavisesta tyylistä ja designista. Toisaalta viehätyn paljon myös 70-luvun funkkistyylistä. Arvostan aitoja materiaaleja, pidän selkeistä linjoista ja yksinkertaisista muodoista. Yhdistelen vanhaa ja uutta enemmän kuin mielelläni. Tykkään eri materiaalien kontrasteista. Talven aikana viehätyin kovasti myös väreistä. Meillä on murrettuja sävyjä keltaisesta ja vihreästä, sekä puun eri sävyjä. Taidetta on myös alkanut enemmän näkymään seinillä. Ei mitään nimekkäitä, mutta taidetta se on edullinenkin taide. Ihanimmat taideteokset on toteuttanut meidän valloittava, 2,5 vuotias tyttäremme vesiväreillä.Minulla oli jossain vaiheessa todella kova tarve sisustaa kotiamme musta-valkoiseksi tietyn trendin mukaan. Hommasin mattoa, taulua, tyynynpäällistä. Maalasin seinää, ostin kynttilälyhtyjä, ompelin uudet verhot. Halusin sitä niin kovasti, mutta koko ajan jokin nurkka tökki. Ärsytti, eikä tuntunut hyvältä. Kiukkuilin itselleni ja mietin pääni puhki, mikä tässä nyt on vikana. En muista tarkalleen kuinka kauan aikaa meni, veikkaan paria kuukautta, kun oivalsin mistä homma kiikasti. Se ei ollut minua. Tyyli, mitä yritin niin kovasti tuoda meille, ei oikeasti ollut meille sopiva, eikä tuntunut kodilta. En tuntenut siinä ympäristössä oloani kotoisaksi. Tajusin, että vaikka inspiroidun kyseisestä tyylistä ja muiden kodit näyttää super hienoilta siinä genressä, ei se silti tarkoita, että se olisi minun juttuni. Tuosta hulluttelusta hyvän oivalluksen lisäksi pysyväksi on jäänyt makkarin valkoiseksi maalatut seinät, mikä on kyllä ihan tosi hyvä juttu. Mieheni ei reagoi ympäristöön yhtä vahvasti, jos ollenkaan, kuin minä. Onneksi! Voin kipuilla ja nauttia ihan rauhassa sisustuksieni kanssa. Näköjään voivat olla ihan hyviä kasvun paikkojakin minulle. Ja olisihan se aikamoista rallia, jos saman katon alla olisi kaksi yhtä herkkää tyyppiä.
Myöhemmin musta-valko-hulluttelun jälkeen selatessani Facebookissa erästä sisustusryhmää, huomasin miten monet siellä epäröi sisustaa omaa kotiaan omalla tavallaan. Koen, että some luo myös sisustamiseen suorituspaineita sitä harrastaville, kun eri kanavat vilisee toinen toistaan hienompia kuvia ihanista sisustuksista. Kyseisessä ryhmässä monet laittavat kuvia omasta kodistaan ja kysytään neuvoja sisustuspulmiin. Tämähän on tietenkin tosi hyvä juttu, koska ideat ja neuvot ovat aina tervetulleita niitä haluaville. Harmi, että mukaan mahtuu myös tapauksia, missä ideat ovat enemmänkin kehoituksia laittaa tyynyt tiettyyn järjestykseen ja ostaa tietynlaiset taulut seinille, jotta oltaisiin asian ytimessä. Keskusteluja seuratessa, oli kuitenkin mukava nähdä myös kommentteja missä rohkaistiin kysyjää laittamaan tyynyt ja taulut, juuri niin kuin hän itse koki ne parhaaksi. Tajusin, että hetkeä aiemmin hulluteltuani musta-valkoisessa sisustusmaailmassa, olin itsekin ollut epävarma, enkä ollut uskaltanut olla rehellinen itselleni omasta tyylistäni. Viime aikoina minulla on ollut todella hyvä ja seesteinen olo kodissamme värien keskellä. Nyt tosin on alkanut tuntumaan, että kaipaa vähän raikkaampaa tuulahdusta kotiin. Leikkö tuleva kesä ja lisääntynyt valo mikä on syynä, vai kenties työlistalla oleva uuden sohvan hankinta, minkä myötä joutuu kyllä ehkä katsomaan myös uutta mattoa ja muuta sisustetta.. Siitä kuitenkin lisää seuraavan kerran!Minkälaisessa ympäristössä ja sisustuksessa sinä tunnet olosi mukavaksi? Vai onko sillä edes väliä? Ei kaikille ole ja sekin on ihan fine.

Eevi

Kommentit

 1. Mä rakastan katsoa runsaiden sisustuksien kuvia, mutta kotona haluan olla chillisti ärsykkeettömässä ympäristössä luonnonvärien keskellä :) -Tuuli (sun vakkarilukija :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuuli kommentista ! Teillä onkin ihana koti, missä on tosi rauhallinen energia. Aika huikeeta, että mulla on jo nyt vakkarilukija <3 :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Susa! Kiva, että jätit kommentin <3

   Poista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …