Siirry pääsisältöön

Green is the new black.
Kun puhutaan kukkien ja puutarhan hoidosta, meikäläisen peukalot valuu samantien keskelle kämmentä. En ole ollut koskaan viherpeukalo, mutta nyt olen opetellut viherkasvien kanssa eloa. Viime aikoina vallitseva viherkasvi-trendi tarttui talvella myös minuun ja uskaltauduin kasvikaupoille. Ja onhan ne ihania! Kasvit tuo mukavasti väriä sisustukseen ja puhdistaa huoneilmaa. Eniten pidän kuitenkin kasvien tuomasta hyvästä energiasta.

Vuosia sitten ajattelin, useampien kasvien hengissä pitoa yrittäneenä, etten saa kasveja pysymään koskaan hengissä, koska en muista kastella niitä. Tänä päivänä jo onneksi tiedän, että ennemmin kasvi kuolee liika kasteluun kuin kuivuuteen. Olen siis aina ennen hukuttanut kasvini. En tosin ymmärrä, miksi en ole tajunnut tätä vaihtoehtoa katsellessani pystyyn homehtuneita kasvejani. No, aina ei vaan välähdä.
Kun talvella Plantagenin pihassa latasin autoni täyteen viherkasveja, toivoin hartaasti niiden selviävän hengissä edes kuukauden. No, kasvithan on edelleen elossa ja voin ylpeänä todeta, että hyvinhän niillä menee! Edes Viivi-neiti ei kasveja terrorisoi. Kerroin hänelle, että nämä on äidin tärkeitä kukkia ja näihin ei saa koskea, muuten ne saattaa mennä rikki. Asia meni yllättävänkin hyvin perille ja kasvit on saanut olla rauhassa lattialla.


Ostin kasvit sen mukaan, että kastelut tapahtuu samalla syklillä. Kiitos vaan tästä hyvästä ja käytännönläheisestä vinkistä Tuuli, minun ensimmäinen vakkarilukijani ;) Mukaan lähti useampi viherkasvi ihastuttamaan kotiamme. Kiiltojukka oli suurin minkä ostin. Olin hieman skeptinen sen suhteen, mitä mies mahtaa ajatella sen koosta tai löytyykö sille edes paikkaa meiltä. Sovitin kasvia joka nurkkaan ja olin jo mielessäni päättänyt palauttaa kasvin takaisin kauppaan. Loppujen lopuksi mies tykästyi palmuun eniten ja vaati saada sen omaan huoneeseensa. Eikä se olisi kyllä mihinkään muualle istunutkaan! Happy end, kaikki oli tyytyväisiä.
Nyt olen fiilistellyt tietynlaisia kaktuksia. Sellaisia ehdottomasti, missä ei ole paljon piikkejä. Muistan ihastelleeni viherkasvien ostosreissulla reilun kokoista tyräkkia ja otin siitä kuvankin ehdottaakseni sitä miehelle. Mies oli tosi jyrkästi vastaan ja ilmoitti jossain hänenkin rajansa kulkevan sisustusasioihin liittyen ja se raja kulkee kaktuksissa. Ilmoitus oli sen verran vakuuttava, etten ole kaktuksia sen jälkeen yrittänyt lyödä läpi millään tavalla. Joku kerta ohimennen kuitenkin mainitsin (ilman taka-ajatuksia), että olisipa kyllä aika kiva. Näytin kuvia tyräkista ja loppujen lopuksi taisin jopa kuulla siunaukseksi luokiteltavat sanat: No, ei tuo nyt niin paha olekaan. 

Vielä ei kuitenkaan tyräkki ole kotiutunut, täytyy nyt katsella sille paikka ensin. Mutta jahka uusi sohva saadaan, voisin nähdä tyräkin hyvin istuvan sohvan kanssa samaan kuvaan. Ja palatakseni vielä miehen asettamaan kaktuskieltoon. Tutkiessani googlesta tyräkeista huomaan, ettei se olekaan kaktukseksi luokiteltu kasvi, joten sittenhän sen hankinnassa ei pitäisi olla mitään ongelmaakaan! ;)

Takapihalle mentäessä lehtivihreä ei innosta ihan niin paljon, kuin sisällä. Toki tykkään, että nurmikko on hengissä ja koivu on mukavan näköinen. Mutta juuri äskettäin parikymmentä suurta jätesäkillistä lehtiä haravoinneena ja pussittaneena täytyy todeta, että kuntta olisi kova. 

Mikä on sinun suosikki kasvi?

Eevi

Kommentit

  1. Heippa hei Eeppa! Minä Mamma ja Iina ollaan tosi innoissan tästä sinun blogista.:) Niinpä kovaa työtähän se kukkastenkasvattaminen ja puutarhanhoitaminen vaatii, mutta onhan siitä sitten paljon iloakin. Jatka vain valitsemallasi tiellä. Nähdään!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos äippä kommentista ja kiva kuulla, että seuraatte blogia ^_^ Nähdään pian!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …