Siirry pääsisältöön

Green is the new black.
Kun puhutaan kukkien ja puutarhan hoidosta, meikäläisen peukalot valuu samantien keskelle kämmentä. En ole ollut koskaan viherpeukalo, mutta nyt olen opetellut viherkasvien kanssa eloa. Viime aikoina vallitseva viherkasvi-trendi tarttui talvella myös minuun ja uskaltauduin kasvikaupoille. Ja onhan ne ihania! Kasvit tuo mukavasti väriä sisustukseen ja puhdistaa huoneilmaa. Eniten pidän kuitenkin kasvien tuomasta hyvästä energiasta.

Vuosia sitten ajattelin, useampien kasvien hengissä pitoa yrittäneenä, etten saa kasveja pysymään koskaan hengissä, koska en muista kastella niitä. Tänä päivänä jo onneksi tiedän, että ennemmin kasvi kuolee liika kasteluun kuin kuivuuteen. Olen siis aina ennen hukuttanut kasvini. En tosin ymmärrä, miksi en ole tajunnut tätä vaihtoehtoa katsellessani pystyyn homehtuneita kasvejani. No, aina ei vaan välähdä.
Kun talvella Plantagenin pihassa latasin autoni täyteen viherkasveja, toivoin hartaasti niiden selviävän hengissä edes kuukauden. No, kasvithan on edelleen elossa ja voin ylpeänä todeta, että hyvinhän niillä menee! Edes Viivi-neiti ei kasveja terrorisoi. Kerroin hänelle, että nämä on äidin tärkeitä kukkia ja näihin ei saa koskea, muuten ne saattaa mennä rikki. Asia meni yllättävänkin hyvin perille ja kasvit on saanut olla rauhassa lattialla.


Ostin kasvit sen mukaan, että kastelut tapahtuu samalla syklillä. Kiitos vaan tästä hyvästä ja käytännönläheisestä vinkistä Tuuli, minun ensimmäinen vakkarilukijani ;) Mukaan lähti useampi viherkasvi ihastuttamaan kotiamme. Kiiltojukka oli suurin minkä ostin. Olin hieman skeptinen sen suhteen, mitä mies mahtaa ajatella sen koosta tai löytyykö sille edes paikkaa meiltä. Sovitin kasvia joka nurkkaan ja olin jo mielessäni päättänyt palauttaa kasvin takaisin kauppaan. Loppujen lopuksi mies tykästyi palmuun eniten ja vaati saada sen omaan huoneeseensa. Eikä se olisi kyllä mihinkään muualle istunutkaan! Happy end, kaikki oli tyytyväisiä.
Nyt olen fiilistellyt tietynlaisia kaktuksia. Sellaisia ehdottomasti, missä ei ole paljon piikkejä. Muistan ihastelleeni viherkasvien ostosreissulla reilun kokoista tyräkkia ja otin siitä kuvankin ehdottaakseni sitä miehelle. Mies oli tosi jyrkästi vastaan ja ilmoitti jossain hänenkin rajansa kulkevan sisustusasioihin liittyen ja se raja kulkee kaktuksissa. Ilmoitus oli sen verran vakuuttava, etten ole kaktuksia sen jälkeen yrittänyt lyödä läpi millään tavalla. Joku kerta ohimennen kuitenkin mainitsin (ilman taka-ajatuksia), että olisipa kyllä aika kiva. Näytin kuvia tyräkista ja loppujen lopuksi taisin jopa kuulla siunaukseksi luokiteltavat sanat: No, ei tuo nyt niin paha olekaan. 

Vielä ei kuitenkaan tyräkki ole kotiutunut, täytyy nyt katsella sille paikka ensin. Mutta jahka uusi sohva saadaan, voisin nähdä tyräkin hyvin istuvan sohvan kanssa samaan kuvaan. Ja palatakseni vielä miehen asettamaan kaktuskieltoon. Tutkiessani googlesta tyräkeista huomaan, ettei se olekaan kaktukseksi luokiteltu kasvi, joten sittenhän sen hankinnassa ei pitäisi olla mitään ongelmaakaan! ;)

Takapihalle mentäessä lehtivihreä ei innosta ihan niin paljon, kuin sisällä. Toki tykkään, että nurmikko on hengissä ja koivu on mukavan näköinen. Mutta juuri äskettäin parikymmentä suurta jätesäkillistä lehtiä haravoinneena ja pussittaneena täytyy todeta, että kuntta olisi kova. 

Mikä on sinun suosikki kasvi?

Eevi

Kommentit

  1. Heippa hei Eeppa! Minä Mamma ja Iina ollaan tosi innoissan tästä sinun blogista.:) Niinpä kovaa työtähän se kukkastenkasvattaminen ja puutarhanhoitaminen vaatii, mutta onhan siitä sitten paljon iloakin. Jatka vain valitsemallasi tiellä. Nähdään!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos äippä kommentista ja kiva kuulla, että seuraatte blogia ^_^ Nähdään pian!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…