Siirry pääsisältöön

Eka kerta jännittää aina.

Eka kerta uudessa työpaikassa tai eka kerta auton ratissa. Eka kerta uuden tyypin kanssa deiteillä tai ehkä eka kerta lentokoneessa. Usein, jos ei aina, eka kerta jännittää ja tuntuu oudolta. Tää on mun eka kerta. Ensimmäinen kerta, kun kirjoitan blogia. Ja mua jännittää! 

Idea sisustusblogin kirjoittamiseen lähti intohimosta kauniita huonekaluja ja sisustuksia kohtaan, sekä haaveesta tehdä töitä vielä uudestaan huonekalujen parissa. Kyllä, vielä uudestaan. Olen koulutukseltani kalustealan artesaani ja teollinen huonekaluverhoilija. Työskentelin omassa verhoiluyrityksessäni vuoden verran muutama vuosi sitten. Yrityksen lopettamisen jälkeen lamaannuin ammattillisessa mielessä pidemmäksi aikaa epäonnistumisen tunteen takia. Ajattelin, että yrittäjyys ja verhoiluhommat ei ole minua varten ja sain hienosti valehdeltua itseltäni totuuden. Viimeisen vuoden aika haaveet yrittäjyydestä ovat kuitenkin nousseet ajatuksiini vahvempana, kuin koskaan. Toivon, että blogin kautta voin olla vuorovaikutuksessa muiden sisustusasioista nauttivien kanssa, sisustus tyylistä riippumatta. Ehkä se myös antaa jotain lisäarvoa tulevaisuuden haaveita ajatellen. Jää nähtäväksi.
Muistan olleeni lapsena jo kova sisustamaan. Oman huoneen järjestys vaihtui tiuhaan ja sohvan paikka muuttui olohuoneessa. Muistan ajatelleeni äidin täyteen ammutusta kirjahyllystä, että eikö tuonkin voisi toteuttaa esteettisemmin. Huolimatta lapsuuden sisustusintoilusta, asia ei ole ollut minulle kuitenkaan mikään selviö. Että sisustusala olisi ehkä se juttu, mitä haluaisin tehdä isona. Onneksi kuitenkin nuorempana eksyin luoville aloille opiskelemaan ja käsillä tekemisen kautta olen oivaltanut, miten paljon nautin esteettisistä asioista. Se, että ympäristö näyttää hyvältä ja tasapainoiselta ja on toimiva, luo minulle olotilan, missä on helppo hengittää ja elää.
Tulen kirjoittamaan blogissa ajatuksia sisustamisesta yleisesti sekä tietysti pääsette seuraamaan sisustusprojekteja meillä kotona. Tykkään DIY-jutuista, joten sitäkin puolta varmasti jossain määrin blogissa tulee näkymään. Tyylini kirjoittaa on pohdiskelevaa sävyä ja pyrin ottamaan mielenkiintoisia ja monipuolisia kuvia. Toivottavasti näillä eväillä saan aikaan mielenkiintoisen blogin, mitä haluatte palata aina seuraamaan. 

Palatakseni kirjoituksen alkuun, jännityskin on jo vähentynyt ainakin puoleen. Ehkä asian myöntäminen puolittaa jo itsessään pelon tai jännityksen tunteen. Pitää siis vaan uskaltaa yrittää ja aloittaa, koska muuten saattaa monta hienoa asiaa jäädä kokematta ja elämättä. 

Toivon, että jaksoit lukea kirjoituksen loppuun asti, ehkä jätät kommentinkin. Toivottavasti palaat myös lukemaan seuraavaa tekstiäni. Aiheena silloin sisustustyyli meillä kotona ja ajatuksia uskaltamisesta sisustaa omalla tavalla.

Tervetuloa blogini pariin!

Eevi

Kommentit

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

HAY & IKEA - mallisto myyntiin tänään!

Jos ei kaikille, niin suurimmalle osalle sisustuksesta kiinnostuneelle varsin tuttuja ovat Tanskalaisen HAYn Hee-tuolit sekä Tray-sohvapöydät. Nämä löytyvät monen kotoa ja mikäli niitä ei omasta kodista löydy, näkee niitä päivittäin blogeissa ja somen sisustusryhmissä. HAYn modernit tuotteet ovat kovassa suosiossa sisustajien keskuudessa, mutta kuinkahan käy HAYn ja IKEAn yhteisen erikoismalliston?
Keväällä sisustusfanien mielenkiinnon herätti  tieto HAYn ja IKEAn alkavan yhteistyöhön yhteisen malliston merkeissä. Asiasta on toki uutisoitu sen jälkeen paljon ja maistiaisia on saatu tiedotteiden muodossa ja somen eri kanavilla pitkin kesää ja alku syksyä. Habitare-messuilla oli mahdollisuus tutustua tuotteisiin tarkemmin, mutta tänään tuo mallisto vihdoin on tullut myyntiin. Mallisto kantaa nimeä YPPERLIG ja sisältää todella raikkaita ja ihanan leikkisiä huonekaluja ja sisustustavaroita, tyylikkyyttä ja ajattomuutta unohtamatta.
Kokosin mielenkiintoisista ja omaa silmää miellyttävistä tu…

Vuoden 2017 sisustushankinnat x 10

Hellurei ja mukavaa joulun jälkeistä aikaa kaikille! Toivottavasti joulu meni rentoutuen. Täällä tuli pieni blogitauko joulutouhujen keskellä, mutta nyt takaisin sorvin ääreen. Olin julkaisemassa tätä postausta jo toissapäivänä, mutta niin vain kävi ensimmäistä kertaa minullekin, että valmis teksti hävisi huolimattoman napin painalluksen seurauksena bittiavaruuteen, kuin tuhka tuuleen! Kyllä keljutti. Kaiken sen kiukun ja harmituksen keskellä ei kuitenkaan muu auttanut, kuin alkaa uudestaan kirjoittamaan.
Kerttu heitti sisustusbloggaajille joulun alla haasteen listata menneen vuoden kymmenen mieluisinta sisustushankintaa. Otin haasteesta kopin ja listasin omat hankintamme.


Ruokapöydän tuolit / JotexVaikka vanhat ruokapöydän tuolit olivat hyvät ja helppo hoitoiset, kaipasin pitkään uusia. Tuolit oli korkeaseälkäiset ja nahkaverhoillut. Yhdessä massiivisen ruokapöydän ja niin ikään kokonsa puolesta suht näyttävän, pöydän yllä roikkuvan valaisimen (ei näy kuvassa) kanssa kokonaisuus oli k…

Ihanan pehmeät ja edulliset pellavalakanat.

Aina korkea hinta ei ole tae parhaasta laadusta. Kestävyyden kannalta pellavalakanat lienee suurimmaksi osaksi hyvälaatuisia, mutta pehmeyden suhteen kirjo on laajempi. Mistä pehmeät pellavaiset kohtuu hintaan?
Pellava on tällä hetkellä yksi trendikkäimmistä tekstiilimateriaaleista, eikä suotta. Luonnonmateriaalit kestävät aikaa kulutuksen puolesta erittäin hyvin ja yleensä vain paranevat käytön myötä. Pellava on tästä hyvä esimerkki; mitä enemmän sitä käytät, sitä paremmaksi se muuttuu. Jokaisen pesun jälkeen materiaali pehmenee, joten pehmoisia unia on tiedossa.Tulin hankkineeksi ensimmäiset pellavalakanat tässä alku syksystä ja täytynee todeta, että ystäväni lakanataktiikka omistaa vain parit lakanat, houkuttelee. Jos satsaisi laadukkaisiin ja mukaviin pellavalakanoihin muutaman setin verran, voisi lakanakaappia karsia isolla kädellä. Turhan paljon niitäkin hyllyillä notkuu, vaikka karsimista tässä vuoden aikana olen tehnyt lakanahyllylläkin.
Pellavalakanoiden suhteen vertailua tein …