Siirry pääsisältöön

Eka kerta jännittää aina.

Eka kerta uudessa työpaikassa tai eka kerta auton ratissa. Eka kerta uuden tyypin kanssa deiteillä tai ehkä eka kerta lentokoneessa. Usein, jos ei aina, eka kerta jännittää ja tuntuu oudolta. Tää on mun eka kerta. Ensimmäinen kerta, kun kirjoitan blogia. Ja mua jännittää! 

Idea sisustusblogin kirjoittamiseen lähti intohimosta kauniita huonekaluja ja sisustuksia kohtaan, sekä haaveesta tehdä töitä vielä uudestaan huonekalujen parissa. Kyllä, vielä uudestaan. Olen koulutukseltani kalustealan artesaani ja teollinen huonekaluverhoilija. Työskentelin omassa verhoiluyrityksessäni vuoden verran muutama vuosi sitten. Yrityksen lopettamisen jälkeen lamaannuin ammattillisessa mielessä pidemmäksi aikaa epäonnistumisen tunteen takia. Ajattelin, että yrittäjyys ja verhoiluhommat ei ole minua varten ja sain hienosti valehdeltua itseltäni totuuden. Viimeisen vuoden aika haaveet yrittäjyydestä ovat kuitenkin nousseet ajatuksiini vahvempana, kuin koskaan. Toivon, että blogin kautta voin olla vuorovaikutuksessa muiden sisustusasioista nauttivien kanssa, sisustus tyylistä riippumatta. Ehkä se myös antaa jotain lisäarvoa tulevaisuuden haaveita ajatellen. Jää nähtäväksi.
Muistan olleeni lapsena jo kova sisustamaan. Oman huoneen järjestys vaihtui tiuhaan ja sohvan paikka muuttui olohuoneessa. Muistan ajatelleeni äidin täyteen ammutusta kirjahyllystä, että eikö tuonkin voisi toteuttaa esteettisemmin. Huolimatta lapsuuden sisustusintoilusta, asia ei ole ollut minulle kuitenkaan mikään selviö. Että sisustusala olisi ehkä se juttu, mitä haluaisin tehdä isona. Onneksi kuitenkin nuorempana eksyin luoville aloille opiskelemaan ja käsillä tekemisen kautta olen oivaltanut, miten paljon nautin esteettisistä asioista. Se, että ympäristö näyttää hyvältä ja tasapainoiselta ja on toimiva, luo minulle olotilan, missä on helppo hengittää ja elää.
Tulen kirjoittamaan blogissa ajatuksia sisustamisesta yleisesti sekä tietysti pääsette seuraamaan sisustusprojekteja meillä kotona. Tykkään DIY-jutuista, joten sitäkin puolta varmasti jossain määrin blogissa tulee näkymään. Tyylini kirjoittaa on pohdiskelevaa sävyä ja pyrin ottamaan mielenkiintoisia ja monipuolisia kuvia. Toivottavasti näillä eväillä saan aikaan mielenkiintoisen blogin, mitä haluatte palata aina seuraamaan. 

Palatakseni kirjoituksen alkuun, jännityskin on jo vähentynyt ainakin puoleen. Ehkä asian myöntäminen puolittaa jo itsessään pelon tai jännityksen tunteen. Pitää siis vaan uskaltaa yrittää ja aloittaa, koska muuten saattaa monta hienoa asiaa jäädä kokematta ja elämättä. 

Toivon, että jaksoit lukea kirjoituksen loppuun asti, ehkä jätät kommentinkin. Toivottavasti palaat myös lukemaan seuraavaa tekstiäni. Aiheena silloin sisustustyyli meillä kotona ja ajatuksia uskaltamisesta sisustaa omalla tavalla.

Tervetuloa blogini pariin!

Eevi

Kommentit

Lähetä kommentti

Jokainen kommentti on tärkeä. Kiitos, kun kommentoit!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tapetin päälle maalaaminen.

Kirjava, hieman kohokuvioinen tapetti oli kaunis, mutta kuitenkin turhan levoton makuuhuoneeseen. En kuitenkaan jaksanut alkaa tapettia poistamaan, vaan päätin maalata suoraan päälle. Minkälaista jälkeä tuli?
Melko yleinen mielipide on, ettei tapetin päälle kannata maalata. Ja toki siinä on perääkin. Jos tapetti on huonosti kiinni alustassa, voi se herkästi lähteä maalin kosteuden voimasta kupruilemaan ja pahimmassa tapauksessa irtoaa maalin alta. Tähän sain maalikaupasta vinkin millä halutessaan voi testata, lähteekö tapetti mahdollisesti irti maalatessa. Vinkki oli yksinkertainen; kostuta tapettia vedellä. Mikäli tapetti ei vedestä tykkää huonoa, todennäköistä on, että maalin voi tapetin päälle maalata ongelmitta.


Itse tiesin ammattilaisen laittaneen talomme tapetit ja maalikaupan myyjänkin ollessa vakuuttunut tapetin olevan hyvin kiinni seinässä ammattilaisen jäljiltä, saatoin huoletta ryhtyä maalaus hommiin. Kohde oli siis makuuhuoneemme, missä kolme seinää oli tapetoitu kirjavalla…

Sykähdyttävimmät sisustustrendit 2018.

Monet mediat ja blogit on listanneet vuoden 2018 sisustustrendejä näin alku vuoden kunniaksi. Mitä on luvassa, mikä kiinnostaa ja ihastuttaa sisustajaa vuonna 2018? Itse halusin myös koota postauksen, joka on täynnä sykähdyttäviä trendejä.
Sammuneet sävytTikkurila julkisti tapansa mukaan viime vuoden puolella tämän vuoden värin sekä värikokoelman, missä kaikki värit sulautuu toisiinsa tehden niiden yhdistelystä helppoa. Tikkurilan vuoden värit toistaa samaa linjaa kuin muutkin; ihania murrettuja, sammuneita sävyjä. Väreissä pinnalla tulee erityisesti olemaan punaisen ja nuden eri sävyt, sekä murretut pastellit, eritoten roosaa näkyy paljon.Kuvat: Tikkurila / H&M Home / fermLIVING
KeramiikkaKeramiikkaa näkyi viime vuoden aikana jo paljon, mutta uskon sen suosion nousevan vielä entisestään tänä vuonna. Erityisesti keraamiset astiat ja maljakot tuntuu erittäin trendikkäiltä ja monien sisustuskauppojen valikoimissa tämä on nähtävissä. 
Kuvat: Tine K Home
TaideViime vuosina paljon pinnall…

Sängynpäädyn suunnittelusta seinän purkuun - asioilla on tapana rönsyillä.

Olen tässä viime aikoina enenevissä määrin miettinyt sängynpäädyn hankkimista. Meillä ei koskaan ole ollut sängynpäätyä, mutta nyt olisi kehiteltävä jotain. Kodin sisustaminen on loputon suo ja usein homma lähtee hieman rönsyilemään. Sängynpäädyn suunnittelukin ajautui seinän purkuajatuksiin.
Meillä on makkarin seinässä valkoinen, struktuuripinnoitteella vedetty efektimaali, jonka maalasin noin pari vuotta sitten. Maali on ollut oikein hyvä, eikä seinä ole likaantunut tyynyistä, vaikka ne suoraan seinää vasten onkin. Yksi pieni ongelma tosin ilmeni tässä taannoin. Jokin aika sitten petasin vaihtelun vuoksi mustan aluslakanan sänkyyn, minkä myötä paljastui, että seinästä irtoaa sänkyyn ohutta pölyä tuosta struktuuripinnoitteesta. Tätä ei oltu koskaan aiemmin huomattu yleensä aina sängyssä olevien valkoisten aluslakanoiden takia. Eipä tarvitse enää ihmetellä omaa aivastelun määrää, kerta nukutaan siinä maalipölyssä! Näin pölyallergikkona sängyn alla (toisinaan) olevat pölypallotkin voiva…